iva77 di si?
Ima li šta novo kod tebe?
Ko mene,kako mi u Dalmaciji kažemo,zatišje pred buru a šta će ona sutra donit neznam jer NIŠTA nepredosječam
iva77 di si?
Ima li šta novo kod tebe?
Ko mene,kako mi u Dalmaciji kažemo,zatišje pred buru a šta će ona sutra donit neznam jer NIŠTA nepredosječam
ma tu sam grozna i luda od ovog iscekivanja
bas sam mislila o tebi i sjela za kompic da vidim ima li sta novo kod tebe
kod mene nis,nist sve isto vise me ni stomak ne boli ko pred mengu
ja cu u utorak ici vaditi ß nemogu sutra imam nekih neodgodivih obaveza
mislim i dalje na tebe i saljem ~~~~ za tvoju trocifrenu ß![]()
![]()
iva77 prvotno napisa
Ne znam, ali ja sam Iva77 sigurna nekako za tebe da je ovaj put dobitni![]()
![]()
![]()
joj fato mojai hvala ti ali ja sve vise sumnjam u pozitivnu ß
nekako mi tako lakse valjda se pripremam da ni od ovog puta nema nista![]()
ali kako kazu ß je jedini pokazatelj pa ce mo vidit ali bas me strah ici ju i vadit
iva77 prvotno napisa
Ma znam moja draga da te je strah, kako i ne bi bilo, svakog je strah. Al ima Boga! Ako Bog da biće, šta drugo preostaje nego uzdati se u njega![]()
![]()
![]()
čime se borite protiv zatvora (ako ga imate ) ? Jel osjećate umor i vrtoglavicu ??
I sad moja glana nedoumica :? : iako mi je čitav trbuh napuhnut ( vjerojatno od utrića ) boli me samo lijeva strana, tu me je jučer i nešto bockalo ... Razlog :? :?
curka, meni je biologica rekla kad sam imala blasticu da se implantacija počinje događati na dan transfera ili naredni dan. A kod transfera 3-dnevnog embrija implantacija započinje 3 dana nakon transfera. Naravno ne ide to tako po špranci, ali otprilike recimo...
Naišla negdje na ovo :
This is what happens in a 5dt:
0dpt... Embryo is now a blastocyst
1dpt....Blastocyst hatches out of shell on this day
2dpt.. Blastocyst attaches to a site on the uterine lining
3dpt.. Implantation begins,as the blastocyst begins to bury in the lining
4dpt.. Implantation process continues and morula buries deeper in the lining
5dpt.. Morula is completely implanted in the lining and has placenta cells & fetal cells
6dpt...Placenta cells begin to secret HCG in the blood
7dpt...More HCG is produced as fetus develops
8dpt...More HCG is produced as fetus develops
9dpt...HCG levels are now high enough to be immediately detected on HPT
this is what happens in a 3dt :
1dpt ..embryo is growing and developing
2dpt... Embryo is now a blastocyst
3dpt....Blastocyst hatches out of shell on this day
4dpt.. Blastocyst attaches to a site on the uterine lining
5dpt.. Implantation begins as the blastocyst begins to bury in the lining
6dpt.. Implantation process continues and morula buries deeper in the lining
7dpt.. Morula is completely implanted in the lining and has placenta cells &
fetal cells
8dpt...Placenta cells begin to secret HCG in the blood
9dpt...More HCG is produced as fetus develops
10dpt...More HCG is produced as fetus develops
11dpt...HCG levels are now high enough to be immediately detected on
HPT
Ali naravno to je neka "špranca" dan implantacije može varirati
coolerica otkuda su ti ovi podaci?
Možda bi bilo zgodno link "zakačiti" nekamo na vrh ili staviti u neke FAQ odgovore. Puno puta se to pitanje ponavljalo na forumu.
Evo jedan lijepa skladba za sve koji maštaju o bebici
http://www.youtube.com/watch?v=ubTveCihjoQ
mislim da je kod mene implatacija bila i kasnije jer mi je beta 13 dpt bila 50
...osim neopisive žeđi,lagane vrtoglavice,počeo se javljati i desni jajnik...kao lagano povremeno štreckanje... :? :/
ko zna šta hoće!?
Možda se meni upravo to danas događa, iako nevjerujemtiki_a prvotno napisa
![]()
podizem za nove cekalice bete, da sve pisemo na istom mjestu
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ svima![]()
roda danas strasno steka, oprostite na duplim postovima
![]()
kate, svako probadanje nakon transfera meni se cini super, nekako imam osjecaj da je to ugnjezdivanje
i ja sam imala oko 6-7 dana nakon transfera (vratili su mi ih 3. dan) neki cudni feeling, ko da mi netko sitnim nozicem brzo bode jajnik (znam da glupo zvuci, ali to je najblizi opis dozivljenom). bas sam nekako bila radosna
kod mene je po dr-ima bilo doslo do implantacije, pa onda su se otkacili tako da to bockanje mozda i je bilo pokusaj ugnjezdjivanja
e tako je i meni biloAmalka prvotno napisa
![]()
...ajde,barem sada znam da nije neouobičajeno...ali ta žeeeđ...kao da sam sinoć tulumarila i danas alkoholni mamurluk...nikako utažiti žeđ već dva dana,...a mandarinke su savršena pomoć...
danas trebam primiti ovitel, i onda nazvati doktora za nastavak terapije, ali tužna sam.. i dalje nemam nikavih simptoma danas je točno tjedan dana, nego imam osjećaj da ću dobiti i što je još gore ne radim već deset dana ,tako da o tome razmišljam, ali odlučila sam se vratiti na posao sutra( uredski). Ovo mi je drugi postupak, prvi mi je bila biokemijska.
nije vrijeme za tugovanje, na forumu prevladavaju trudnoće bez simptoma, obično prvi simptom bude pozitivna beta ~~~~~~~~opal13 prvotno napisa
![]()
upravo sam primila ovitrell, i dr. mi je rekao da napravim test u petak ujutro, pitala sam ga, pošto sam na forumu čitala je li to rano, on mi je rekao da nije, jer da to nije velika količina i da će test biti ispravan. Ajme tko će dočekati petak......
Potpisujem u potpunosti i iz osobnog iskustva.Nisam imala apsolutno nikakve simptome,a beta je bila veeelika. Opal13, drži se i misli pozitivno za pozitivnu betu :Dsretna35 prvotno napisa
Malo me jutros zabrinulo stavljam navečer crinone gel i jutros kada sam išla na wc izašlo je iz mene ( sorry na izrazima) mali komadići ali crvenkasti jučer je bio transfer 5 dan, ima li kakvih iskustva?
Zna li tko kada se događa implatacija kada je transfer peti dan?
sbonetic, imaš malo gore više na ovoj stranici ovog posta, coolerica je navela kaj se događa po danima![]()
Sbonetic, događa se vrlo brzo, možda ti ti komadići mogu biti implantacija, možda ostatak nekog blagog krvarenja od transfera, u svakom slučaju, teško da može bit menga i da imaš razlog za nešto brinuti.
ina33 ovaj put mi je cijeli postupak drugačiji, stigli smo do blastocista šta prvi put nismo i transfer 5 dan....jako puno progesterona uzimam!
evo da postavim pitanje i ovdje,da li je rano napraviti test 10 dan nakon transfera?
Ja mislim da nije.duba13 prvotno napisa
Od srca ti zelim da bude pozitivan!
Ja mislim da bi bilo bolje ipak malo pričekati,osobito ako si dobila što od betaHCG boostera pa ako su ti još uvijek u urinu test može biti lažno pozitivan.Ja bih na tvom mjestu radije poslušala onu standardnu preporuku naših dr., 12. ili 14. dan nakon ET-a,da budeš sigurna.Sretnoduba13 prvotno napisa
![]()
Evo malo podižem...
Da li imate problema s nesanicom nakon transfera? Ja ne mogu spavat vrtim se po krevetu ne znam da li je to psiha ili?
sutra vadim betu,menga nije stigla,sve se nekako umirilo,pa čak ni siptome nekakve više ni osjećam,...možda strah za sutra...pa je sve nekako stalo :/
sbonetic prvotno napisa
Ja sam imala problema sa nesanicom,ali tek pred kraj,negdje od 10.dana transfera pa sve dalje + velika glad i bila trudna
i ja sam imala nesanicu nakon ET. navečer dugo nisam mogla zaspati, pa sam se u noći budila i dva puta , oči ko u zeca, i opet se ujutro već u zoru probudila.
hoćeš-nećeš, mora te u podsvjesti sve skupa malo zezati!
...moram vam reći,beta je 579 IJ/L..ma što god bilo,sretna sam, :D :D
hvala vam cure na podršci...i ja vama želim sve najbolje želje... :D![]()
![]()
Amalka ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~cestitke tebi i svim trudnicama, a puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 11i cekalicama bete. Hvala Bogu da mogu prijeci na ovu temu. Za sada nikakvih velikh promjena (treci dan od transfera trodnevnih embrija) osim male napetosti u trbuhu...citam Vase simptome i dobro dodju
cice su me prestale boljeti imam lagani osječaj da neće biti ništa i ovog puta...a tek mi je 6 dnt!
draga nikada ne odustajati unaprijedsbonetic prvotno napisa
:D :D :D :D :D :DAmalka prvotno napisa
predivna beta!!!! čestitam!
Nakon 7 dana dana transfera primila sam ovitrel i dr. mi je rekao da napravim test za dva dana, napravila sam i bio je pozitivan, ( pitala sam ga da li će ovitrel utjecati na test on mi je rekao da neće jer su to male jedinice), nikavih simptoma nemam, samo me užasno boli kao da ću svaki čas procuriti. Sutra moram opet primiti ovitrel, pa sam danas oko 13 sati napravila opet test , to je šest dana od inekcije i bio je pozitivan, ali svijetla crta,.........nisam mogla izdržati....
Opal pa to je to, dva puta pozitivan testić. Koji ti je dan nakon transfera, zašto moraš primati ovitrell poslje transfera :?
danas mi je 13 dan poslije transfera, nakon 7 dana primila sam ovitrel i zadnju opet moram sutra, 14 dan, ovitrel za potporu , u njemu su hormoni za očuvanje ploda....