Baš smo zgodne, tko bi nama udovoljio. Mi koje smo bez simptoma bi rado imale malo tragova krvi, one druge se zbog toga u bedu. Cure vjerujem da je to dobar znak.
Baš smo zgodne, tko bi nama udovoljio. Mi koje smo bez simptoma bi rado imale malo tragova krvi, one druge se zbog toga u bedu. Cure vjerujem da je to dobar znak.
Stvarno,tko bi nama udovoljio!? Nije dobro nikako! Ja sam prvi tjedan bila odlične volje,a sad kad se približava beta sva nekako depresivna,plačljiva...tiki_a prvotno napisa
Najrađe bi preskočila betu.
Inače,danas mi muž rekao da je sanjao našu malu bebicu i veli da je to sad prvi put u životu sanjao.
Stvarno,tko bi nama udovoljio!? Nije dobro nikako! Ja sam prvi tjedan bila odlične volje,a sad kad se približava beta sva nekako depresivna,plačljiva...
Najrađe bi preskočila betu.
Inače,danas mi muž rekao da je sanjao našu malu bebicu i veli da je to sad prvi put u životu sanjao.
ja bi ovo svoje smedje ovako kasno mijenjala odma
jedva cekam betu sutra pa da budem mirna, iako me strah proslog ishoda :/
tiki_a jel onda jos uvijek odluka da sutra vadis?
tiki_a i regina 79 zelim vam odda se sutra pozitivno iznenadite i da bude trocifrena ß
![]()
i svim ostalim ~~za pozitivan ishod
regina sretno sutra!!! Meni se prvi puta dogodilo da mi se sad odjednom ne žuri. Neke su cure znale reči da najradije ne bi vadile betu kako bi se što duže mogle nadati. To nikada nisam mogla shvatiti jer sam se htjela riješiti neizvjesnosti, a sada....ma zapravo nije da se nadam (mrvicu ipak), nekako mi je ovaj puta sve više-manje ravno (u odnosu na ranije). Bolove pred M ja inače nemam, osjetim da dolazi, ali to nisu neki bolovi...Prije kojih sat vremena sam nešto takovo osjetila pa mislim...možda me M spasi od razmišljanja o tome da li i kada vaditi betu ili raditi testove (za koje znamo da nije pametno igrati se s njima - imamo friške slučajeve). Inače kad sam stekla malo iskustva s IVF-ovima, uvijek sam ranije vadila betu (11-ti, 12-ti dan).
mene je nešto bolilo ispod pupka, ali kao odmah ispod kože, onako dosta, kao da mi je neko komad mesa zavrnio i drži, ne znam kako bih to objasnila...pomalo zabrinjavajuće..
štipkanje je jedno, ali ovo je baš bolilo, i to 9 .dpt.
malo sam uplašena :?![]()
HVALA na podršci
![]()
![]()
drage moje navijam za vas od srca za beticu trocifrenu
![]()
![]()
![]()
![]()
Mene je zabolilo 10 dan nakon et, onako kao pred m.-grčevi kroz križa i trbuh i sve prestalo.
a 14 dan me toliko grčilo i bolio to je bilo strašno i ta križa užasna bolUglavnom taj dan izmorena tijekom noći od bolova drugi put vadila betu i bila je 735 :D :D :D
A 12 dan je bila 259.6![]()
![]()
Danas sam ponovno vadila betu zbog trudničkog da si otvorim i stroj za betu se pokvaril :shock: :shock: a ruke me bole više od tih uboda, sve mi posivilo-valjda neću sutra morati ponovno vaditi krv.
Ja sam poslije et osjećala užasnu glad i još uvijek a piše za utriće da vaginalno nema nus pojava....eto mslim da je to bio simptom i ta križa a kaže doktor da se to maternica nmješta , zato ti bolovi i grčevi..
kopiram post: Strike, jel se šta događa?!
joj, kako sam nervozna....meni je isto 9. dpt i skroz imam predmenstrualne bolove, kad ležim kao da se smanje, kad sam aktivna kao da pojačaju...ma ne znam..MUKA MI JE OD PROUČAVANJA OVIH SIMPTOMA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
e curke nešto bitno da ne zaboravim vam reći- meni je temperatura bila stalno nakon et -36.5 pa lagano na 36.7 pa bliže 8-i stalno tako i još uvijek .
Čitala sam negdje da je to znak za trudnoću ali možda kod svakoga nije isto..mislim da je Ana rekla da njoj nije bila povišena![]()
![]()
ja cijelo vrijeme pijem normabele pa možda zato nisam imala simptome
i taj 12 dan bete imala sam osjećaj da ću dobiti m- onako osjećaj pred m-
Nataša samo izi rokni nekakv nomabel to ti je zdravo i meni pomaže jel sam jako živčana , strava![]()
![]()
![]()
![]()
danas sam ih konačno nabavila i sad idem u oblake.. inače , nikako ne spavam ovih dana , po noći se budim, ma užas...oidem maznit normabel i malo odspavat!!ajvica prvotno napisa
![]()
pa dobro jutro? :? zar nikog nema jutros ovdje?
da vas pitam, imate li kakav iscjedak ovih dana? meni je 10.dpt.. počeo lagani pms-ovski žućkasti iscjedak(sorry na opisu, ali :/ )
nataša draga aj se strpi još malo da se ne bi razočarala a nakraju ti trudna,probaj se smiriti i vjeruj mi sve će biti super vidjet češ ,a što se tiče iscjetka to ti nabi znala reći ali vjerujem da je to dobar znak samo hrabro i pozitivno![]()
![]()
.
-------------------------
ja 83.endo.pcos
2007.op.endo.lpsc
mm 82. sve ok
1.IVF stim. vv-trudna
imamo blizance![]()
:D
ti očito nisi imala kad mi ne bi znala rećiana- prvotno napisa
. jesi imala tako pred betu kakav isjedak?
ajvica kak si mi ti,kak tvoje mrvice,ja se upravo borim sa prehladom i šugavim kašljem.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Imala sam na dan svedbe malo žučkasto jer nisam mogla od vjenčanice staviti utriće,a od mučnina ih nisam mogla popiti poslije više ništa do dan danas to je bilo 12.6.a ß sam vadila 17.6. sory ak ti nemogu baš pomoći. Drži senataša prvotno napisa
![]()
![]()
.
nataša, danas prvotno napisa
nataša, prije 4 dana prvotno napisa
![]()
ja sam jako bila uplašena kada sam išla po nalaz , jako.
a kada sam okrenut nalaz vidjela neke brojke jako sam počela plakati od sreće s obzirom kako sm se namučili da dođemo do postupka i jako sam to sve emotivno doživjela.
Ali Nataša polako i ne možeš ti psihi narediti ovo ili ono, teško je to nama ženama kada smo mi jako ranjive i osjećajne i sve ovo prolazimo- tako da znam kako ti je ali ti mogu reći da sam ja se cijelim putem molila kada sam išla po Betu i bilo mi lakše![]()
![]()
![]()
Jel nekog od vas probada ili je probadalo skroz dolje na dnu stomaka iznad kosti onako kratko i kao da te neko presjeće. To mi se dešava jučer i danas.
Sve ostalo je po starom. Kad je pametno raditi test koji dan? Ja sve nekako mislim da ga ni ne radim!
evo meni je drugi radni dan... nastojim ležati po stolici a od MM a imam kraljevski tretman, doveze me autom pred vrata ureda, a vozim se u ležećem položaju - morate to probat baš je lipoujutro obično popijem jedan andol i jedan normabel,a tek kada dođem u ured i sjednem onda dolaze na red utrići... za sada se dobro osjećam iako me malo presječe tu i tamo ali nemam neko feelinga da bi to moglo biti 'ovo ili ono' - bit će šta bude,
...a idući tjedan idemo na ß -torturu i sestru koja mi je prošli put i prije nego šta sam uzela nalaz i u šali rekla: je li tako da sam trudna?, odgovorila:'vi? neeee, vi niste trudni'
![]()
... nemoj raditi test, mislim da nećeš biti nšta manje neizvjesna nego što si sada.... izdržiosijek prvotno napisa
![]()
Kod mene 11-ti dan nema druge crtice na testu. Znam da može biti prerano, ali imam brdo jeftinih internetskih pa ih mogu trošiti. Simptomi nula i dalje. Ipak nekoliko dana mjerila temperaturu i za čudo osjetno je niža od one kada nisam u postupku. Žile na prsima, bolovi u prsima ništa. Danas malo roskasto na ostacima crinone gela. Ponekad mrvicu osjetim da bi mogla doći M (inače gotovo da i nemam M bolova)...
regina SRETNO danas!
A kod mene 10.dpt. Danas na gaćicama primjetila krv tako da najvjerojatnije ništa od ovog postupka.Samo sad neznam dal da nastavim sa utrićima ili ne. Nemam ni ja nikakve bolove.Uglavnom,jako sam tužna!tiki_a prvotno napisa
![]()
Strike, nikako ne prekidaj s terapijom. Samo ako krene prava M, inače ne. Sve smo mi pred kraj pune pesimizma jer bojimo se razočaranja. Znamo da malo krvi može biti i od puknute žilice zbog implantacije. Nadam se da je kod tebe tako.
[quote="tiki_a"]Strike, nikako ne prekidaj s terapijom. Samo ako krene prava M, inače ne. Sve smo mi pred kraj pune pesimizma jer bojimo se razočaranja. Znamo da malo krvi može biti i od puknute žilice zbog implantacije. Nadam se da je kod tebe tako.
Znači,ako je menstruacija onda bi trebala i preko utrići prokrvariti? Onda ću stavljat još do jutra pa ću vidjet dali će krenut normalno ili će se smirit.Mada mi se nekako čini kasno za implantaciju.
:/Strike prvotno napisa
pa zar nije rano za menstruaciju?
koji ti je dan nakon ovulacije?
tiki-a, o kakvom gelu govoriš?!Danas malo roskasto na ostacima crinone gela.
pa zar nije rano za menstruaciju?
koji ti je dan nakon ovulacije?[/quote]
Punkcija mi je bila 15.6.,znači danas mi je 15 dan nakon punkcije. Prema ovome mislim da nije prerano za menstruaciju.
nataša, u klinici daju ovakvu terapiju nakon et-a: 3*1 tableta utrogestana na usta i navečer crinone gel vaginalno, a to je progesteron (kao i utrogestan), jedna tableta andola i po potrebi normabel. SRETNO!
Punkcija mi je bila 15.6.,znači danas mi je 15 dan nakon punkcije. Prema ovome mislim da nije prerano za menstruaciju.[/quote]Strike prvotno napisa
sve isto kao i ja....nadam se da je krvarenje stalo![]()
tiki_a, prvi put čujem, zar ne bi bilo logično da je terapija svagdje ista i jednako djelotvorna?! :/
sve isto kao i ja....nadam se da je krvarenje stalo![]()
Nažalost,nije stalo. Mislim da sam i u prošlom postupku dobila na 10.dpt,a sad zašto,neznam
:?
pa jel je baš mestruacija?Strike prvotno napisa
ma za pošizit![]()
![]()
pa jel je baš mestruacija?
ma za pošizit![]()
[/quote]
Nakon što sam stavila utriće,na dnevnom veliki smeđi iscjedak,a kad se obrišem primjeti se svježa krv. Navečer neću staviti utriće i do jutra ću vidjet,ako bude puno krvi odustajem od utrića. A na ET-u mi rekli da imam odlične blastice-tko bi to sad razumio šta se desilo sa njima
Strike ne odustaj, nego počni piti utriće
Bit će ti žao ako si trudna a prekineš, nagli prestanak/početak uzimanja utrića je šok za bebu ako je tu.
Sada ima samo smedi iscjedak,a možda su utrići napravili svoje (zaustavili krvarenje).klara prvotno napisa
Jel ima smisla sutra napravit test?
Najlakše ti je popiti utrić i ne razmišljaš o tome, još će ti i razpoloženje popraviti. Ako je M već krenula, ne vjerujem da je utrić može zaustaviti jer i do sada si ih koristila. Ujutro ćeš više znati.
evo i mene iscjetkanije smeđi bjelkasti je (od utrića :? ), ali dosad ga nije bilo. inače mi je to prvi predznak menstruacije. čekam napeto
![]()
Nisi imala iscjedak od utrića? Ja sam ga uvijek imala,mislim da ti to nema veze sa menstruacijom,to ti višak izađe van.ksena28 prvotno napisa
Ja i dalje imam smeđi iscjedak,krv prestala,ali sve će se znati ujutro a do tad![]()
imam od utrića samo guste bijele tragove... ovo je drugačijeg volumena i boje. ali daj bože da je ništa :/
Nadam se da nije ništa,izdrži još malo,petak je brzo tu i iznenadi nas lijepom betom.ksena28 prvotno napisa
Nisi radila kućni test?
nisam. disciplinirana sam. iskreno, strah me minusa, radije bi da ne znam nego da se razočaram
A ja se tako bojim jutra.ksena28 prvotno napisa
Ja ću možda sutra napravit ako se smiri,ali sumnjam. A imala 2 lijepe blastice.
samo mantraj da su čuda moguća... tako ja sebi, ali ne pomaže znam![]()
![]()
e tako i meni, do sad ga nisam imala, mislim iscjedak, samo bjelkasti od utrića, sada je drugačije boje, malo tamniji, što mi je, kao što i ti kažeš, prvi predznak menstruacije...ksena28 prvotno napisa
a kako vam (.)(.)?!
meni pomalo počinju biti bolne, ne znam da li da se radujem ili da tugujem?! inače me bole u pms , ali puno više nego sada :/
sve je drugačije, a opet sve isto, ako uspoređujem sa prošlomjesečnom biokemijskom, ako uspoređujem sa inače pms-om, ako uspoređujem sa periodom kada sam ostala trudna, grozna neizvjesnost!
ja u petak neću raditi betu,iako bih tad trebala, nemam volje ni snage, ići ću u ponedjeljak, ako se do tada ništa ne desi, mislim da stavljanje utrića baš toliko ne može odgoditi menstruaciju ukoliko bi ju trebala dobitit!! šta mislite o tome?
Ja mislim da bi fino sve tri bez obzira na simptome trebale 3.7. izvaditi ß.I za vas![]()
pčelica2009 prvotno napisa
malo jesmo već smiješne, uspoređujemo, kukamo, žalimo se.....sad ćete vidit kad sve budemo trudne sa blizancima!!!!!!!!! :D :D