mi smo isto imali (nekoliko) teta čuvalica. prvu tetu sam nažalost otpustila nakon 20 dana. jednostavno mi nije odgovarala niti sam u tom roku stekla potrebno povjerenje. ne mogu reči da je bila neodgovorna ili nešto slično ali jednostavno to nije bilo ono što sam ja zamišljala. gospođa je imala 50 godina (dobili smo je na preporuku). mi smo isto tako znali osluškivati ispred vrata (ma ovo ti je prvi znak nepovjerenja, neki crvić ti ne da mira) i isto bi čuli tišinu, također sam primjetila na djetetu (tada je imala godinu dana) da prepoznaje sve muzike sa poznatih serija sa TV??!!

nakon nje smo imali prekrasnu mlađu (25 godina) curu koja je taman završila za tetu u vrtiću. ja ti ne mogu opisati razliku. cura je bila odlična, puna entuzijazma, evo i dan danas nakon par godina žene u parkiću znaju spomenuti našu "nany" kako je bila super i kako je animirala većinu djece u parkiću. ma ona je stvarno stavila dijete na prvo mjesto i skroz joj se posvetila !
nany nam se zaposlila nakon godinu dana u vrtiću pa smo opet bili prisiljeni promjeniti tetu čuvalicu i opet smo uzrli mlađu osobu koja je također teta u vrtiću i opet nismo pogriješili.

mislim da ti je najvažnije ono što tvoj majčinski instikt govori. da ti je potrebna teta čuvalica na duži rok (godinu-dvije) savjetovala bi ti da promjeniš tetu, ali s obzirom da se radi o samo još nekoliko mjeseci možda bolje da ne radiš djetetu sad nepotrebne šokove.