Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: preskakanje u nogici

mamatobe avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno preskakanje u nogici

drage cure,pozdrav!

ovako, imam curicu od 6 i pol mjeseci i danas sam primjetila nesto neobicno sta me poprilicno uplasilo...ujutro,prilikom dojenja koje nam sada, kada je veca, izgleda kao klopa-snack uz tjelovjezbu - odguruje se nogicama,lamata rukicama,stipa,povlaci drugu sisu, zvjera okolo,itd. - prilikom njenog odgurivanja desnom nogicom osjetila sam kao da joj je nesto preskocilo u toj nogici u predjelu gležnja. mislila sam da mi se ucinilo, ali nije,cijeli danasnji dan se to ponavlja u toj nogici pri APSOLUTNO svakom pokretu. i to ne samo u gleznju , vec i i kod koljena.

ona se ponasa posve normalno i nema nikakvih znakova da bi ju to boljelo.ne bi radila paniku da se to dogodilo jednom, svima nam povremeno nesto preskoci ,skripne u tijelu, ali konstantno...?

inace, to je zdrava i vesela curka od oko 9 i po kila, jako cvrsta, aktivna...
    ne znam od cega bi moglo biti,nije se mogla nigdje ozljedit,stalno sam s njom i oko nje..jedino joj nogice znaju zapeti u resetkicama prilikom istrazivanja krevetica jer se okrece u njemu i na dio di nema zastitne ogradice,ali pretpostavljam da bi ju to bolilo i da bi plakala.

sutra idemo svakako pedijatrici, ali rijec utjehe ili savjet nije na odmet.
    pusa i unaprijed hvala na odgovorima

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

To se i mome dešavalo u toj dobi. Čak je negdje oko godine dana i sam znao izvijati nogu u koljenu tako da je izgledalo da mu je polomljena. Bili smo kod ortopeda koji je rekao da su djeci još slabe poveznice oko zglobova (ne znam da li ligamenti, tetive, što li) i da je to normalno. Neka ga pratimo što radi i pokušamo skrenuti pažnju na drugo kad počne svojevoljno to izvrtati. Negdje do druge godine je sve to prestalo. Inače je bio jako aktivna beba, rano prosjedio, dignuo se rano na noge, i sa 10 mjeseci već trčao.
    Eto, samo sam te htjela utješiti, da znaš da se to i nama događalo, bez ikakvih posljedica. Naravno, kad budeš u mogućnosti, javi se doktoru, da odagnaš svaku sumnju i budeš mirna. Sretno!

mamatobe avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

brz odgovor,kina
    ma to si i ja mislim...ipak sad najbrze rastu,a moja je bome narasla
    s 3270 pri rodjenju nabujala na oko 9 i po kila sa 6 mjeseci :shock:
    Neka ga pratimo što radi i pokušamo skrenuti pažnju na drugo kad počne svojevoljno to izvrtati
    ona jos nista to svojevoljno ne izvrce, pri normalnim i uobicajenim pokretima se to cijelo vrijeme javlja.sva se najezim od tog zvuka i kad osjetim pod rukom..
    hvala jos jednom i svakako cu kod doktora sutra

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Jeste li bili kod doktora? Je li sve ok?

mamatobe avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

kina,imas pp

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Pozdrav Mamatobe!
    Jako sam zabrinuta jer sam primjetila kod moje bebe istu stvar. Preskače joj zglob u koljenu u desnoj nogici. Ima 6 mj. Vidim da si pisala da si išla pitat pedijatricu ali nisi javila što je rekla....jako sam zabrinuta...molim te javi što je bilo, jel to normalno ili ne. Ili je možda povezano sa uzimanjem D vitamina.
    Unaprijed zahvaljujem

Datum pristupanja
    Nov 2016

Početno

Pozdrav Iva23,
    imam sličan problem sa svojom bebom, ima 11 mjeseci i preskače joj kost u desnom koljenu. Vidim da ste imali sličan problem, kako je to prošlo kod vas, jeli sve OK ili imate problema?
    Unaprijed hvala

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •