Stranica 53 od 58 PrviPrvi ... 3435152535455 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,601 do 2,650 od 2906

Tema: Nakon transfera

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

bok cure.....jeli se smije poslije transfera ici na more, na kupanje i sl. ??

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj crvenkapica77 prvotno napisa Vidi poruku
    bok cure.....jeli se smije poslije transfera ici na more, na kupanje i sl. ??
    Pa iskreno ja ti ne bi preporučila kupanje u moru nakon transfera , bar su meni tako rekli i kupanje u kadi je zabranjeno samo tuširanje, ali mislim opet da treba ponašati onako kako se ti osjećaš i kako ti odgovovara!
    Rose biti će to sve ok!!!!!

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

evo jučer sam mislila jutros napravit test ali nekako nemama snage, ipak ću sutra kako sam rekla.
    od simptoma ni S pa viš ene znam šta da očekujem.
    iskreno se nadam da će biti moj prvi plus na testiću (s malom sam odmah radila betu).

crvenkapice i ja mislim da će ti SD donijet sreću i da ćeš uskoro imat velliku betu. iščekujemo!

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

cure jel boli transfer i dali da sta popijem protiv bolova.....???

osijek avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

transfer ne boli i ne moraš ništa piti i ne moraš se bojati toga apsolutno.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

hvala

loks avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Anne Mary držim fige za test...naravno da bude pozitiva, ništa drugo ne priznajem!!!

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

anne mary zelim ti veliki + na testu Sretno

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Anne Mary neka ovajPut bude velikI PLUS i velika teta beta! Sretno!
    Svim čekalicama~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~za velike bete!

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Minus ko kuća 10 dan poslije ransfera, koji je bio 5 dan.
    mislim da se nemam čemu nadat pa proglašavam ovaj postupak neuspjelim.

sad se moram izračunat da li ići u stimulirani u 7. mjesecu ili čekati jesen, jer bih 21.06. trebala na godišnji.

svim čekalicama da prođu bolje od mene!

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Baš mi je žao Anne Mary
    Joj šta je meni bolio trbuh noćas mislila sam da sam dobila stvari i sanjala sam to i onda sam se probudila oko 6 i ništa, samo mi je malo od utrogestana procurilo, danas mi je 6. dan od transfera pa bi bilo i malo prerano za stvari i sad sam se po prvi put zapitala da se nije ipak plod uhvatio?

H2O avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

AnneMary ne bi ti volila davati lažnu nadu ali zašto ne bi radila betu....

andreja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

potpisujem H20 ipak ti je tek 10-ti dan od ET,a možda je bila i kasnija implantacija...

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ma nekako znam , jer bar nešto bi se pokazalo, ali ako ne dođe onda ću radit ponovno za 2-3 dana.
    ne da mi se ići u Zagreb na vađenje krvi, pa opet po nalaze, prevelik mi je to trošak a imam još testića.

amly avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

evo moj update: danas sam bila na kontroli i ß se dupla . danas sam 5+1 i nista se nevidi na ultrazvuku, kaze dr da moram racunati i s vanmaternicnom....posto sam ju vec jednom imala sigurna sam da nije...mozete li mi molim vas reci kada se je kod vas vidilo nesto na ultrazvuku...puno hvala

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

cure koji dan poslije transfera vadite betu ? meni je dr. rekao 12dpt doci sa betom ...zasto?......i onako se ne moze nista vidjeti na uzv

amly avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mala mimi mislim da bi to mogla biti implantacija

Korny77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Betu sam vadila točno 12dnt - i još jednom 15dnt.
    A na prvi ultrazvuk sam išla 3 tjedna nakon transfera i već se vidjela gestacijska vrećica gdje je dr.B. potvrdio trudnoću.
    Onda sam bila naručena za tjedan dana pa još jednom za deset dana.
    Pozzz....

amly avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

crvenkapica77 ß mozes vaditi vec 9-ti dan, ali na ultrazvuku se vidi kako sam danas procitala tek nakon sto je ß1000-1200 ili najdalje u 4 tj nakon transvera

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

a da ja napravim betu 12dpt i onda javim dr. i dogovorim se za dalje .....nema smisla ici u zg 12dpt zar ne?

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

a da ja napravim betu 12dpt i onda javim dr. i dogovorim se za dalje .....nema smisla ici u zg 12dpt zar ne?
    naravno da nema!
    napravi betu pa ćeš onda dalje vidjet.
    pretpostavljam da ćeš ga nazvat i daj Bože reći da je pozitivna, i onda dogovorit pregled za 2 tj.
    ali mislim da ni za to ne moraš u Zagreb, pa možeš i u Splitu napravit UZV i potvrdit da je gestacijska u maternici di joj je mjesto.
    mislim da je glupo toliko se voziti i izlagat radi jednog uzv-a.

da ne duljim, prvo nam javi veliku betu!

trunčicabalunčica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno nakon transfera...

...ja možda samu sebe pojedem (danas mi je 3 dpt)
    Da li je realno bojati se kihniti, kašljati, ili prestrašiti se neke situacije ili događaja... i onda misliti da možda to bude utjecalo da se mrva ne primi???
    Ja sam konstantno u paranoji oko toga.
    I hoću ići na more, a bojim se da i to ne bude presudno, iliti ''opasno''.
    I mrzim što svaki pokret kontroliram, što se ne opustim, nego stalno mislim- ajme, ne diži ovo, to je teško, a nemoj ni čučnut, ne spavam na trbuhu, a jako volim spavat na trbuhu, dižem se i sjedam na stolicu skoro kao da imam križobolju... mislim, poludit ću tako. Jeste li i vi takve?
    I jesu li uopće takvi strahovi realni?
    Dođe danas moj nećak koji toliko jako želi bratića i krene prema mom trbuhu, a ja se prestrašim da me slučajno ne zgnječi, gledam neki film i prestraši me neka glupa scena i ja mislim da je to kraj. Ovo nije normalo, je l'da?

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

truncicabaluncica......i ja se bojim kihnuti i nakasljati....2x sam kihnula i zabolilo me pa sad me strah ....spavanje na stomaku hm...ja sam citala na srpskom forumu da one poslije transfera prakticitaju spavati na stomaku e saad ti budi pametan....
    na mora bolje nemoj, iskreno, pricekaj jos do bete....ja bi isto - ja sam ti inace luda za morem suncanjem i kupanjem ali cu se strpiti.....
    i na kraju da, strahovi su realni bar meni....ali probaj ne misliti previse o tome da ces nesto upropastiti....opusti se.....i meni je to tesko....pusa

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

i meni je 3 dan ako ne racunam dan trensfera.....vidim ti radis betu tek 24.6 uh ja odlucila 22.6

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

da vas utjesim - strahovi su apsolutno NEREALNI!!! ne bu vam nis bilo od kihanja, kasljanja i spavanja na trbuhu! mada se vjerovatno sve osjecamo kao polu-invalidi nakon transfera. ali stvarno nema potrebe za tim!

jedna zena je na VV-u pala ko kruska sa stola odmah nakon transfera i automatski pocela plakati i ridati jer je bila uvjrena da zbog toga nece biti nista od postupka. i zamislite - sad je trudna!!!

embriji ne mogu biti bolje zasticeni u maternici i nemojte se zabrinjavati oko sitnica... sad sve ovisi o visoj sili...

sretno!!!

trunčicabalunčica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

crvenkapice, da, mi smo mislim isti dan imale embriotransfer, a meni dr rekao da napravim test 24.6. ...možda padnem u napast prije , mislim, najradije bi već sad otišla kupiti jedan. Ali neću. I neću ga kupit do 23.6. jer bi ga inače isti tren napravila.
    I znaš da sam do sad bila na moru? Ali nisam se kupala, samo sam se u plićaku malo smočila dva puta. Nisam mogla odoljeti... predivno je. Jedva čekam taj glupi test da počnem živit!!! Možda na jedan dan i umrem ako bude negativan, ali ...ok, valjda ću poslije oživit i da se višesve vrati u normalu!
    frka, hvala, imat ću na umu to što si napisala! Valjda ću se uspjet malo skulirat do tog testa!

Ogla avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

hejho... evo i mene k vama.... u meni je 8-stanični mali zametak koji se nadam danas pretvorio u 16-stanični inače mi je 1.d.n.t. tek.... a već sam se 'ucrvala' u krevetu...da ne govorim vrućini srećom sam se dočepala nekih online serija pa mi to odvlači misli.... online serije - zakon!

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ogla sretno
    truncicabaluncica meni su rekli no kupanje - no jako suncanje....a ti laganini onda na plazi...da ti nisi negdje blizu mora pa ti je tesko odolit
    vidim da si 77 god i ja sam..........meni dr. rekao 12dpt doci sa nalazima bete ----ja necu nego cu tad tek napravit betu i nazvati jer mi bas zg i nije blizu vec oko 370km.....u kojoj si bolnici u postupku bila......pazit cemo se do bete

trunčicabalunčica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ogla sretno
    truncicabaluncica meni su rekli no kupanje - no jako suncanje....a ti laganini onda na plazi...da ti nisi negdje blizu mora pa ti je tesko odolit
    vidim da si 77 god i ja sam..........meni dr. rekao 12dpt doci sa nalazima bete ----ja necu nego cu tad tek napravit betu i nazvati jer mi bas zg i nije blizu vec oko 370km.....u kojoj si bolnici u postupku bila......pazit cemo se do bete
    Rekli su ti baš no kupanje, no sunčanje? ajme meni!
    Mene moj dr katapultirao sa onog stola odmah nakon transfera. I nikakve zabrane nisam dobila. Meni je more na 2km od kuće, i jučer sam si na plaži mantrala kako je sunce izvor života i mora pomoči mojoj mrvici.
    Sve postupke sam radila u Ljubljani, odnosno Postojni, kod dr Reša.
    Pa da, i meni se čini logičnije da napraviš betu u svom gradu, pa zoveš da ti da upute za dalje!
    Joooj, crvenkapice, moramo uspjeti!!!
    Hvala, tiki_a!

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

dali je itko od vas 3 dpt uzimao-pikao se decapeptylom? ja jesam danas ali ne znam zasto...

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

dali je itko od vas 3 dpt uzimao-pikao se decapeptylom? ja jesam danas ali ne znam zasto...
    Da,moja supruga,4. dan,isto tako ne znamo zašto.Možda protiv hiperstimulacije?

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

trunčicabalunčica, i kod mene su uvijek bili takvi strahovi iako znam da su nerealni. Baš sve što si nabrojila; i često sam pomislila da li se to i drugima događa. Drži se~~~~~~

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

trunči, izgleda da je kod reša opet baby boom, kao na jesen, držim figeeeeeee, i bez obzira što katapultira sa stola, a mi kod njega ni ne znamo što je ležanje nakon transfera, i htjela sam pitati-zar se zaista ne smije niti malo kupati nakon transfera? Šta ima tako loše u tome?
    Posljednje uređivanje od mare41 : 14.06.2010. at 14:14

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

i mene su odmah lansirali sa stola doma ....ali sam stigla pitat , jer je ipak ljeto, jel smijem na more, dr. rekao da pricekam do bete....vjerujem ti da ne mozes odolit ja sam ipak 60km od mora. i lakse mi je...i sto se tice moje bete 22.6 - šipak - tad je praznik jelda i ne rade? odgađam za 23.6....uh....
    moramo uspjet moramo....meni je 1 ivf i sva sam uzbuđena....

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evo linka na isto pitanje:

http://forum.roda.hr/archive/index.php/t-46635.html

http://peternel.ipapercms.dk/demos/R...dnost/?Page=37

Smijem li se kupati u moru ili u bazenu nakon ET-a? Ne postoji znanstveni dokaz da kupanje u moru ili bazenu utječe na implantaciju embrija nakon embriotransfera.

Jesu li dopušteni spolni odnosi nakon embriotransfera? Ne postoje pouzdani znanstveni dokazi da spolni odnosi nakon embriotransfera imaju utjecaj na implantaciju embrija.

Kad se najranije nakon embriotransfera može raditi test na trudnoću iz krvi?
    10. dan, računajući embriotransfer kao nulti dan.

Je li u IVF postupku bolje Utrogestan kapsule uzimati vaginalno ili oralno?
    Utrogestan je bolje uzimati vaginalno.

Koliko se mora mirovati nakon vaginalne primjene Utrogestana?
    Petnaestak minuta.

evo sta radoncic kaze:

Nema razloga zasto se ne bi kupali - ishod ionako ne ovisi o tome. Iz vlastitih iskustva, uvijek sam radje preporucivao kupanje nakon 2 dana od transfera, psiholoski vise opusta.

Ogla avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku

Smijem li se kupati u moru ili u bazenu nakon ET-a? Ne postoji znanstveni dokaz da kupanje u moru ili bazenu utječe na implantaciju embrija nakon embriotransfera.

Jesu li dopušteni spolni odnosi nakon embriotransfera? Ne postoje pouzdani znanstveni dokazi da spolni odnosi nakon embriotransfera imaju utjecaj na implantaciju embrija.

evo sta radoncic kaze:

Nema razloga zasto se ne bi kupali - ishod ionako ne ovisi o tome. Iz vlastitih iskustva, uvijek sam radje preporucivao kupanje nakon 2 dana od transfera, psiholoski vise opusta.

to sa spolim odnosom mi je nekako logično da baš i nije preporučljivo.. tijekom spolnog odnosa dolazi do kontrakcije maternice, pa ću osobno pričekati.... ovo za kupanje mi je nekako ok, ako nećeš u podne na na +40 otići sunčati se...

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Pinky, mila, thanks.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

jel postoji mogucnost da jeste ? ili sto bi moglo drugo biti..menga? ...zadnja 26.5 bila
    ..sto ako se ujutro ustanem i bude jos vise krvi - sto cu?

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

jel postoji mogucnost da jeste ? ili sto bi moglo drugo biti..menga? ...zadnja 26.5 bila
    ..sto ako se ujutro ustanem i bude jos vise krvi - sto cu?
    ne možeš ništa osim totalno mirovat i vidit jel jako puno krvi ili malo.ako je obilno i jako crveno tj.svježa krv vjerovatno je menga.
    ako je tamnije i samo u tragovima moguće da je implatacija.
    u svakom slučaju preostaje ti čekat, samo probaj se ne nervirat, znam da je teško, ali činjenic aje da ništa ne možeš i da će bit šta bude.

šta bi drugo moglo bit nemam pojma, jedino menga. ali s obzirom na utriće i sve mislim da je prerano za nju.

odi spavat, sutra ćeš više znat.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

jutro......jutros krvi nema....tj. poslije onoga sto sam vidjela nije je vise nikako bilo.....a bilo je jako malo krvi.....da je menga kontam valjda bi vec dosla ali ono pravo, jos nista, cekam ko na iglama........nazalost ja svog dr. uopce tel. ne mogu dobiti

Ogla avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

ja ću vjerovati da ćeš nam na 'odbrojavanju' javiti kako se beta dupla ko belsava i da je sve ok
    Posljednje uređivanje od Ogla : 16.06.2010. at 10:57

trunčicabalunčica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

jutro......jutros krvi nema....tj. poslije onoga sto sam vidjela nije je vise nikako bilo.....a bilo je jako malo krvi.....da je menga kontam valjda bi vec dosla ali ono pravo, jos nista, cekam ko na iglama........nazalost ja svog dr. uopce tel. ne mogu dobiti
    Draga, i ja mislim da nije menga... vidiš da danas ništa nema... a i zar nebi bilo prerano za mengu, ako si zadnju imala 26.5.? Mislim, sve ovisi koliko su ti dugi ciklusi, ali vjerujem da toliko kratki ipak nisu, je li tako? Bit će sve ok!
    Ja imam sve simtopme svog pms-a u punoj snazi. Čas sam nervozna, čas sva razdražljiva, ulovila me manija čišćenja kao i obično pred mengu -jučer natjerala mm da čistimo kuću, cice velike i bolne, pokoji prištić... Meni tak nemoguće izgleda da ću ikada vidjeti te dvije crtice na testu... ono, miljama daleko od mene, u nekom drugom životu možda.
    E, a da li vi pijete kavu sad dok smo čekalice bete? Ja u svim postupcima prije nisam pila... a sad ujutro poijem jednu malu sa puno mlijeka. Ne mogu bez kave, odmah me glava počne bolit. Valjda niski tlak koliko sam skužila.

Ogla avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

a zašto ne popit kavu? doduše ja i nisam neki kavopija, i moja je ona iz filteraparata s mlijekom... ali sam kupila teglu cikle za endometrij.. jest da neće Bog zna šta pomoć, ali baš mi se jede cikla....
    ...danas mi je 4.d.n.t. i ni P od PMS-a, nema sisa, nema lošeg raspoloženja, zapravo cvrkućem okolo... morala sam usisati, jer nisam izdržala... ali sam bila nježna i samo onako 'ofrlje' tek toliko da mi ne škripi pod nogama...

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

truncicabaluncica......pa isti smo dan imale transfer, brojimo isto....imamo iste simptome....i pristice imam i ja....samo sam ja imala i krvi....zasto mislis da je kod tebe pms.?....moj ciklus je kraci 24-25-26....ali nikad nisam procurila sa utricima .....ali svejedno jos je rano za mengu - ali vjestica zna iznenadit....kontam ne bi trebala dobit prije 20.6......kupila sam test za T. jutros...

ogla sta ti ne uzimas estrofem ?
    tu dilemu sa pijenjem kave sam vec i ja imala prije i odlucila sam da jedna salica kave sa mlijekom nece naskoditi....

Ogla avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

ogla sta ti ne uzimas estrofem ?
    tu dilemu sa pijenjem kave sam vec i ja imala prije i odlucila sam da jedna salica kave sa mlijekom nece naskoditi....
    Estrofem? Uzimam samo utrogestan i andol 100...

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj Ogla prvotno napisa Vidi poruku
    Estrofem? Uzimam samo utrogestan i andol 100...
    pa pisala si da jedes ciklu za endometrij pa zato pitam jesi dobila estrofem tablete za endometrij.....ako nisi vjerovatno ti je dobar....a cikla naravno nece odmoc zdrava je....vidi ja tuka u frizideru imam sok od cikle zaboravih na njega......

Ogla avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

pa pisala si da jedes ciklu za endometrij pa zato pitam jesi dobila estrofem tablete za endometrij.....ako nisi vjerovatno ti je dobar....a cikla naravno nece odmoc zdrava je....vidi ja tuka u frizideru imam sok od cikle zaboravih na njega......
    ma cikla je čisto za back-up a i zdrava je.... dr. mi nikada nije komentirao endometrij niti da je tanak niti da je taman - ništa, pa je valjda dobar

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Meni se danas nastavilo sa smeđim iscjetkom bojim se da je to ipak početak menge, ne znam da li da i dalje stavljam utriće ili ne

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se danas nastavilo sa smeđim iscjetkom bojim se da je to ipak početak menge, ne znam da li da i dalje stavljam utriće ili ne
    Ako još nije menga, samo ti nastavi.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Mali Mimi kako se držiš? ~~~~~~~~~~~

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •