Gabi je javila da je beta 9,5. Ali mi vibramo za skok! U petak je ponavlja.
Gabi je javila da je beta 9,5. Ali mi vibramo za skok! U petak je ponavlja.
Pa tako treba, pa 9,5 je nešto ...nije 0.....ma ima tu još nade......!!!!!!
Curke evo nisam se baš ovdje javljala ali eto trebam vašu pomoć...danas mi je 8 dpt, beta 20.02 a mene je danas počelo boliti koda ću taj tren dobiti
jel to normalno da je to tako rano?
ovo mi je prvi stimulirani ivf pa sam malo izgubljena
Ninochka, kažu cure loke su bile trudne da tako boli i u ranoj trudnoći, isto kao pms....
~~~~~~~~~za veeeliku betu!!
Ninochka žašto si tako rano radila ß??
Lako je moguće da je to zbog trudnoće, maternica se širi i zato te boli.
Dani 82, mislim da je Ninochka28 mislila na datum kad je napisala 20.02 LOL Ninochka, svi simptomi su dopušteni a ti ne dopusti da te to izludiiiii. Nema pravila
![]()
upomoć
danas,6dpt, sam luda,pere me gadna nervoza popila sam prvi normabel ali mi ni to ne pomaže imam lagane grčeve,pravi pms
imam kratke cikluse,24-25 dana,a danas je 20dc,šta če tek bit do bete
neočekujem puno ipak mi je prvi IVF i naravno molim za sve vas,pogotovo za cure koje su sve ovo prošle puno puta
puno vibri(koje nemogu naći na laptopu,i to me sad nervira)za sve![]()
Je.je vadim betu 20.02
Ma joj tak sam se uplašila...čim osjetim tu bol kao da ću dobiti odmah me prođe sav optimizam
Inače vraćena su mi dve osmostanićne mrvice treći dan
da, poznato mi je to, ja sam potrošila valjda 10 rola papira u provjerama ima krvi-nema krvi, a kad si nemoremo pomoći, paničari svih zemalja...ujedinite se!!!Dvije mrvice, držte seee, vibriram za vas vibrvibrvibr (hebi ga, zaboravila sam kaj stisnuti za vibre, eto toliko nisam bila na odbrojavanju LOOL)
Draga ne znam što da ti kaže... mene isto šoraju svakakve emocije... srećom neka luda nervoza još nije![]()
Mi smo još dobre s obzirom na to kroz kakvu psihološku situaciju prolazimo.
Nadam se da nije pms i da će na kraju biti ß ko kuća![]()
Ja se moram malo požaliti, inače nisam prištava a i imam hipotireozu pa mi je inače koža suha i to jako ali u dva zadnja dana počela sam prištaviti i baš sam si smiješna. Imam ih po licu, na ramenima i na dekolteu i baš su bolni prištevi. Primjetili su svi da sam kao u pubertetu. Ne znam jel to normalno, čudno mi je jer već dugo ovako nisam izgledala. Danas mi je 6dpt i nikakvih drugih simptoma nemam!
uf sad mi je lakše, diabolica potvrđujem situaciju s prištićima, izgledam kao da imam ospice po licu, malo manje na leđima i na prsima, vruća sam (MM kaže da sam kao termo peć) , cice mi pucaju a jajnici još uvjek štrecaju, neznam šta im je trebali su se već smiriti do sada?!
Vojvođanka ne znam šta da ti kažem jesu li to dobri znakovi ili nisu...nadamo se da jesu....i ja sam jučer imala laganu temperaturu....mene non stop štreca lijevi jajnik i grudi me bole na dodir i imam osjećaj da ću dobiti stvari....ali opet kad vidim da svako drugačije reagira ne želim se unaprijed veseliti i nadati....moramo izdržati, draga drži se!
Čitam da dosta cura leži poslije ET i miruje nekoliko dana; meni su svi doktori do sada rekli da se ponašam kao i obično (samo bez dizanja teških tereta, sauna i bazena i ekstremnog sporta), čitala sam dosta o tome i na njemačkim web sajtovima i oni također ne preporučaju ležanje. E sad ja bi išla ne neke rođendane i u shopping baš na dan transfera i dan poslije ali mislim da ću s jedne strane imati lošu savjest a s druge ako to ništa bitno ne utječe glupo mi je i ostati doma. Mislim i tamo ću sjedit kao i kod kuče. Doktori kažu da je ista stvar i u prirodnom zatrudnjivanju; žene ne znaju kad ostanu trudne u prirodnom procesu pa ako je sve ok treba se uhvatiti.
diabolice meni je jajnik natečen, sve mi se ocrtava na koži, skoro ga cijelog vidim...ne boli me ali mi stvara neugodu, u ni jednim hlačama ne mogu biti...neznam što da radim, dali da zovem dr...danas mi je 7dpt...a što se ostalog tiče, nemam ama baš nikakve siptome...a opet se nadam pozitivnom...idem vaditi ß 26.02.
snow.ml jajnik ti je natečen sigurno zbog stimulacije ali ako ti se tako ocrtava to mi nekako ne zvuči normalno pa ti ipak zvrcni dr. da budeš mirna. I mene sve osim plišanih mekanih trenerki vrijeđa na trbuhu pa sam počela navlačit ih do struka...smiješno izgledam kao Mr. Bean...
Suzanaab da budem najiskrenija nisam baš mirovala, možda dan-dva sam odležala poslije stavljanja Utrićaa poslije baš i ne...ja sam inače hiperaktivan tip, stalno nešto čačkam po kući ali ne dižem teške stvari i tu i tamo se prisilim prileći malo.
Dani jel nije pet dana od chargona...barem sam ja tak skužila...![]()
ja sam u našem prvom postupku radila test 13 dpt popodne i bio je pozitivan!
drugo jutro,dakle 14 dpt, beta je bila cijelih 0,97. Moje iskustvo je da nema smisla..
Snow ja nisam primala chargon poslije transfera... mislila sam koji dpt.
Mia Lilly da nisi ti primala chargon pa je zbog toga test bio pozitivan??
JEL POMAŽE OVO
Što se nakon transfera događa u maternici?
Nakon transfera zametka starog 3 dana događa se slijedeće:
1 dpt...zametak raste i razvija se
2 dpt...zametak se razvija u blastocistu
3 dpt...blastocista se izliježe iz omota
4 dpt...blastocista prianja na sluznicu maternice
5 dpt...započinje imlantacija (ugnježdenje) i blastocista sve više tone u sluznicu
6 dpt...proces implantacije se nastavlja, morula i dalje tone u sluznicu maternice
7 dpt... morula se kompletno ugnijezdila u sluznicu maternice, ima stanice placente i fetusa
8 dpt...stanice placente počinju lučiti hormon HCG u krv
9 dpt...sve više HCG-a se luči kako se fetus razvija
10 dpt... još više HCG-a se luči
11 dpt...nivo HCG-a sada je dovoljno velik da ga može detektirati kućni test na trudnoću iz
urina
Sad sam izvukla papire...Primala sam Choragon... ali dan prije nego što sam trebala vaditi betu test na trudnoću je bio pozitivan. Drugo jutro, 16 dpt beta je bila negativna.
dakle, moje iskustvo je da ne radim više testove!
ali pročitala sam negdje da ih neki rade 11 dpt.
A zašto ti nisi primila Choragon?
MIa Lilly nemam pojma, kod nas u Rijeci nije praksa primat Choragon nakon transfera... barem koliko ja znam.
Snow ovo šro si ti stavila sam ja pred nekih 2 tjedna stavila curi koja je imala isto pitanje kao ja sada... Pitam jer sam ja mislila radit test ili 10 dpt (nedjelju) ili 16dpt (subotu)... tako da na posao ne idem pod dojmom testa. Nadala sam se da će se možda javiti neka cura koja je 10dpt radila test i pokazao joj je točan rezultat.
Evo da vam se ja javim- ja sam test radila 10dpt i bio je pozitivan- doduše crtica je bila dosta slaba i pojavila se tek nakon 15 min- ali ja sam bila uvjerena da je to to i da je beta još mala pa da je zato tako slaba. 12dpt beta 9,5, 14dpt beta 7- biokemijska trudnoća.
Zapravo mislim da sigurno neću više raditi testove nego pokušati izdržati tih 12 dana pa onda vidjeti rezultat
Dani82 jel to znači da nas dvije prije srijede bolje da ne kupujemo test?
Ma meni se ne da čekat do 4.3. kako mi je rečeno i šopat se s ovim utrićima ako itako nisam trudna i ne da mi se opet tražit od kolegica da me mijenjaju taj dan kada trebam ići vadit betu. Tako da ću ja vjerojatno napravit taj test prije bete... lažno pozitivan ne može bit jer Choragon nisam primala.
Da ja sam razmišljala, vama je dr valjda mislio 24. 2. Mislim, pa 4. je predaleko. Koji dan ste imale transfer i koliko dana nakon punkcije? Koliko au vam vratili zametaka?
Recimo ako vam vrate 3 dn punkcije, nema potrebe tako dugo čekati na betu, najviše 14 dana, sve ovo kasnije je bezveze. Jer i sa 14 dana se vidi i ako je i ako nije. I definitivno je točnije od kućnog testa!
Sretno cure!
Posljednje uređivanje od vinalina : 19.02.2010. at 10:35
Ma bi ja radila ß ali za to moram ići u Rijeku i tražit kolegice da me mijenjaju još jedan dan više. To ti je tako koad živiš na otoku i ne možeš ni ß izvadit u vlastitom domu zdravlja![]()
A kolilko dana ti je taj embrij bio star???
Embrij je bio 3 dana star, osmostanični.
Datum vađenja bete ovisi o politici bolnice u kojoj je postupak ili o doktoru koji je postupak izveo.... u mom slučaju je to 3 tjedna od transfera ili 21 dan poslije transfera.... u većini ostalih bolnica će reći 12 - 14dpt da se vadi beta.
ma curke samo vi vadite betu 12-14 dana,a testić možete isto 11-12 dana od et-a. nedajte se smetati!
Cure imam pitanje; vrećene su mi dvije blastice i sad me zanima dali je moguće da se one razdijele tj. da iz njih nastanu trojkr ili četvorke?
suzanaab moguće je, našoj Strike su ako se ne varam vratili 2 blastice i sad čeka trojkice![]()
Moguće je totalno, svaka ti se može podijeliti.....
Ali kako, ako rade ICSI i stave 1 spermij u 1 js, onda kako može biti? Za blizance trebaju biti ili 1 js 2 sper, ili 2 js 2 sp. Jasno mi je da se može podijeliti ako je prirodna oplodnja u labu, kada u 1 js uđu 2 spermija, ali kada je ICSI???
Vinalina, ako 2 spernija oplode 1 js, od toga nema trudnoće..
Blizanci jednojajcani nastanu kada se jedna oplođena js(zigota) u ranom stadiju (nekoliko stanica), podijeli na dva dijela.
tada nastaju 2 zametka, genetski identicni...to su jenojajcani blizanci...
kod dvojajcanih u 2 js i dva spermija...m
Ja to ne kužim. Kako se onda dijeli 1 spermij? Ma niie niti bitno, nemorate mi odgovorit, samo ja to ne kužim!
ne dijeli se spermij niti j.s. nego zametak...
ulaskom spermija u jajnu stanicu on oslobađa svoj "paket" od 23 kromosoma( i više nije spermij) koji se "recimo spajaju" s 23 kromosoma od js.
Tako nastaje zigota(stanica sa 46 kromosoma) koja se dalje dijeli na 2, 4,itd..recimo da se zametak od 4 js podijeli na dva dijela, nastaju dva zametka
od po 2 stanice...i oni dalje samostalno rastu, dijele se...itd...znaci, svaka od tih stanica zasebno, u tako ranom stadiju, ima sposobnost svojim
dijeljenjem "proizvesti" embrio, potom fetus i u konacnici dijete...
Hvala na prosvjetljenju, ja sam živjela u sasvim drugom uvjerenju.
Cure meni je vraćena blastica,znači peti dan.Dr.je rekao da vadim betu 12.d.p.t..
Ja sam naravno radila test već 8.d.p.t. koji je pokazao i drugu crticu nakon 20 minuta jaaako slabu.Već sutradan je crtica bila deblja a beta 10.d.p.t. vidite u potpisu.
Ja stvarno ne bi mogla izdržat tih 3 tjedna do bete kao što je nekim od vas savjetovano.
Beta je već pouzdana 12 d.p.t
H2O ČESTITAM![]()
Posljednje uređivanje od snow.ml : 20.02.2010. at 14:23