Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: Široko povijanje

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno Široko povijanje

Vjerujem da postoji ova tema , ali pretražnik mi ne radi pa......
    Zanima me da li ste vi svoju djecu široko povijali.U rodilištu sam pitala pedijatra , a poslije i patronažnu sestru te su rekli da 'se može ispostaviti na ultrazvuku kukova da je dobro što sam povijala , a isto tako može biti i negativno '.Svi se ograđuju.
    Ja imam dečkića , ali je patronažna rekla da kao za njih nije toliko ni bitno , već kao kod ženske djece :?
    Naravno , svi govore da čekam prvi pregled .

Juls avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja povijala do prve kontrole (sa mjesec dana), a onda mi pedica rekla da ne treba i ja prestala. A radi se o curici.

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nama su u rodilistu rekli da moramo povijati, ali smo mi platneni pa nisam na to morala obracati paznju.

na uzv kukova je dotor rekao da vise netrebamo!

mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

kod nas pedijatri ne mogu dogovoriti oko tog širokog povijanja, tako da ćeš dobiti različite odgovore (ako se ne varam vani to baš nije praksa, kako mi je rekla moja kuma gastarbajterica); kćer sam možda tri puta široko povila, sina nijednom;
    suprotan primjer je moja prijateljica koja je kćer tako povijala barem mjesec dana.
    ako koristiš pelene, zar ti se ne čini da je to već dovoljno široko? a i nogice su im manje više u "ležećem žabljem položaju"

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Široko povijala do prvog UZVa kukova (sa mesec dana)-iskreno bila mi je tako nekako čvršća za nositi, inače je bila sićušna bebica. Na kontroli dr rekla: sve je super, nastavite da široko povijate i dalje, kontrola sa 5 meseci :? Nisam joj više stavljala široki povoj. A na toj kontroli sa 5 meseci dr je rekla: odlično, sve super izgleda, nastavite široko da povijate do punih šest meseci, posle više ne morate :?
    Pa ko je sad tu lud? Anyway, drago mi je da je nisam poslušala jer bi mi dete po najvećim vrućinama bilo u širokom povoju.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja sam svoju široko povijala prvih 6. mjeseci.
    na prvom uzv s mjesec dana starosti kukići su bili odlični i dr. je rekla kako više ne triba široko povijat, ali sam ja nastavila jer mi je L. onako široko povijena bila čvršća i lakša za nosit. a ulazili smo i u zimu pa da joj bude toplije.
    na dodatnu kontrolu nismo nikad trebali otići.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja nisam niti prvo niti drugo (ok, drugo je u platnenima), niti mi je to tko preporucivao (razliciti pedijatri, razlicita rodilista).

ajde neka neka dobra dusa pokusa izvuci stare topike na ovu temu

Tatsha avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

dr nam je prilikom izlaska rekao da nije nužno za mojeg bebaća (ostala 2 iz sobe obrnuto), ali pošto nam je prva beba smo mu stavljali da nam bude "čvršći" jednu tetru, bez švedske, bodijem samo prikopčanu. prvi mj tako, a onda još 15ak dana samo po noći i onda prestali, na uzv kukovi u redu.

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa
    ja sam svoju široko povijala prvih 6. mjeseci.
    na prvom uzv s mjesec dana starosti kukići su bili odlični i dr. je rekla kako više ne triba široko povijat, ali sam ja nastavila jer mi je L. onako široko povijena bila čvršća i lakša za nosit. a ulazili smo i u zimu pa da joj bude toplije.
    na dodatnu kontrolu nismo nikad trebali otići.
    isto tako i kod mene...

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

mi nismo povijali ni Lovru niti sada povijamo Lorenu. oba puta mi je dr. u rodilistu rekao da ne trebamo, tako da se nismo s tim zamarali. Lovri su kukovi na UZV bili ok, sad cemo vidjeti kad odemo s Lorenom kak ce biti (pretpostavljam isto ok).

call me mommy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

jucer na 2 mj je dr rekla da ga sad povijamo siroko samo po noci,ali mi smo stalno u tetra pelenama i tako povijeni. nekada stavim samo svedsku i tetru izmedu nogu, je l i to siroko povijanje??

inace na drugi pregled idemo u 9 mj, sa nepunih 5 mjeseci, ali nije nam nista rekla za uvz kukova. :?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nisam nijednom. Bilo je prevruće.

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

starijeg sam povijala do 4. mjeseca starosti jer smo onda imali prvi uzv, a kćer samo mjesec dana. i kad sam s malom došla na uzv, doktor se nije mogao načuditi zašto sam ju široko povijala i zašto je u našoj županiji uopće takva praksa (on je valjda iz neke druge). njegovo objašnjenje je bilo ovakvo: ako nešto nije u redu s kukovima, široko povijanje to neće izliječiti, a ako pak je sve ok, čemu onda maltretiramo djecu... isto tako znam da u nekim rodilištima u drugim županijama ne savjetuju široko povijanje, a u našem ti na otpustu posebno naglase da je to kao obavezno.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Bipsić prvotno napisa
    njegovo objašnjenje je bilo ovakvo: ako nešto nije u redu s kukovima, široko povijanje to neće izliječiti, a ako pak je sve ok, čemu onda maltretiramo djecu...
    ovo je i moje misljenje

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

njegovo objašnjenje je bilo ovakvo: ako nešto nije u redu s kukovima, široko povijanje to neće izliječiti, a ako pak je sve ok, čemu onda maltretiramo djecu...
    X

Izgleda da je siroko povijanje samo jos kod nas praksa (cast iznimkama). Ovako isto mi je rekao ortoped u Klaicevoj na snimanju snimanju kukica i fizioterapeutkinja u istoj ustanovi. Priznajem da sam dotada nocu (povremeno, kad nije bilo jako vruce) stavila pelenu za siroko povijanje, ali ne zato sto sam mislila da treba, nego iz nekog glupog ziherastva "da ne bi bilo nismo znali" .

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj L&L0809 prvotno napisa
    ovo je i moje misljenje
    X

I moje samo sam ga prekasno usvojila!

Mi smo H. široko povijali prvih mjesec dana (baš mi je to bilo bezveze i nepraktično, pogotovo sada kada na slikama vidim kako izgleda, baš sputavajuće), pedijatrica je rekla da nastavimo još mjesec dana po noći no da je H. vrlo čvrsta beba pa kao i nema potrebe duže i nije nas nakon toga niti slala na UZV. Radi se o curici.

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Tako kaže i dr. Jovančević ("Godine prve zašto su važne").
    Meni su u rodilištu rekli: povijati široko do 1. pregleda, poslije po savjetu pedijatra. Ja sam već i prije 1. pregleda prestala sa širokim povijanjem, čim su nastupile vrućine. Na prvom pregledu pedijatrica je rekla: povijati široko sve dok se ne napravi UZV kukova (sa 3 mjeseca).
    Ali, nekako ipak vjerujem da to nema smisla. Sklonija sam mišljenju dr. Jovančevića. Ne povijam široko.

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mateu sam povijala jer je imala labavije kukove, Anu ne povijam, rekli su mi da ne treba pa mi ju je i žao sad maltretirati po vrućini sa još jednom debelom pelenom

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

U biti UZV kukova treba napraviti sto prije, vec nakon prvog mjeseca, jer ako nesto nije uredu s kukovima moze se kreniti sa ispravljanjem sto prije. Takav je stav ortopedije na salati. Mi smo siroko previjali do 3 mjeseca. Ja sam kao djete imala tesko iscasenje kukova i siroko povijanje je bilo preventivno. Ali dokorica u bolnici nam je objasnila kako da to napravimo (sa dvije tetra i stvarno siroko) tako da to ima smisla a da dijetetu nije samo vruce.

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Naš ortoped radi utz tek sa 3mj...al nama je svejedno radi povijanja jer nosimo platnenene

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Široko sam povijala do skoro dva mjeseca.
    Na UZ kukića smo išli sa skoro tri mjeseca.

Istina, ako nešto nije uredu, široko povijanje neće izliječiti, ali može puno toga spriječiti, da ne ide gore.
    Ako je sve uredu, onda kukiće držimo fiksirane da i dalje ostane sve uredu dok bebica mrvicu ne ojača.

Ovako su meni objasnili, e sad... :/
    Povijat ću široko i iduću bebu. Zašto liječiti kada mogu spriječiti.

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam od ortopeda dobila info da ne treba prerano snimati kukice, nego cekati bar do 1,5 mj. (bolje 2), jer vecini djece dotad jos ne okostaju do kraja pa se na UZV ne vidi prava slika nego bi ih onda trebalo snimati ponovno. Navodno je zato vani obicaj UZV raditi tek oko 2 mj.

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Mi još nismo bili na prvom pregledu kod pedijatra , a pošto će nas on vjerojatno slati na uzv , da li bi bilo dobro da se već naručimo na taj pregled?....čula sam da se dugo čeka
    I gdje su Zg to radi ? Klaićeva ?

fakinTin avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Mi smo bili na kontroli kukova na Šalati prvi puta sa 6 tjedana i onda kontrola za 7 tjedana (tada počinju okoštavati).
    Mislim da narudžbe primaju mailom i faxom?!
    Čeka se cca 2 mjeseca, i da na prvom pregledu nam je rečeno da se više ne povija široko.
    U Klaićevoj dolazite na red u roku od mjesec dana.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sestre je nećakinju odvela privatniku kad je malena imala samo mjesec dana
    i dobro je da je otišla, jer joj je pedijatrica na prvom pregledu rekla da je sve u savrsenom redu, a na uzv se vidjela teška displazija i malena je do svojih 4 mjeseca nosila pavlikove remencice (znaci ukupno 3 mjeseca)

da je dosla samo mjesec dana kasnije, dakle da je cekala na red u klaicevoj ili na salati, remencice bi nosila barem 6 mjeseci

i da, siroko (ne)povijanje nije imalo nikakve veze s tim, kako je vec i receno

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Prvog sam pokušala previjati široko par puta, činilo mi se da spava naglavačke kako mu je guza bila velika i debela u tome. I bilo je vruće pa se znojio i plakao. Najbolje je bilo bez ikakve pelene.
    Drugu nisam ni jednom gnjavila s time.

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    sestre je nećakinju odvela privatniku kad je malena imala samo mjesec dana
    i dobro je da je otišla, jer joj je pedijatrica na prvom pregledu rekla da je sve u savrsenom redu, a na uzv se vidjela teška displazija i malena je do svojih 4 mjeseca nosila pavlikove remencice (znaci ukupno 3 mjeseca)

da je dosla samo mjesec dana kasnije, dakle da je cekala na red u klaicevoj ili na salati, remencice bi nosila barem 6 mjeseci

i da, siroko (ne)povijanje nije imalo nikakve veze s tim, kako je vec i receno
    Da li znaš gdje se pregled može privatno napraviti u Zg?

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Pregled se u Klaićevoj čeka i više od dva mjeseca, barem je tako bilo kad sam se ja prije cca. dva mjeseca htjela naručiti.
    Privatno će te koštati oko 200-300 kn. Da sad ne reklamiram, progooglaj, nema ih puno u Zagrebu. Ako nešto ne bi bilo u redu s kukićima, zaista je od neprocjenjive vrijednosti to što prije utvrditi.

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Zubic vila prvotno napisa
    Pregled se u Klaićevoj čeka i više od dva mjeseca, barem je tako bilo kad sam se ja prije cca. dva mjeseca htjela naručiti.
    Privatno će te koštati oko 200-300 kn. Da sad ne reklamiram, progooglaj, nema ih puno u Zagrebu. Ako nešto ne bi bilo u redu s kukićima, zaista je od neprocjenjive vrijednosti to što prije utvrditi.
    hvala ti .....a , ako ti nije bad možeš mi poslati na pp gdje ste bili

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •