-
Dodatak prehrani za dojilje?
Zanima me da li koristite kakve dodatke prehrani tj. vitamine ?U trudnoći sam tu i tamo pila , iako sam se relativno zdravo hranila.
Pokušavam i sada ,ali uvijek mi stoji onaj 'ali' :?
-
..e ,da i pročitala sam na puno mjesta da je dobro uzimati flour zbog zubi.
-
Preporuke za fluor su zastarjele.
Ako se raznovrsno, kvalitetno hraniš, dodaci ti nisu potrebni.
Ja ponekad uzimam omegu3, ono kao za razvoj mozga, iako je diskutabilno koliko to može kroz mlijeko doći do bebe.
-
Ne bih tako lako odbacila dodatke prehrani kao nepotrebne. I trudnoća i dojenje, koliko god prirodni bili, veliki su "posao" za naš organizam. Ja sam npr. u početku trudnoće imala super krvnu sliku, jako pazila na prehranu čitavo vrijeme i pila Prenatal i omegu-3 cca.svaki drugi dan da bi na kraju trudnoće ispalo da mi je željezo i krvna slika puno lošija. Znaš kako ginekolozi kažu, priroda se pobrinula pa će beba dobiti što joj treba, ali treba misliti i na mamino zdravlje.
-
Obzirom na povećane potrebe svakako treba dovoljno gradivnog materijala u organizam unijeti u protivnom se nemilice troše zalihe majke (npr. iz kosti kalcij, bjelančevine, vitamini, masne kiseline ). Stoga kako se današnjom prehranom ne može biti siguran da u voću i povrću ima dovoljno vitamina i minerala kao prije, kao i da mnogim dojiljama smeta mlijeko, preporuča se uzimanje manje više istih preparata kao tijekom trudnoće dakle Pregnital, Prenatal i sl. s tim da treba imati na umu da osim vitamina, dojilja treba unijeti ukupno 1000 mg kalcija dnevno, a bjelančevina 20 g više nego inače.
Tako kažu stručnajci.....
-
fluor ne piti oralno, on je štetan ako ga se na taj način unosi.
a mazanje zubi s aminfluoridom, i onda pljunut to van - to je ok.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma