Ovo moram probati.
Iskustva s tušem za zube su mi dvojbena - stari tuš (sa kućicom u koju ide voda i špricom) se raspao, ali nikada mi baš to nije bilo sretno niti djelotvorno rješenje, pa se ustručavam investirati u novi. Imam i motornu četkicu - ista stvar - to više koristi moj stariji sin da pošteno opere zube pod žicom (ortodontski aparatić fiksni).
Najbolje mi se pokazala obična ekstra mekana četkica i zubni konac s voskom + redovita ispiranja vodom kroz dan, nakon svakog obroka. Parodontax jest oduran, ali djelotvoran. Povremeno si napravim pauzu i kupim Colgate sensitive relief - uglavnom to kombiniram.
Poliranje zubnih korijena je zakon - radila sam to prvi put prije sedam godina (klimali su mi se zubi, to je spasilo stvar) i ovog proljeća ponovno. Nije ugodno ni badava, ali je vrlo učinkovito. Inače, idem na kontrole svaka 3 mjeseca i po potrebi skidanje kamenca, najmanje 2x godišnje, ali obično bude 3x. To je klasika - ultrazvuk, bez odvaljivanja zubnog mesa.
Pitala sam zubaricu što izaziva naslage kamenca - kaže da to s tvrdoćom vode nema puno veze, ali ima s karakteristikama sline i zubne cakline. Kako god bilo, moje zube je izvuklo to dubinsko poliranje, u protivnom bih već godinama svirala kastanjete.