Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Problemi po teti čuvalici?!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Problemi po teti čuvalici?!

Teta čuvalica nam čuva dijete od godinu dana po ccca 5 sati dnevno, i tako zadnjih 2 mjeseca. Kako smo je našli preko oglasnika nisam (a niti sada) nikada stekla potpuno povjerenje u nju, a pogotovu jer mislim da se ne bavi dovoljno sa našim sinom. Jer, par puta je MM došao iznenada, a prije toga je stajao pred vratima,i uvijek je bio muk i tišina...samo se moje dijete čulo kako priča sam sa sobom. Nakon toga smo stavili jedan mali diktafon i po cca 60 min se ona niti ne čuje. Tu i tamo nešto kaže...mali ne plače, ali s njom je u totalnoj tišini. Uvijek joj naglasim da mu pusti i dječije pjesmice, a mislim da to ne radi jer, to skužim po cd-u (ako ga je uključivala). Inače, pažljiva je prema njemu jer se trudi da sve pojede, da je svaki dan u šetnji i primjerno obučen, čak ga je i pazila kada je imao malu temperaturu...ali, komunikacija . Šta da radim? U 9 mj. idemo u jaslice i glupo mi je da dijete mijenja tetu, a s druge strane sam i najradije bi pukla od bijesa.

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Vidim nitko ti se s iskustvom ne javlja pa da izrazim bar suosjećanje jer će i nas lako moguće ubrzo mučiti slične muke. Nemam savjet iz iskustva, ali definitivno za ova dva mjeseca nema smisla navikavati tako malo dijete na novu tetu čuvalicu koju nije lako brzo ni naći, a i tko zna da li bi na nju imala i gorih primjedbi. Tvoja čuvalica je čini mi se savjesna starija žena koja nema previše živaca za bavljenje djetetom i njezin pojam čuvanja ne poklapa se s tvojim. Pretpostavljam da ćete ti i muž tijekom ljeta imati i nešto godišnjeg pa preostalo vrijeme s ovom sad čuvalicom nije puno duže od onog što bi trebalo da nađeš novu. Možda da pokušaš s tom gospođom onako iskreno nasamo porazgovarati, jel njoj uopće jasno da ti nisi zadovoljna njenim uslugama?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Draga, ima i gore od toga... dogodi se da teta više brine kada je koja sapunica na tv, nego da li djetetu treba provjeriti i presvući pelenu itd. Ove stvari s hranjenjem i sl. TRENUTNo bi meni bile važnije, a izazova će dosta biti i na jesen, kad krene adaptacija.

Offt - da bar netko meni tako osigura malo tišine... A i moj stariji je to volio (i danas voli) a mlađi sin ne.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Znam da nije tragično, a i tješi me što je to samo 5, 6 sati dnevno...ali mom djetetu se vidi na faci da mu nije drago kada ona dođe, jer se baš svima smješka, osim njoj, Nju valjda povezuje sa odlaskom roditelja. . Svjesna sam da je u dobi od 1 godine najbitnije da se netko o njemu brine (hranjenje, spavanjac i sl.) ali mi svi doma oko njega ludiramo i meljemo tako da sumnjam da njemu paše tišina i mir.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Moraš prihvatiti da nitko neće čuvati tvoje dijete kako bi ga ti čuvala. Isto tako ovdje nećeš naći odgovor na tvoje pitanje. To je nešto što moraš sama odlučiti. Ako te tako strašno smeta taj nedostatak komunikacije (o kojem uglavnom nagađaš jer ipak nisi tamo) mijenjaj tetu. Ali tko zna kakva će biti sljedeća. Užasno je teško pronaći osobu s kojom ćeš biti potpuno zadovoljna (da ne kažem nemoguće) jer nijedna od njih nije ti.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Predlazem da istrpis... teta je odgovorna i oke (ak sam dobro skuzila), a maleni najesen ionako ide u jaslice.
    Da i dalje planirate imati tetu, predlozila bih ti da pocnes traziti drugu, al ovako za svega 2 mjeseca mi nema smisla.

Mada, znam kako se osjecas - K. prva teta se meni nije svidjala.
    Trpila sam 6 mjeseci dok nisam nasla bolje rjesenje.
    Sve pet s oblacenjem, spavanjem hranjenjem, bila je pouzdana, ali on nije volio biti kod nje - sad znam, zato sto ja to nisam voljela. Ne zato sto ima skroz druge koncepcije zivota i odnosa s djecom od mene - i nasa sadasnja teta je ful razlicita od mene, pa mi je svejedno "sjela".
    Ne znam...

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

razgovaraj s tetom (ako već nisi u međuvremenu) i probaj s njom (+godišnji) nekako dogurati do polaska u vrtić jer će se tada morati prilagoditi novom kolektivu, a ako se u međuvrememenu bude morao prilagođavati još i jednoj novoj teti (a nije sigurno da će biti bolja od ove)....

mislim da ti tu nema pravog savjeta....

tenshi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

peso, sve su ti cure rekle, ja bih samo dodala da se ne brines - mozda njemu cak i pase ta promjena, da bude mirno i tiho? mislim, ako svi skacete i ludirate oko njega (nemoj me krivo shvatiti, i mi smo takvi), ali ponekad i meni bas pase biti u tisini s malom, recimo ujutro sam puno usporenija i treba mi vremena da mi se skupi energije - i zamisljam da kad bi netko stajao pred vratima i osluskivao nas, mozda bi isto pomislio da ja ne komuniciram s njom. ali za to ju vrijeme mazim i ljubim i nosam okolo, i plesemo - dakle, komuniciram,jednostavno mi se ne brblja. znam da je moja kci mlada, pa mozda i nije za usporedbu, ali samo sam ti htjela naglasiti da taj izostanak pricanja ne mora nuzno znaciti nesto negativno. ako se ona dobro brine o njemu, u smislu da mu nista nece usfaliti, onda ih pusti jos ta dva mjeseca. da njemu to bas smeta, vjerojatno bi se bunio na neki nacin - mislim da je ok da ovako ima neko vrijeme u danu za smiraj i samostalniju igru, a onda popodne divljaona s vama. :D

pokusaj prije nego sto odlazis na posao ti sama pustiti cd i stavi ga na repeat pa ce svirati dok teti ne dojadi mozda se zena naprosto ne sjeti staviti ( :? ), ali se ne bi sjetila ni ugasiti ako ju doceka kao background muzika

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

mi smo isto imali (nekoliko) teta čuvalica. prvu tetu sam nažalost otpustila nakon 20 dana. jednostavno mi nije odgovarala niti sam u tom roku stekla potrebno povjerenje. ne mogu reči da je bila neodgovorna ili nešto slično ali jednostavno to nije bilo ono što sam ja zamišljala. gospođa je imala 50 godina (dobili smo je na preporuku). mi smo isto tako znali osluškivati ispred vrata (ma ovo ti je prvi znak nepovjerenja, neki crvić ti ne da mira) i isto bi čuli tišinu, također sam primjetila na djetetu (tada je imala godinu dana) da prepoznaje sve muzike sa poznatih serija sa TV??!!

nakon nje smo imali prekrasnu mlađu (25 godina) curu koja je taman završila za tetu u vrtiću. ja ti ne mogu opisati razliku. cura je bila odlična, puna entuzijazma, evo i dan danas nakon par godina žene u parkiću znaju spomenuti našu "nany" kako je bila super i kako je animirala većinu djece u parkiću. ma ona je stvarno stavila dijete na prvo mjesto i skroz joj se posvetila !
    nany nam se zaposlila nakon godinu dana u vrtiću pa smo opet bili prisiljeni promjeniti tetu čuvalicu i opet smo uzrli mlađu osobu koja je također teta u vrtiću i opet nismo pogriješili.

mislim da ti je najvažnije ono što tvoj majčinski instikt govori. da ti je potrebna teta čuvalica na duži rok (godinu-dvije) savjetovala bi ti da promjeniš tetu, ali s obzirom da se radi o samo još nekoliko mjeseci možda bolje da ne radiš djetetu sad nepotrebne šokove.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj gita75 prvotno napisa
    Moraš prihvatiti da nitko neće čuvati tvoje dijete kako bi ga ti čuvala. .....Užasno je teško pronaći osobu s kojom ćeš biti potpuno zadovoljna (da ne kažem nemoguće) jer nijedna od njih nije ti.
    Ovo je potpuno točno. Tko god da mi čuva L, uvijek mogu naći nešto što mi smeta. Naša teta mi je super, no nekad mi digne tlak iz nekog glupog razloga (karikiram, dala mu je sok od jabuke, ne od breskve). No, onda se podsjetim da L nju voli, da se ona stvarno brine za njega i najvažnije - da sam sasvim sigurna u nju.
    Ako misliš da teta zadovoljava sva tri uvjeta onda ju možda ne bi trebala mijenjati kad se radi o tako kratkom periodu. Iako, sama znaš najbolje procijeniti situaciju. Mi preko neta možemo samo nabadati.

emarink avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Evo i naših problema pa vas molim za objektivno mišljenje.

Našu L čuva teta s kojom smo zadovoljni. Ono najbitnije - L ju voli, teta brine za nju kao za svoju unuku, kvalitetno i zdravo joj skuha svaki dan... sve u svemu je dobra ALI
    ona se stalno druži sa dvoje naših susjeda koji su stariji od L 5-6 godina i igraju se ili u našem dvorištu, a sad je MM uletio nenajavljeno a oni zaključani u kući igraju se u L novoj sobi. Teta naravno s njima.
    Meni je to glupo jer joj oni nisu vršnjaci, jer oni vječito žvaču neke slatkiše pa daju sigurno i njoj i jer nam se tuđa djeca motaju po kući.

Mislila sam danas reći teti da to nije u redu (iako to nije prvi put da sam joj to rekla, da ne pušta tuđu djecu u kuću) a i tim susjedima neka sami čuvaju svoju djecu a ne naša teta (koju jako skupo plaćamo) čuva i naše djete i njihovo dvoje djece.
    E, ako to napravim, zamjerit ćemo se sa susjedima. Nisam ni sama pametna. Nekad se osječam kao najveći idiot jer u sve imam povjerenja a čim okrenem leđa, niko me ne doživljava i moja riječ se ne poštuje.

L kreće za 2 tjedna u vrtić ali teta ostaje na pola radnog vremena jer će mi trebati pomoć u kući i s drugim djetetom i sad ne znam da li da burno reagiram ili što da napravim???

Hvala svima na korisnim savjetima.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

To definitivno nije u redu. Ja bi poludila da moja teta to napravi meni.
    I sama kazes da skupo placate tetu cuvalicu da cuva vase dijete a ne tudju djecu. Na tvom mjestu bi joj cvrsto i odrijesito dala do znanja da to ne radi jer je ti placas da cuva tvoje djete a ne djecu susjeda. Nije njeno da dovodi bilo koga u kucu kad vas nema. Rekla bi joj da ne zelim da se to ponovi i neka ti MM jos koji put uleti nenajavljeno.
    Mislim da u takvim slucajevima treba burno reagirati.
    Sto se tice susjeda, s njima se nebi raspravljala. Ako nikad niste razgovarali o tome niti se dogovarali o cuvanju djece, netrebate niti sada. Kakvi su to ljudi koji prepustaju djecu brigi nepoznatih ljudi? S takvim ljudima se netreba puno raspravljati.

Puno srece u rijesavanju ove situacije!

emarink avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Eh samo da javim. Sve sam rekla teti i onda se naravno naljutila u stilu "ja se toliko trudim a vi niste zadovoljni..." da bi se jutros ispričala :shock: i rekla da imam potpuno pravo i da se neće ponoviti.
    Hvala Mami Nati

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Drago mi je da je dobro ispalo.
    Valjda si je razmislila da ipak vi nju placate i da ocekujete nesto za svoje novce, a naci novi posao nije samo tako.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ja bih samo pripomenula da mala djeca jako vole društvo veće djece i da, ukoliko je sve ok i nema prežderavanja slatkišima, mogu prilično profitirati iz tog druženja, a to je i prirodnije okruženje od tete koja stalno s njim sjedi i pjeva mu pjesmice.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Joe prvotno napisa
    ja bih samo pripomenula da mala djeca jako vole društvo veće djece i da, ukoliko je sve ok i nema prežderavanja slatkišima, mogu prilično profitirati iz tog druženja, a to je i prirodnije okruženje od tete koja stalno s njim sjedi i pjeva mu pjesmice.
    Potpisujem. A slatkiše je lako izbaciti iz kuće ili zabraniti.
    Moji bi bili oduševljeni da im netko neplanirano dođe na sat-dva igre. Ne vjerujem da ih je teta čuvala cijeli dan?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •