Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: mislila ja da su crijeva..kad ono

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno mislila ja da su crijeva..kad ono

bok curke!!

zanima me dal sam jaj jedina tuka ili se to dogodilo i drugima...naime, u petak (mi na moru) navedcer su me pocela boljeti crijeva ( mislila ja)...muz mi je čak uvjerio i da će malo rakijice pomoći popila sam ja i stvarno je pomoglo (placebo)...u 3 ujutro jurili mi u šibenik u bolnicu (treba nam od mjesta gdje ljuetujemo ura vremena)....tamo me primili i rekli da su trudovi...ŠOK :? ja tek u 32 tjednu...a i bol nije onakva kako sam zamišljala...nema veze sa bh kontrakcijama koje imam niiiimalo...baš kao da sam nešto krivo pojela..samo što je bilo već toliko jako da sam povraćala...

ugl, sve u redu, bila sam zatvorena, dobila infuzije za zaustavljanje, odlezala 2 dana i sad stigla u zg na strogo mirovanje

jel se našla koja u istoj/sličnoj priči...

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

toga je mene strah, da neću prepoznat trudove :?

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Evo me - skoro rodila u autu!

Oko pola noći uhvatio me neki "grč". malo se vrtila po krevetu, pa se dignula i pripremala kozmetičku torbicu za bolnicu (termin bio za 2 tjedna) - da bar nešto radim dok sam budna.
    Cijelo su me vrijeme lovili grčevi, u nepravilnim razmacima, mama pita boli li me u leđima, kažem ne!
    Taj sam dan bila na pregledu i dr. mi je rekao da se ne zabrinem ako bude lagana sukrvica (i to sam dobila!), pa sam mislila da bi to moglo biti od pregleda. Također, taj je doktor (inače primarijus) rekao da kada osjetim bolove, popijem 1 spasmex, ako nakon pola sata bol ne popušta popijem još 1, i ako nakon pola sata nema promjene da dođem u bolnicu.
    Naravno, spasmex nismo imali pa je MM u 2,30 jurio u dežurnu ljekarnu. U 3,30 popila 1, u 4 2 tabletu i u 4,35 sam rekla da bi išla u bolnicu. U 5 došli u bolnicu, u 5,05 me "pripremili" i uzeli podatke i u 5,25 moj je B bio meni na prsima!

Naravno, i u bolnici sam tvrdila da imam grčeve sve dok nisam legla na stol i doktorica je rekla da sam za izgon. E, onda sam shvatila da bi mogla i roditi

Nažalost, MM nije stigao prisustvovati porodu jer dok sam ja rađala on je ispunjavao papire potrebne za prisustvo na porodu. Užas, kao da bi pobjegli iz bolnice čim rodim!

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

a evo...sad imaj na umu da ne moraju bit obavezno kao da se grči neki mišić (poput listova)....ili kao bh kontrakcije...eto, meni je bilo baaaš isto kao da sam nešto krivo pojela...iako mi je dr rekao da je to biopočetak, da bi me kasnije počelo stezati onak stvarno da nisam primila infuziju...uh

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Re: mislila ja da su crijeva..kad ono

Citiraj kudri prvotno napisa
    bok curke!!

zanima me dal sam jaj jedina tuka ili se to dogodilo i drugima...naime, u petak (mi na moru) navedcer su me pocela boljeti crijeva ( mislila ja)...muz mi je čak uvjerio i da će malo rakijice pomoći popila sam ja i stvarno je pomoglo (placebo)...u 3 ujutro jurili mi u šibenik u bolnicu (treba nam od mjesta gdje ljuetujemo ura vremena)....tamo me primili i rekli da su trudovi...ŠOK :? ja tek u 32 tjednu...a i bol nije onakva kako sam zamišljala...nema veze sa bh kontrakcijama koje imam niiiimalo...baš kao da sam nešto krivo pojela..samo što je bilo već toliko jako da sam povraćala...

ugl, sve u redu, bila sam zatvorena, dobila infuzije za zaustavljanje, odlezala 2 dana i sad stigla u zg na strogo mirovanje

jel se našla koja u istoj/sličnoj priči...
    Isto tako je bilo i kod mene. Ja sam bila u bolnici i čak ni sestra mi je i sestra rekla da to nisu trudovi. Tražila sam čepić da si olakšam --- i to dva puta iste večeri. Nakon par sati sam počela prodisavati te svoje bolove u crijevima . Onda mi je palo na pamet da pratim bolove na sat i vidjela sam da se pojavljuju svake 2 min. Naišla je sestra i kad je čula da je pravilno, zvala je dr da me pogleda. Vrlo brzo nakon toga je na svijet došla moja curica
    A ja sam čekala da bol krene iz križa . Da nisam bila u bolnici, sigurno bih rodila kod kuće (najvjerojatnije u wc-u ) :/

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

da....prije sam se tome smijala...ali sad stvarno kuzim da zene mogu roditi u wcu, misleći da kakaju...mogla sam i ja biti ta

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mene je neki dan isto fino zafrkalo tijekom popodnevnog ubijanja oka ... s tim da sam ja odmah pomislila "pa nisu valjda trudovi ... a ja tek 20-i-koji tjedan" ...
    ... a kad ono, mahune od ručka malo teže prolazile ...

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Inda_os prvotno napisa
    Ja sam bila u bolnici i čak ni sestra mi je i sestra rekla da to nisu trudovi.
    Treba pisati: Ja sam bila u bolnici i čak mi je i sestra rekla da to nisu trudovi.

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Shireen prvotno napisa
    Evo me - skoro rodila u autu!

Oko pola noći uhvatio me neki "grč". malo se vrtila po krevetu, pa se dignula i pripremala kozmetičku torbicu za bolnicu (termin bio za 2 tjedna) - da bar nešto radim dok sam budna.
    Cijelo su me vrijeme lovili grčevi, u nepravilnim razmacima, mama pita boli li me u leđima, kažem ne!
    Taj sam dan bila na pregledu i dr. mi je rekao da se ne zabrinem ako bude lagana sukrvica (i to sam dobila!), pa sam mislila da bi to moglo biti od pregleda. Također, taj je doktor (inače primarijus) rekao da kada osjetim bolove, popijem 1 spasmex, ako nakon pola sata bol ne popušta popijem još 1, i ako nakon pola sata nema promjene da dođem u bolnicu.
    Naravno, spasmex nismo imali pa je MM u 2,30 jurio u dežurnu ljekarnu. U 3,30 popila 1, u 4 2 tabletu i u 4,35 sam rekla da bi išla u bolnicu. U 5 došli u bolnicu, u 5,05 me "pripremili" i uzeli podatke i u 5,25 moj je B bio meni na prsima!

Naravno, i u bolnici sam tvrdila da imam grčeve sve dok nisam legla na stol i doktorica je rekla da sam za izgon. E, onda sam shvatila da bi mogla i roditi

Nažalost, MM nije stigao prisustvovati porodu jer dok sam ja rađala on je ispunjavao papire potrebne za prisustvo na porodu. Užas, kao da bi pobjegli iz bolnice čim rodim!

fantasticno!

jedino steta za TM.ajd samo mi reci na ljestvici 1 do 10 koliko su te biljeli ti "grcevi"?

Ja sam dosla bez trudova u bolnicu (plodna voda) pa su me nadripali tak da neznam koliko bole normalni trudovi!

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

muz mi je čak uvjerio i da će malo rakijice pomoći popila sam ja i stvarno je pomoglo (placebo)...
    Nije placebo, alkohol je skroz naskroz, pravi pravcati i zaistač tokolitik 8)

Dakle kad ti dragi ode navečer s dečkima, oni idu na kolektivnu tokolizu

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

cure, Shireen kudri meni su vaše priče fantastične kad bi nas barem više moglo roditi tako kao da se ništa ne događa tek mlai grčevi u crijevima

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

kudri
    drago mi je da su trudovi stali

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj anatom prvotno napisa
    ajd samo mi reci na ljestvici 1 do 10 koliko su te biljeli ti "grcevi"?

Ja sam dosla bez trudova u bolnicu (plodna voda) pa su me nadripali tak da neznam koliko bole normalni trudovi!
    Pa ja bih im dala ocjenu 3/4. Nikada nisam imala niti menstrualne bolove pa sam baš tada komentirala s mamom kako neke žene zna tako boliti kad imaju stvari, i da to stvarno nije ugodno za izdržati.

A MM i ja smo se dogovorili da kod drugog (nadamo se da će biti uskoro) na prvi takav "grč" idemo u bolnicu jer bi sljedeći put stvarno mogla roditi u autu, budući je poznato da višerotkinje rađaju brže.
    A papire ćemo ispuniti 2 tjedna ranije da nas čekaju spremni u rađaoni

Sretna35
    , ja svoj lagani porod mogu pripisati genima. I moja baka i moja mama rodile su svaki put stvarno brzo i bez jakih bolova, ali ja sam definitivno rekorderka u brzini u mojoj obitelji!

Svim trudnicama želim, ako ne isti, pa barem sličan porod kao moj

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Citiraj Davor prvotno napisa
    muz mi je čak uvjerio i da će malo rakijice pomoći popila sam ja i stvarno je pomoglo (placebo)...
    Nije placebo, alkohol je skroz naskroz, pravi pravcati i zaistač tokolitik 8)

Dakle kad ti dragi ode navečer s dečkima, oni idu na kolektivnu tokolizu

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj sretna35 prvotno napisa
    cure, Shireen kudri meni su vaše priče fantastične kad bi nas barem više moglo roditi tako kao da se ništa ne događa tek mlai grčevi u crijevima
    da su bar bili mali grčevi...nisu nimalo, mislila sam već da sam se ozbiljno otrovala nečim

al ajde, sve je dobro prošlo..sad bar znam što me čeka

Ana i mamino zlato avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

kolektivna tokoliza

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

issse e tek sad sam u panici da necu znat prepoznati trudove... :shock:

Tim vise sta mene crijeva svako malo bole zbog probave!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

E tako je bilo i meni na drugom porodu. prvi je bio carski, planirani i nisam imala pojma kako izgledaju trudovi osim priča. I tako ja u 37-om tjednu i oko ponoći me tjeraju grčevi na WC. Zovem MM-a i velim da imam grčeve od graška i da mi je loše. Nakon cca pola sata grčenja molim ga da izmjeri razmak između grčeva (od stolice nije bilo ništa), a razmaci od 30 sec do 2 min. MM zove hitnu i ovi mu kažu hitno u najbližu bolnicu. Došli smo u bolnicu oko 1 i 30, 4 prsta otvorena, rodila oko 3 i 30.
    Cijelo vrijeme trudovi kao pritisak na crijeva, odnosno cijelo vrijeme tjera na tiskanje.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ja nemam pojma sta je u mene bilo i sta je i sada :/
    U mene je tri dana konstantno bio tvrd i stegnut stomak...Znala sam da nisu crijeva jer sam imala stolicu cak i dva puta dnevno...Ali me nije nista boljelo...Odem doktoru i on mi uradi ctg i kaze da ne pokazuje kontrakcije...Zatvorena ali grlic malo kraci...Taj dan me pregleda jos jedna doktorica i ukljuci mi tokolitu...Primala je 2dana tj.tri bocice i prebace me na ginipral...Poslije prve boce tokolize ja ujutro u wc kada ono prilikom brisanja sluz sa smedjom - crnom bojom...Prijavim ja doktoru kaze on sigurno se nesto cisti :? To je kaze stara krv...Ja opet sutradan u wc i opet na papiru sluz zuckaste boje pomjesano sa svijetlo smedjim...Opet prijavim kazu mi da je od pregleda pa se sada cisti...Puste me kuci uz terapiju ginipral 6x1 i lezanje...Ja ujutro u wc kada ono opet na papiru zuckasta sluz sa skroz jedva vidljivom tankom niti roskaste boje...Ja sva u panici...Kontam sluzni cep...Nazovem dok.odem na pregled pregleda me i kaze da mi je za sluzni cep rano jer sam tek u 28 - om tjednu i da mi je to od kontrakcija...Magneziji 900mg na dan i ginipral...
    Eh sad,taj mi se iscjedak javljao po jednom na dan,pa ne znam ni sada 100% sta je...Ali nemam vise kome da se obratim osim da vjerujem doktorima...Malo me strah jer sto vi kazete mislim da necu preoznati sve to a i vala rano mi je za to...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •