Evo me - skoro rodila u autu!
Oko pola noći uhvatio me neki "grč". malo se vrtila po krevetu, pa se dignula i pripremala kozmetičku torbicu za bolnicu (termin bio za 2 tjedna) - da bar nešto radim dok sam budna.
Cijelo su me vrijeme lovili grčevi, u nepravilnim razmacima, mama pita boli li me u leđima, kažem ne!
Taj sam dan bila na pregledu i dr. mi je rekao da se ne zabrinem ako bude lagana sukrvica (i to sam dobila!), pa sam mislila da bi to moglo biti od pregleda. Također, taj je doktor (inače primarijus) rekao da kada osjetim bolove, popijem 1 spasmex, ako nakon pola sata bol ne popušta popijem još 1, i ako nakon pola sata nema promjene da dođem u bolnicu.
Naravno, spasmex nismo imali pa je MM u 2,30 jurio u dežurnu ljekarnu. U 3,30 popila 1, u 4 2 tabletu i u 4,35 sam rekla da bi išla u bolnicu. U 5 došli u bolnicu, u 5,05 me "pripremili" i uzeli podatke i u 5,25 moj je B bio meni na prsima!
Naravno, i u bolnici sam tvrdila da imam grčeve sve dok nisam legla na stol i doktorica je rekla da sam za izgon. E, onda sam shvatila da bi mogla i roditi
Nažalost, MM nije stigao prisustvovati porodu jer dok sam ja rađala on je ispunjavao papire potrebne za prisustvo na porodu. Užas, kao da bi pobjegli iz bolnice čim rodim!