evo jos jedno pitanje u vezi ugresterona. naime, meni se tesko bilo sto od lijeka zadrzi unutra bez obzira koliko duga bila u horizontali.
je li to normalno ili ????
Irena,![]()
evo jos jedno pitanje u vezi ugresterona. naime, meni se tesko bilo sto od lijeka zadrzi unutra bez obzira koliko duga bila u horizontali.
je li to normalno ili ????
Irena,![]()
Umma, naravno da će to izaći van vremenom, ali ipak dosta toga ostane unutra, ne brini. Svima to cjelodnevno polako curka.
hvala draga![]()
jel istina da beta moze rasti u pozitivnom smislu - ma znate na sto vec mislim, ako je vrijednost deseti dan nakon transfera bila 0,59???
mislim da je to dosta los rezultat, bez ozbira sto se radi o najranijem vadjenju bete???
medjutim, profesor i poznat strucnjak (ginekolog, naravno) u svom poslu tvrdi suprotno, tj. da je prerano za betu?????????????????????????
meni to isto malo zvuči prerano.mislim da to 10.dan pokazuje još ostatak injekcije u organizmu-ako je dobiješ nakon transfera.Ne znam da li je netko vadio ß 10.dan.Jel je netko?
da to nije profesor mehmedbasic?Umma prvotno napisa
njemu ni u ruke, ni vjerovati na rijec. sljedece sto ce reci je da na uzv vidi trudnocu unatoc negativnoj beti, pa onda za sedmicu najaviti spontani, pa onda naruciti na sljedeci postupak cim cim prije...
izvinjavam se ako sam izvukla pogresan zakljucak o identitetu ginekologa...
wewa,lakše,jel prerano 10.dan za ß-šta ti misliš?
nisam dobila injekciju nakon transfera.
ne znam zvuci mi sf, ali ipak jos uvijek imam mali procenat nade.
rekli su mi da uradim betu kada se vratimo sa puta za sedam dana (zato je i jesam radila danas, jer sutra putujemo, ni puni deset dana nakon transfera- ako racunamo po satima) i da nastavim sa terapijom.
a ne bih imenovala prof. bez obzira o kome je rijec.![]()
znaci u cet. oko 14 sati bilo bi punih deset dana od transfera, a ja sam vadila betu u 9,00 ujutro (pet-sest sati prije okruglo deset dana)
da li je zaista prerano??? samo me to zanima???
ja sam je vadila 11 dan, bila je 31.5.nadam se da će tvoja ipak rasti...sretno draga![]()
![]()
CURE, MOLIM POMOĆ!
U petak (17.07) sam imala kryo ET, vraćena 1 blastica, međutim cerviks mi je bio zgrčen pa me je doktor morao štipnuti kako bi se izravnao
(tako mi je dr. objasnio) i rekao da je moguće da ću zbog toga malo krvariti. To mi se dogodilo prvi puta.
Ležala sam poslije ET-a 2 i pol sata u bolnici (ne znam da li zbog toga ili ne?!?!), u prošlim postupcima sam ležala 1 sat.
Isti dan poslijepodne mi je počeo iscjedak smeđkaste boje. Mislila sam da je to OK i da će ubrzo prestati, no iscjedak ide i dalje i to smeđe boje do danas a od danas sivo-smeđe svakih 15 min. do pola sata. Dok je bio samo smeđe boje bio je skroz rijedak a danas od kada je postao sivo-smeđ je skroz gust.
Jako me to brine, a do doktora mogu tek sutra pa vas molim ukoliko je netko imao slično iskustvo ili zna nešto više o ovome da se javi...molim vas.
Uzimam utriće 3x2 vaginalno pa mi i to dodatno otežava cijelu situaciju.
Sorry na detaljnom opisu ali drugačije ne mogu pojasniti.
Svaka informacija je dobrodošla!
Hvala.
karla 1980, ne mogu nešto baš pomoći, ali sve upućuje na to da je ovo smeđe i sivosmeđe posljedica male ozljede koju je dr. spomenuo. Do sutra bi moglo biti sve ok.
Umma, vadile su cure betu 10-ti dan pa i ranije, nekako taj 10-ti dan se kao već vidi rezultat, naravno za svaki slučaj tako rano ne valja betu raditi, ali tako niska vrijednost na taj dan :/ ...bojim se da su šanse minimalne za T. Dosta cura koje su uspjele, 10-ti dan na testu je već bila blijeda druga crtica, znači da je beta bila oko 25. Sretno!
Evo mene i trebam pomoć, tko ima iskustva sa hiperstimulacijom kada dođe do trudnoće. Koliko traje? Koliko je zapravo opasna ili ne...???
karla,nisam imala takvih iskustava ali držim fige da je sve ok .
a što se tiče bete ja sam vadila 11.dpt i bila je 171,1 ali ta vrijednost je još za sada za dvapa neznam da li će nekome pomoči.
tiki a i dani hvala vam cure, nadam se i ja da će biti sve u redu!
Pa ne mogu vjerovati da baš nitko nije imao slično iskustvo.
Ajme kakve sam ja lude "sreće"!!!
Sutra zovem doktora.
drage moje,može li jedno pitanje?
ovako,moj ginić mi je želio vaditi test na klamidiju,pa je rekao da pitam dr.L da li će on to raditi buduči da nije bio siguran tko će voditi trudnoću,dr.L je rekao da test radi poslije trošenja utrića zbog toga što utrići mogu dati lažni nalaz,ja sam to prenjela svog giniću a sada on želi svejedno raditi bris jer kaže da bi u 16.tj moglo biti prekasno,ostavio mi je da razmislim do Petka ali ni sama sada ne znam šta da radim? :?
A da za početak napraviš bar urinokulturu.
Ukoliko trudnoća protječe uredno, utriće bi trebala prestati koristi već u 12-om tjednu.
Također, VV prati uredne trudnoće do nekih 12 tj., a onda pacijentice preuzimaju njihovi doktori.
Želim ti najljepšu-školsku trudnoću.
hvala Bebel na brzom odgovoru i lijepim željama.
urinokulturu idem sutra vadit,a naši dr. sa vv su na godišnjem pa sam prepuštena svom giniću od 6.tj.,nažalost.
dani - ja sam radila sve briseve u 13.tjednu (čini mi se) i nije bilo prekasno, tako da to pokušaj odgoditi.
isto sam čitala da je i nepotrebno previše "čačkati " po cerviksu u prvom tromjesečju - nešto je i mačkulina pisala o tome
hvala darci,neznam da li ču uspjeti jer on inzistira na tome,jer kaže ako je klamidija da uništava plod pa da se stoga mora jako rano krenuti u liječenje s antibioticima, naravno koji su dozvoljeni a ako nije da smo onda sigurni.
gdje mogu pročitati to što je mačkulina pisala?
nisam do danas dobila (19. dan nakon transfera)
radila sam tokom sedmice dva najbolja (uzasno skupa) testa za utvrdjivanje trudnoce (bili smo na putu zato nisam radila betu), prvi nije nista pokazao, drugi blijedu crticu
danas ponovo radila betu - rezultat 0,100
jako sam razocarana![]()
sta mislite da li je mozda (opet) bila biohemijska ili do trudnoce uopce nije ni doslo????????????????
danas, dvadeseti dan nakon transfera dobila sam...
ne znam, nikad se vise nisam psihicki izmucila nego zadnjih 8-9 dana (ili od prve bete)
pozdrav malobrojnim čekalicamaß
meni je danas 8 dnt i osječam se jako dobro
cjelo jutro pjevušim jer sam sigurna da sam trudna
imam osječaj da me i negativna ß nebi mogla razuvjerit u suprotno
simptoma nemam nikakvih osim šta me grudi bole ali samo na dodir i stomak mi je malo veči ali sve to prepisujem utričima i charagonu koji sam primila u petak
iva77 vidim da je tvoja ß 14.08 pa mi nije jasno zašto tako kasno
pa zato sto u Pragu tj u pronatalu preferiraju da se ß radi 3 nedjelje PTIRENA456 prvotno napisa
ja cu ju uraditi prije
planiramo otici na more pozvani smo u goste pa neznam bas dali da odbijem
vidit ce mo kakva ce biti situacija
sto se tice mojih simptoma nist,nist kao da nije ni bio ET
mrvicu me bole (.)(.) na stisak ali ni to nista znacajno
u proslom FET sam imala svakakvih simptoma :/
sad se drzim jos uvijek 8) T dok se ne pokaze suprotno
i zelim ti svu srecu ovoga svjeta da ti ovaj bude dobitan
vidim iz potpisa da si puno toga vec prosla ~~~~~
zaboravila sam napisat od 1DC M uzimam estrofem 3x2(sto znaci 6m gdnevno)
3dana pred ET uzimam vaginalno 3x2 utrogestana 1 andol 100 i jedan normabel 2mg i stvarno sve nade polazem u uspijeh ovog postupka pa ce mo vidit st bude bice![]()
Pozdrav Irena i iva i još ostalim čekalicama.
Meni je danas 7 dan od ET , nemam nikakvih simptoma osim što me par puta u danu žigne kao da trebam dobiti i što sam prilično depresivna i plačljiva(ali to pripisujem strahu od ponovnog neuspjeha)
hej cure ima li kod vas kakvih promjena
kod mene i dalje sve isto nist od simptoma :?
danas 10dnt
probudila sam se jako nervozna,srce se uzlupalo,fali mi zraka a i osječam lagani pritisak u donjem djelu trbuha kao da je pms
(.)(.) i dalje bole na dodit a stomak je napuhan samo kad sam na nogama a kad ležim skoro pa da ga i nemam
mislim da ću sutra ić vadit ß
upravo sam dala intervju za večernji na temu dokazivanje izvanbračne zajednice pa sam se dodatno uznemirila jer moram pričat o nečemu šta nema nikakvog smisla
Meni je 9 dan od ET,nema simptoma nikakvih.
Pročitala sam već 100 puta teme nakon transfera i najranije simptome trudnoće i kod mene nema baš ničega što su cure pisale što mi je baš čudno obzirom da sam bila u stimuliranom i ipak dobila 30 gonala pa da sam bar napuhana ili da me cice bole.
I dalje sam prilično depresivna,pokušavam misliti pozitivno, ali nemam niti jednu slamku za koju bih se uhvatila da se nadam nečemu dobrome i samo mislim kako ću opet morati javljati rodbini da nema ništa ni ovaj put.
betu ću vaditi u petak,11 dan od ET jer ne mogu čekati ponedjeljak, a pošto je ipak bio transfer blastica mislim da bi se nešto trebalo vidjeti u krvi,bar neka mala vrijednost.
ako sam nešto naučila nakon svoje kratke povijesti u MPO koja se intenzivira nadajmo se najesen - simptomi nakon transfera su precijenjeni. ja sam gotovo sva tri puta isčekujući betu imala sve simptome, a od trudnoće ni t. a nije nemoguće da njih nema, pa da beta raste nebu pod oblake - što na kraju, andrejaaa, tebi i želim![]()
i ja sam se nadala da ću burnije reagirat jer sam i prošli mjesec bila u postupku
ovi sam mj.dobila 15femara i 8 menopura
et mi je bija 2.d 2 mrvice
jedna dobra a jedna odlična 6-stanična bez fregmentacije
a šta se tiče iščitavanja starih postova ,doktorirala sam na tuđim simptomima![]()
i svim čekalicama, naravno, sorry curke![]()
ksena, jesi ti odlučila napraviti test,znam da si pisala da kasni
znam da je sve to individualno, ali ja bih eto ubila za recimo simptom spavanja ili ljubičaste boje![]()
nisam još, sve me boli već tri dana, pa samo čekam kad će...
ja sam inače čudna, prošli mjesec isčekujući betu Sanader je dao ostavku i ja rekla, eto to je to čudo za ovaj mjesec - nisam trudna! i nisam ni bila![]()
sad nam je thaia28 zatrudnila prirodno, i da se razumijemo, njenoj se trudnoći veselim više nego nekima iz svog uskog kruga, tako da je za mene barem to "to" čudo... pa ja samo strpljivo čekam i čekam, a i svi izgledi su protiv mene, jer sam na par mjesta pročitala da ta drugakasni.... ni ne nadam se previše...
ksena, kad je u klubu 39+ za koji znamo da teže uspijeva, prije oko godinu dana objavljena pozitivna beta od strane bebomanke, bilo je to i predobro za čuti, za mene je to bilo čudo za taj mjesec. Prođe nekoliko dana kad iva_luca objavi lijepu betu. Ostala sam :shock: , pozitivan do neba, naravno. Dvije u isto vrijeme, pa to je tek pravo čudo. Eto ne prođe par dana kad MonaLisa objavi lijepu betu :shock: :shock: . (ako sam pobrkala redosljed, ne zamjerite). I zato ksena sve je moguće~~~~~~za tvoje čudo.
thanx tiki... pričekat ću još dan dva, pa ću morati to napraviti i vjerojatno otići doktoru...
cure moje ,mene će odvest na psihijatriju!
Ja sam totalno luda od ovog čekanja.
Cjelu noć nisam oka sklopila
Jučer me popodne u dva navrata tako počelo bolit da sam mislila kako ću svaki tren procurit i još me počeja mučit zatvor![]()
(.)(.) me i dalje bole samo da dodir
danas nisam išla vadit ß jer mi je auto kod MM a test nisam ni kupila a možda se i bojim razočarenja
vjerujem kad cure kažu da su mislile da će im vještica doč svaki tren a one trudne ali nemogu prihvatit da bi se i meni to moglo dogodit
joj IRENA ma ni kod mene nista bolje (smajlickoji je prosviko)
cilu noc imam neke nocne more sa dr i med.sestrama
jutros sva nikakva kaoda dolazi gdja M umorna kao da nisam ni spavala
usta su mi puna nekakve sline svasta bi trebala uradit a ja se vucem kao crknita macka a to su sve moji simptomi PMS i sad ni sama neznam kad cu vaditi ß test necu ni radit jer me zadnji put sokiralo test 14 dpt bio pozitivan a 16 dpt beta velika 0
eto nisi jedina
Ja ću se sutra riješiti neizvjesnosti.I ja sam luda,depresivna,ništa mi se ne da i sve me živcira pa samo hodam po stanu i plačem bar tri puta dnevno. danas me malo bole cice na dodir, a jutros konstantan osjećaj da ću dobiti,moji simptomi kao i svaki put do sada.
iva ja sam za tu slinu čitala da je to jedan od prvih simptoma trudnoće
Mislim da sam to i ja bila napisala i da sam bila uvjerena da mi je to bio jedan sigurni znak trudnoće, ali šipak - i poslije trudnoće sam u PMS-u znala imat masu sline i već sam se bila veselila, kadli ništa... Stvarno ne može se nikako pouzdano znat bez bete... Sretno svima!andrejaaa prvotno napisa
ja sam sinoc poslije brisanja na papiru imala nekakvu tamno smedju zilicu stare krvi tako i jutros (oprostite na objasnjenju ) a osjecaj na momente kao da cu dobit ali jos nista nema![]()
ako si ne umisljam imam dole i onu boju o kojoj ste pisale
strah me i pomislit da nismo ni ovaj put uspijeli pa se pretrazujem i trazim bilo sto sto bi me utjesilo da vjestica nece doci
A JOOOJ :?
3h nakon šta sam se popiškila pojavila se druga, blida,crtica
rekla sam ti lipo idi sutra vadi ß
ja mislim i nekako osijecam da ce to biti super ß![]()
iva77 di si?
Ima li šta novo kod tebe?
Ko mene,kako mi u Dalmaciji kažemo,zatišje pred buru a šta će ona sutra donit neznam jer NIŠTA nepredosječam
ma tu sam grozna i luda od ovog iscekivanja
bas sam mislila o tebi i sjela za kompic da vidim ima li sta novo kod tebe
kod mene nis,nist sve isto vise me ni stomak ne boli ko pred mengu
ja cu u utorak ici vaditi ß nemogu sutra imam nekih neodgodivih obaveza
mislim i dalje na tebe i saljem ~~~~ za tvoju trocifrenu ß![]()
![]()
iva77 prvotno napisa
Ne znam, ali ja sam Iva77 sigurna nekako za tebe da je ovaj put dobitni![]()
![]()
![]()
joj fato mojai hvala ti ali ja sve vise sumnjam u pozitivnu ß
nekako mi tako lakse valjda se pripremam da ni od ovog puta nema nista![]()
ali kako kazu ß je jedini pokazatelj pa ce mo vidit ali bas me strah ici ju i vadit