Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Problemi s dojenjem

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno Problemi s dojenjem

Pozdrav, nova sam ovdje, imam malu curicu, sada je stara točno 1ipo mjesec. Dojim je redovito ali imam taj problem što je stalno gladna i nemirna..
    Primjer, dojim ju pola sata, (ili više) ona zaspe, i za 10-15 minuta se probudi nemirna ili plačući, i kad ju stavim dojiti, sisa kao da prije 15 tak minuta nije sisala..
    Neznam u čemu je problem...mlijeka imam dovoljno do navečer, naver mi vjerovatno nestane jer mi sve posiše preko dana, i nikako neće da zaspi onda joj složim dohranu jedan obrok 100ml adaptiranog navečer i to pojede na flašicu bez problema. Jedan dan je čitavo popodne sisala, svakih pola sata, ali kao da joj to nije bilo dovoljno, nije htijela spavati, stalno je plakala, prestajala je onda čim bi joj se moja sisa našla u ustima.. Tako da smo odlučili uvečer prije spavanja s tom jednom flašom, poslje toga zaspe i bude mirna skoro do ujutro.
    Sad mene zanima da li je istina da majčino mlijeko može nestati u jednom određenom periodu dok nenaiđe novo mlijeko..Jer to se meni upravo događa..Dojke mi uvečer budu "kao ispražnjene" i onda se napune tokom noći da zna curit iz njih.

Bili smo s njom na prvoj kontroli i napreduje izvrsno, dobila je čak 1200g u mjesec dana...ali ovo sa dojenjem me brine, jer ne bih htijela da joj dajem umjetno mlijeko a prisiljena sam davati.

Ispričavam se ako ovakva tema ili slična već postoji, jer nemam vremena pregledavati cijeli forum da bi nešto saznala..

vanjci editirala naziv adaptiranog

call me mommy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

imam malo iskustva u dojenju,ali sam prosla ovu fazu koju si opisala,i sama u napadu panike prosla po dohranu,ali eto stoji jos uvijek zapakirana,na dnu spajze. sada nekako znam vise o dojenju i znam da "puna,prazna" cica nema veze jer se moj sin najede i kada su obje pune da pucaju i kada su obje mlohave i kao prazne.

neznam da l ce ti pomoci, ali jednostavno si ponavljaj ; nema sanse da nema, i bit ce cijela gomila. izdrzi to sto trazi stalno cicu,odmori se dok hranis i ne dozvoli da te umor nagovori na dohranu. vjerujem da je jako iscrpljujuce dojiti stalno po cijeli dan,ali se isplati.

samo pozitvne misli, to ce ti najvise pomoci. i cinjenica da nas ima jos

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ako te moze utjesiti i moj Lovro je bio takvo dijete - prvi put je odspavao 4 sata u komadu sa 6mj, kad sam mu prvi put dala pasiranu mrkvu (iako nije nesto puno pojeo, mislim da se izmorio trudeci se).
    po danu smo jos durali kako tako (s cikom u ustima), a po noci sam vec nakon nekog kraceg vremena shvatila da je najbolje staviti ga kod sebe na krevet, i svakih 15min mu dati cicu (ako hoce, naravno). flasicu mu nisam davala, bolje mi je bilo da svakih 15min jede moje mlijeko (koliko god to bilo umarajuce, al se prezivi).

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

e, da, zaboravila sam napisati,cisto jedan savjet ako nisi vec probala. probaj malu podrignuti kad ti se tako nakon 10-15min pocne plakati, mozda samo to treba. tako sam ja s Lorenom, prvih par dana, kad bi se pocela plakati, odmah na cicu, ona bi uzela, pojela, i onda za 15min opet... onda sam si rekla, ajmo probat malo drugacije, idemo se malo nositi - i mala podrignula par puta (onak svjetski, ko poslije pive ), zaspala i spavala, spavala, spavala...

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

hvala na savjetima,lakse mi je kad znam da nas ima još takvih sa istim problemom.a ništa ostaje nam da se borimo dok nenarastu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •