Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: podrska platnenim pelenama

Početno podrska platnenim pelenama

Evo ja sam Marina i upravo sam se registirala na ovu stranicu pa odmah da i ja nesto kazem pametno inace nemam jos bebe trenutno trazim posao ali od toga izgleda nista prije ce biti beba nego posao.Ali sam evo vec sad odlucila da cu kad budem imala bebu obavezno koristi platnene pelene , a i muz se slaze s tom mojom odlukom.Bas su mi slatke onako sarene i vec me okolina malo osudjuje kad sam rekla da cu ih korisiti ono u fazonu "pa kako ces to prati , pa peglati pa...svasta uhhh eto toliko od mene za prvi put i veliki pozdrav svim mamama i bebama
    Ako treba kojoj mami pricuvati bebu ja sam slobodna i nezaposlena

mama_i_vjeko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Dobro došla.Evo ja sam se zakačila nedavno (iako je moj orginalni plan bio da ih počnemo koristiti puno ranije) i kaj da ti velim,oduševljena sam i to u tolikoj mjeri da razmišljam početi koristiti i platnene uloške.Što se okoline tiće pusti ih,moja mama se ne može opmiriti sa činjenicom da koristim platnene i svaki put kada mi dođe( a to je barem jednom tjedno) donese mi paket pampersica i davi sa time kako su one divne i praktične.Ja ih stavljam na ormar pa ako ništa neka skupljaju prašinu.

Početno

Dobrodoslica i od mene,ja vec polako skupljam platnene za bebu i bas me briga ko me kak gleda.Za starijeg nisam koristila jer sam naravno bila neinformirana a sad sam se totalno zaljubila i sigurno cu pokusati.Npr.sva sam odusevljeno pokazala platnene jednoj susjedi koja isto sada treba roditi i jedva da ih je pogledala a kamoli me saslusala ali svako ima pravo na svoje misljenje i odluke i mogu ti reci da je ona mene definitivno cudno gledala!

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pozdrav i od mene - i ja sam se jos odavno odlucila za platnene, a tek sad pravimo dijete. jedva cekam da ih nabavim!

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

I meni je ideja privlačna iako ih još nisam uživo ni vidjela, no najviše me privlači pomisao da bebači ranije skidaju s pelena...
    No, dok ne isprobam, ne mogu ništa reći.
    Za sad mislim da bih kombinirala platnene i jednokratne (za "izlaske")...

hildegard avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Jupiiiiiii!!!! Dobro došla :D

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Uf! Sami neki ovisnici. I MI SMO TU!!!!!

Offtopic: hildegard, kaj si se vratila s mora?

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

no najviše me privlači pomisao da bebači ranije skidaju s pelena...
    mene ovo baca u depresiju

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja obozavam platnene pelene...naravno na forumu sam saznala za njih.
    svi me gledaju kao da nemam ni malo mozga kad kazem da koristim platnene a mm-u su nedavno rekli da se platnene koriste valjda jos samo na najjadnijem selu!!

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lu, samo im pokazi onu nasu forumsku listu .

mama_i_vjeko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Samo da se malo ispušem...Bila mi neki dan mama u posjeti i kao obično počela prigovarati (kao razgovara sama sa sobom) kako mi Vjekica ima ogromnu guzu u platnenima,da ako mu još stavim te vunene zaštitne gačice (ja sam joj glupača u namjeri da je informiram pričala o tome),jadan neće moći ni sjesti niti se okrenuti.A pampersice su tako lijepe...i fuj kako se zapišao u platnenima( veli ona,kao u pampersicama manje piša).I kako uopče oni znaju da se jedna pelena razgrađuje 500 godina??? A ja se trudim objasniti joj sve i prednosti i to kako smo i Vjeko i ja zadovoljni ali neda se ona...I to mi veli moja mama koja odvojeno baca i plastiku i papir i staklo...Ma izluđuje me,trudim se ne slušati ali ipak nešto i čujem!

hildegard avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kad ja velim da koristimo platnene nitko ništ ne veli. Ne znam dal ja tak strašno izgledam pa se ne usude ili kaj već. Uglavnom ili se iznenade ali onak ugodno ili me malo zbunjeno gledaju (mislim da ne kuže al se ne usude pitati)

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

mama-i-vjeko koje vi to pelene imate...koje su to vunene zastitne gace?

jel ja to nesto propustam??
    a sta se reakcija tice neki dan sam se skoro onesvjestila od zivcanoce kad sam dosla u apoteku trazit papirice. prvo se zenska sokirala "papirice za PLATNENE PELENE" onda su od iza imilile sve ostale tete apotekarke i sirom otvorenih ociju me gledale i pocele uvjeravat da se to vise ne proizvodi i da je to bilo u davna vremena i da toga nema. na to je mm-u puko film jer je skuzio sta se dogadja i s malim je uletio unutra i reko im da smo tosamine papirice narucivali u apoteci na otoku hvaru pa da je uvjeren da ih se moze nabavit usred zagreba ako se malo raspitaju i da cemo doc sutra provjerit. izadjemo mi vani...ja sva pokisla kad trci zenska iz apoteke za nama da zapravo imaju al nisu znači...i naravno imali su. al nisu znali jer su bili prezauzeti iscudjavanjem da zar zaboga platnene pelene u ovo doba.!!!

a frendicin mali stalno ima upale mokracnih kanala vec je treci put na antibioticima i molila sam je da uzme platnene ali nece.

mama_i_vjeko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Lu,imamo više vrsta platnenih pelena (iako su mi Kamarisove naj :D ),za sada vunene zaštitne gaćice još nemamo ,preskupe su mi ali upravo sam zaposlila baku da se baci na posao pa se nadam da čemo ih imati jako brzo.Evo ti link pa si pogledaj malo ako te zanima...
    http://www.littleturtleknits.com/
    http://www.forbabywithlove.ca/store/index.php?cPath=76

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ja sam dosta razmišljala i mislim da ću koristiti Kamarisove platnene pelene,mađutim naišla sam u dućanima na čuđenje i čak mi je jedna prodavačica rekla da vidim u dućanu koliko su jeftine jednokratne da stvarno nema smisla kupovati platnene :?
    Čak sam i u dućanu gdje prodaju Kamarisove pele naišla na neznanje o platnenim i žena je bila vidno iznenađena kada sam rekla da mi pokaže platnene pelene.Nije sigurna ni da postoje ,a kamoli kako izgledaju. ??

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

rex ja sam bila u splitu u ducanu di prodaju platnene imali su samo jedan primjerak jer se dole to bas kao ne kupuje pa im se ne isplati narucivat da im stoji bez veze nego ko hoce oni naruce. ali kamarisove pelene mozes narucit telefonom pa ti dodju postom...tako sam ja napravila jer smo mi tad bili u hvaru.

a ja sam u principu kamarisovim jako zadovoljna iako su mi popustile oko nogica ali to sam mozda sama kriva jer sam ih u pocetku cesto prala na 90 stupnjeva a i neki dan sam kupila u njihovom ducanu nove zastitne gace i svaki put mi promoce. stare su mi super.
    mama_i_vjeko hvala za linkove...moram vidjet sta jos ima osim kamarisa...sad me jako privlace ove all in one.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mi još čekamo naše zlato, i da svi me gledaju kao luđakinju kad spomenem da sam kupila i namjeravam koristiti platnene, kao divit će mi se ak izdržim i poznati komentari "ma vidjet ćeš ..." Javim se kroz neko vrijeme sa prvim dojmovima i iskustvima...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •