Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: HSG i menga

modesty4 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno HSG i menga

Malo je glupav naslov, ali ne znam kako bih drugačije! U ovom ciklusu sam radila HSG, danas mi je 34 dan, grudi me bole više od tjedan dana za poluditi, a i imala sam već grčeve kao da ću dobiti, no za sada još ništa! Strah me je razočarenja pa još čekam i ne kupujem test da provjerim situaciju. Inače za napomenu ciklusi su mi uredni max do 30 dana! Kako je bilo sa vama,da li vam se prolongirao ciklus makon HSG-a?

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Meni je nakon HSG sve bilo kao i obično, nije mi se produljio ciklus.
    Moj savjet: odmah u apoteku po test i vibram da je trudnoća ~~~~~~

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Na temi hsg je cura napisala upravo to da je ostala trudna baš u ciklusu kad je radila tu pretragu..

ajde ti lijepo napravi test .. pa nam javi da proslavimo :D :D :D

modesty4 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

hvala cure, javim se!!

modesty4 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Na žalost ništa. Stigla je

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

a život ide dalje nadamo se da će nešto biti ,moja ženica namjerava ići raditi idući tjedan hsg, dali to boli, nema predaje

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ploznja, ako je sve u redu (odnosno ako su jajovodi prohodni) skoro pa neće osjetiti - ja sam imala tu blagodat a jako me bilo strah da će boliti. Ako su neprohodni, bolit će je kao jaki menstrualni grč, u svakom slučaju neće biti ugodno. Ali ja vibram da bude sve O.K. ~~~~~

modesty4 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ploznja naravno da nema predaje,ali uvijek postoji bar malo nade, pa nakon toga i razočarenje. Mene je uistinu malo bolilo, kako kaže andream kao menstrualni grč i traje vrlo kratko, ali moji jajovodi su uredu i prohodni tako da ti baš i nema pravila, a sve ovisi i kako tko podnosi bol. No kratko traje i znašda se mora pa stisneš zube, samo neka pomisli kako će biti kada bude rađala

azrijelka36 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno hsg

može li mi tko pomoći?
    danas sam od dr Lučingera dobila preporuku da napravim uzv hsg, za svaki slučaj..prije nego na jesen krenemo u postupak..ili šta već bude odlučio. preporučio mi je privatnu polikliniku. malo sam šunjala netom, i čini mi se da je cijena te pretrage malo previsoka...
    pa bi to možda bolje napravila preko socijalnog. ne znam gsje mogu to napraviti? iz kutine sam. znali li netko rade li se te pretrage u bolnici u pakracu? sisku? gdje u zg?

hvala!

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Radila sam HSG na SV.Duhu na uputnicu...

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Znam da je i u bolnici, ak nemaš dopunsko, oko 780 kn.(ak se dobro sjećam cjenika iz Vinogradske). E sad, ak ti je uputnica sa šifrom neplodnosti (mislim N97) trebala bi pretraga biti besplatna.. al svakako provjeri..

E sad gdje ići.. tu ti ne znam biti pametna.
    Ja sam išla kod dr. Kune u Vinogradsku (par mjeseci prije otvaranja MPO odjela). Tako da nisam više sigurna jel sad po novom radi HSG..
    Dr. A. (drugi dr s VV) radi u jednoj privatnoj klinici i mislim da za ne neke velike novce ti može napraviti UVZ HSG.. (kontrast je preko 600kn + kateter ) valjda oko 1000 kn..
    To su ipak veliki novci, al mislim da i dobiješ i uslugu u skladu s tim novcem..dovoriš telefonski ,dođeš i obaviš..
    U Vinogradskoj sam visila jedno tri puta dok nisam s dr. sve dogovorila. Pa sam došla dogovoreni dan, pa me poslao kući jer nije bilo kontrasta i tek peti odlazak u Vinogradsku sam to obavila..

azrijelka36 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

hvala vam curke!
    ak netko zna kakvu informaciju, tu za moj kraj..bila bi mu zahvalna...

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

U Sisku rade. Mislim RTG HSG a ne UVZ HSG..

Koliko sam upućena puno je manje bolan Uvz HSG.

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

da,istina puno je bezbolniji uzv hsg,ali je rtg hsg bolji -ima bolji prikaz..
    ja sam radila rtg hsg i bolilo me,a jajovodi bili prohodni tak da ne vjerujem puno u teoriju,samo ako su neprohodni boli...
    nadam se da ćeš naći negdje u svojoj blizini da rade hsg..

sara38 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj kiara79 prvotno napisa Vidi poruku
    da,istina puno je bezbolniji uzv hsg,ali je rtg hsg bolji -ima bolji prikaz..
    ja sam radila rtg hsg i bolilo me,a jajovodi bili prohodni tak da ne vjerujem puno u teoriju,samo ako su neprohodni boli...
    nadam se da ćeš naći negdje u svojoj blizini da rade hsg..
    Slažem se u potpunosti sa Kiara79. Ja sam radila i uzv i rtg hsg, a rtg hsg mi je bio bolniji od ijedne punkcije, a jajovodi su bili prohodni. Obično nakon hsg-a doktori kažu da se pokušava 6 mjeseci zatrudniti. Mi nismo čekali toliko, već nakon 3 mjeseca učinili AIH.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja sam hsg radila u sisačkoj bolnici. Rtg hsg - ne plaća se ništa, s time da imam dopunsko, ne znam kako je bez njega. Moraš imati uredne nalaze briseva. To sam isto obavila u Sisku. Briseve koje je uz eo moj ginekolog sam odnijela u Zavod za javno zdravstvo u Domu zdravlja. Nazovi na ginekologiju u bolnici pa se raspitaj. Moje iskustvo s njima je bilo jako dobro. Moraš biti na tašte. Prije postupka dobiješ nekakvu inekciju protiv boli i za smirenje a sestre su izuzetno ljubazne. Jedino što te iz sale moraju provesti na kolicima po pola bolnice do rentgena. Ležiš na odjelu par sati, dobiješ nalaze i otpusno pismo i kući.

azrijelka36 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

hvala vam curke
    evo ja se naručila u pakracu na uzv hsg
    javim se slijedeći tjedan ..nadam se da me ne bude puno boljelo

azrijelka36 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

obavila uzv rtg u prije dva dana.
    skoro pa sam umrla od bolova, ali ne od toga, nego od uvođenja katetera. groooznooo
    prvo mi je sestra jedno 10 puta pokušala staviti i nije uspjela.a ondaje došao doktor, nešto mi stavio unutra, zatim neke utege..koji su me već strašno boljeli..i onda je bilo jedno 5 minuta neopisivog bola, vrištanja i bacanja..ne mogu ni opisati..
    nakon toga na stol za uzv, uštrcavanje tekućine...i nikakav bol. jajnici skroz prohodni, milina..
    a meni slabo, sva se tresem i muka mi je..nisam mogla ni stati..dovezli me u kolicima u sobu..umalo se nisam ispovraćala kako mi je bilo grozno...nisam došla k sebi još sigurno 15 estak minuta..tresla sam se, trnci mi po rukama išli..ma odvratno..

al eto..prošlo je i bar je nalaz ureda

al sad ima drugi problem
    nisam skoro pa uopće krvarila...samo taj prvi dan, zajedno sa tom tekućinom..
    i danas (drugi dan nakon operacije) krvarenje..obilno..kao prava menga..ne znam zašto..sva sam se uplašila...
    ne znam jel da zovem svog ginekologa(iako je na godišnjem) ili je to normalno..poludit ću od brige..
    Posljednje uređivanje od azrijelka36 : 06.08.2010. at 09:58

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •