1 i 2.dnt sam imala iste grceve, sve me je nesto stipkalo i grcilo se "dole". Od jutros vise nemam te grceve. I ja sam umislila sebi da mi je od toga sto sam 1.dnt na vece izasla na pice u najblizu slasticarnu pored kuce i da mi je od toga sto nisam mirovala i taj dan. Ali bice super ako bude kao sto je Goa napisala.
I ja se sjećam tog grčenja u prvoj trudnoći, jedino ne znam kada točno je počelo. Sigurna sam da to nije nikakav loš znak. Ovaj put ga ne osjećam, osjećam se točno kao pred mengu, niti malo drugačije i voljela bih da mi netko kaže da i to može biti dobar znak.
.. ma naravno da može! poznanica od mene je do samog pozitivnog testa mislila kako će 'dobit'... mah mene pomalo ubijaju takva razmišljanja je li ovo ili je ono... naravno da si i ne mogu pomoći i ne razmišljati o svom tijelu, k tome naši postovi doprinose, ali vidim da nije 'zdravo'
U dobitnom postupku u Mb prvi i drugi dan nakon transfera sam imala takve grčeve da se nisam mogla pomjeriti iz kreveta, pa prema tome cure drage to može biti i pozitivan znak, a to što niste ležale nakon transfera to i nije baš neko mjerilo jer su meni u Mb rekli da sutradan nakon transfera mogu na relaciju Maribor-Mostar a to je nekih 8 sati vožnje. U dosadašnjim transferima uvijek bih strogo 3 dana ležala samo na wc išla i nikada se beta nije makla više od 3.
Evo ja ću ti reći.
U mojoj trudnoći sa Sunčicom ne da sam se osjećala kao pred mengu, nego sam je i dobila. Prijateljica je imala takav PMS da je očekivala litre krvi i kupila najveće uloške - a bila je trudna. Nema baš nikakvog pravila, ništa do bete.
Nemajte se gristi za nemirovanje. Doktor V. u Mariboru mi je rekao da se treba ponašati kao svaka zdrava trudnica. Pitala sam smijem li se kupati (u moru, ne u kadi s vrućom vodom) - odgovor je bio "da". Na pitanje smijem li podizati dijete teško 13 kg odgovor je isto bio "da". A jako dobar mi se činio savijet koji nam je dala sestra J. - ponašajte se onako kako vama najviše paše.
Meni je danas 4 dpt (isto kao i sandric). Trudim se biti smirena, ali znam da mi baš ne uspijeva. To najbolje vidim po Sunčici, jer je ona osjeti moju nervozu i sama postane nervozna. Idem danas prvi dan na posao pa ću malo manje misliti na čekanje
svima!
Hej cure ! Ja već polako šizim ! Danas mi je 6 dan od transfera i već sam poprilično nestrpljiva , jučer i danas su i počela lagana probadanja i štipkanja pa sam u još većoj panici jer mi je ovo bio prvi ivf. Nemam pojima što se događa , nadam se da je implantacija.
Meni je transfer bio u subotu a u ponedjeljak navečer su mi tekle suze od probadanja u donjem dijelu.12. dan je bio +
mene danas manta i slabo mi je za poludit. mislila sam da mi je od tlaka, izmjerila ga, savrsen. fakat mi nije jasno.....uzasno se osjecam...valjda vrime...
Pinky, mislim da nije vrijeme u pitanju. Bar ne u tvom slučaju![]()
pa zar ova mantavost moze biti ikakav znak trudnoce?
ma bojim se da je prerano za nesto drugo...
Beta negativna, M stigla. Toliko od mene. Pozdrav i sretno svima!
Oprostite, pobjegao mi je post i sada ne znam kako ga obrisati.
I ja sam radila test danas i negativan je. Beta je sutra, pa ću konačno moći otpisati ovaj postupak. Još samo da stigne menga i o bi bilo toliko od mene.
Čini se drage moje da će nam jesen biti dobitna!
6dnt
Od simptoma samo mi grudi velike i bradavice bolne, kad ih pipnem bas me boli. E to bi moglo biti i od utrogestana. Ali zato suzama nikad kraja, juce i danas placem za svaku sitnicu. Osjecam se bezveze, dovoljno je kad me prijateljice nazovu na tel da pitaju kako sam, ja sam vec u suzama. Ne mogu da se kontrolisem, jace od mene. I ovo glupo vrijeme mi ne da da izadjem iz kuce da provjetrim glavu, kisa pada bez prestanka vec 3 dana da ni kisobran ne vrijedi nositi sa sobom. Sve mi se skupilo, izgleda da me sad popusta ona snaga koju sam imala tokom postupka mada sam i tada bila kao na staklenim nogama. Bio mi je potreban mali vjetar da se srusim. Ako se budem ravnala po ovome beta je sigurno 0 a ako suze budu znak trudnoce i promjene raspolozenja onda ce mozda i biti nesto ljepo. Uglavnom znam da me iscekivanje ne rasplace nego neki turoban osjecaj koji se uvukao u mene, neka tuga i nemoc.
sandric nedaj se
I mene bole grudi isto kao i tebe. Danas sam osjetila da nešto curi iz mene i pomislila da je krv, nije bila, ali tresla sam se kad sam došla iz wc-a.
Ono što mi pomaže je misao: napravila sam sve što sam mogla. Baš sve. Sad je na redu Bog, sudbina, svemir, kako god...
Jučer mi je puno podiglo druženje s jednom IVF trudnicom. Imala je jednu jedninu JS, a sad je trudna 14 tjedana.
Svim čekalicama šaljem veliki virtualni zagrljaj![]()
sandric, nadam se da je to trudnicki plac! cmok!
Draga moja u ovom dobitnom Mb postupku sam isplakala više suza od svih postupaka zajedno, i u PMS mi se jave plačni dani ali uglavnom to je 1*-2 dana prije menge ali ovaj put toliko sam suza isplakala, more suze, pa prema tome može i to biti dobar znak. Ali moj savjet od srca ti je pokušaj se malo opustiti uživati ne mislite na te simptome, puni svoj organizam pozitivnom energijom i biće to sigurno lijepa beta imam neki pozitivan filing za tebe.
cure,meni je juce bio 14 dan od punkcijje i ja bez izuzetka uvijek dobijem M nakon 14 dana od O.
juce me citav dan bolio stomak,svaki tren sam imala dojam d aje gotovo ,da sma dobila,ali nisam.evo,jutros ,na toalet papiru smede brkljavljenje...stomak me ne boli,grudi prestale boljeti juce, a test rekli tek u ponedjeljak.sta da radim? gotovo je? da stenm sa utricima? nije mi bas blizu za vadit betu....danas mi je 12dnt tordnevnog embrija....
draga tuzna, pa nije prerano za test ako je 12 dnt, a i nije svako brljavljenje M tako da bez testa i/ili bete ne treba stati s utrićima...držim fige...
Da napravi test rano pa ćeš vidjeti što kaže, ja sam 13 dnt i nažalost bio je minus pa sam prestala sa utrićima tek tada, ali taj iscjedak ne mora značiti da je menga, inače u Mb su mi rekli 14 dnt napraviti test (isto je bio 3 dnevni embrij) a mislim da bi dan, dva ranije pokazao da je trudnoća makar bljedunjavu crticu
Tuzna, uradi test ipak prije nego prestanes sa utrogestanima. Drzim ti fige draga da to mrljanje iapk nije menga.
Meni je danas 8dnt i od juce sam imala bolove u stomaku i krstima kao kad trebam dobiti, onaj bukvalno isti osjecaj kad trebam procuriti svakog momenta. To je prestalo i evo jutros samo malo me tako boli, s vremene na vrijeme. Kad idem u wc to je citava misterija, srusiti se u kupatilu od straha ili doci ponovo u sobu kao da nista nije bilo. Tjesim se samo i uvjek su mi na pameti rjeci od Rozalije da su PMS simptomi isti kao i trudnicki i da je i njoj tako bilo pa odmah skrenem misli da nije dolazeca menga nego ipak ono drugo.
Natalina, Klara drage moje kako ste vi? Kako se osjecate? Brojimo iste dane.
Cure pomoc! Mislim da sam nocas u snu dozivila o.Citala sam o tome da je stetno,sta vi mislite,ima koja iskustva sa time? Inace danas mi je 5dpt et je bio 5 dan.
I ako netko zna koliko BREVACTID 5000 I.J. ostaje u krvi?
pokazao bi bljedunjavu, ko meni na 1. ivfu kad sam test napravila 12. dan, pa sam se izludila do 14....
dajte pricekajte do 14. dana, napravite test, ako bude minus prestanite sa utricima, ako bude plus vadite betu. to je stvarno najbolji savjet. a ako imate lab blizu mozete 14. dan umjesto testa betu.
Mrkvice, provjeri jesi li stvarno dobila baš 5000 ij Brevactida. Naime, koliko sam skužila u zadnjem postupku, mi smo na VV dobili pakiranje od 5000, ali nismo trebali to sve uštrcati, nego samo 1500 ij. Možda si i ti tako. Čitala sam neki dan na nekom stranom forumu da beta hcg iz Brevactida izlazi iz organizma tako da se svakih 36 sati prepolovi (a umnažanje u trudnoći - barem u početku - ide tako da se dupla svakih 48 sati), s tim da je dr koja je odgovorila rekla da može utjecati i način kako je dana injekcija (valjda dobro ili loše) i kilaža pacijentice. Nadam se da sam ti malo pomogla. Ja inače nemam više apsolutno nikakvih simptoma osim lagano bolnih grudi, i ne znam šta bih mislila.Testovi koje radim od ponedjeljka (Brevactid dobila u nedjelju) su i dalje pozitivni, a crtica mi se ne čini bljeđa. Ali testovi su neki skroz jeftini, pa im baš ne vjerujem, pogotovo tim nijansama.
Hvala cure!Brevactid sam u nedjelju dobila od 5000,tako pise na nalazu.Čupko transfer ti je bio u nedjelju?
cupko, zar si radila testove dan nakon brevactida? zasto?
ja sam dobila jedan u subotu a jedan 5dpt, jucer
mrkvice, i meni se to desilo nakon transfera (ko za vraga bas tada, a inace imam samo nocne more) i ivf je uspio! don´t worry!!
neki dan mi se to opet desilo (i to 2 puta u istoj noci!!!!! - mora da sam vec lagano isfrustrirana nakon vise od 2 i pol mjeseca sexless zivota) i na uzv-u sve ok.
kad smo vec kod toga - zna li itko kad se moze pocet s keksanjem u ivf trudnoci?
Pinky kako se osjecas nakon transfera?I svi ostali naravno!
Bass si me nasmijala frka,hvala,bas to mi je trebalo! A sto se tice tvog pitanja neznaam stvarno neznam odg.
Pinky, najveći dio je čista zafrkancija, tako je u biti počelo, da smo se MM i ja zezali da odem napravit jednog, koji će 100% biti pozitivan. Onda drugi dan sam probala opet da vidim je li crtica svjetlija (imam ih fakat puno, to su neki jeftini američki), i tako je krenulo. Ali bile su iste, i prva i druga vrlo svijetle. To me iznenadilo jer sam mislila da bi sa cca 1000 ij koliko je otprilike bilo prvi dan crtica trebala biti prilično tamna. Ali kažem, testovi su meni nepoznatog proizvođača, pa im ne vjerujem previše. Ne opterećujem se puno tim rezultatima, ne brinite, smatram ih razonodom, barem do sad. Ali priznajem da me strah sutrašnjeg, to će mi biti 11dpt (transfer 5. dan) i 6dp Brevactida, taj bi već mogao biti relativno točan....
ah ako su americki jeftini, piski sve u 16 hehe
ja sam mislila da ih kupujes! lol
ja se ne osjecam lol uopce nemam feeling da sam ista napravila, polako klizim prema depresivnom drugom beta tjednu i sva ona ushicenja i pozitiva koja me je drzala prvih pet dana klasicno odlazi a pocinju se javljati svi moguci lazni znakovi trudoce.
ma klasicni 2. tjedan beta blues....
Ja se trudim ne biti nervozna i ne prenositi nervozu na obitelj. Nije lako, odlasci na wc su stresni. (Znalo je biti i gore, nakon nekih transfera sam danima išla na wc i pod tuš žmirečke)
sandric mislimd a ti imaš 2 dana više još do eventualne menge, jer si kasnije imala punkciju. Meni bi sutra mogao biti ključni dan... ako ne dobijem svaki sljedeći do bete će biti kao pobjeda.
Usput, MM je na Iphonu instalirao neki programčić o trudnoći i za ovaj tjedan piše da su simptomi grčevi kao pred mengu. Krvarenje isto ne znači ništa, to znam iz vlastitog iskustva...
Želim vam puno strpljenja do bete, ili snage za novi pokušaj![]()
Mrkvice ne brini, i ja ti to kažem iz iskustva.
frka doktor V. u Mariboru mi je rekao da se nakon transfera ( i dalje ako je beta pozitivna) treba ponašati kao i svaka druga trudnica. A inače se dugim trudnicama ne zabranjuje seks.
(naravno izuzteak je rizična trudnoća)
Znam koju količinu frustracije dugotrajna apstinencija izaziva jer sam kroz to prošla. Ali moja trudnoća je bila rizična. Ne vidim smisla u prolaženju kroz tu frustraciju (koju vjerojatno i beba osjeća, kao i svaku drugu maminu frustraciju i nervozu) ako je turnoća ok.
Čupko1 ako si imala trodnevni transfer, onda brojimo iste dane(punkcija 12.6.?)
Javi što kaže istražiteljski test.
hvala ti, klara!
ma zaboravila sam pitati doca sto se toga tice... stvar je u tome da je kod mene vanishing twin sindrom i druga GV je jos tu pa zelim biti sigurna da smijemo. a i do sad mi je jajnik bio poveci...
pusa svima i sretno!!
ja sam 6dnt
jojjj kako ovo potpisujem, duplo potpisujem...ko da si moje misli napisala. baš se tako osjećam a treba proći još barem 8 dana. mene stalno boli kao pred m, već možda drugi-treći dan nakon t me počelo tako boljeti, mada je to stvarno bilo prerano. i znam da to ne mora niš značit, meni dvije jako bliske osobe imale su takve bolove a bile trudne, baš doslovce čekale svaki čas da će procurit a nisu...tako da...al ipak sam ovdje ja u pitanju a meni kad ti bolovi dođu uvijek nagovijeste vješticu. jojjj znala sam da ću počet brijat. idem malo meditirat, ovo ne ide u dobrom smjeru....
i imam jedno pitanje za vas cure. zašto brevactid dobivate i nt? ja sam ga u oba slučaja dobila samo kao štopericu
kao potporu žutom tijelu, ali samo u slučaju kad nema šanse za hs....
dobila sam jedan na dan trasnfera, drugi 5.dpt
Zna li netko tocno koliko brevactid 5000 ij ostaje u krvi-urinu?
ja danas našla par kapi krvi na gaćicama. stomak me od jucer bolucka ko za menzis. 10. dpt....
moglo bi biti dobro a moglo bi bit i loše
znam samo da ću poludit.