Stranica 54 od 59 PrviPrvi ... 4445253545556 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,651 do 2,700 od 2906

Tema: Nakon transfera

trunčicabalunčica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj crvenkapica77 prvotno napisa Vidi poruku
    ogla sretno
    truncicabaluncica meni su rekli no kupanje - no jako suncanje....a ti laganini onda na plazi...da ti nisi negdje blizu mora pa ti je tesko odolit
    vidim da si 77 god i ja sam..........meni dr. rekao 12dpt doci sa nalazima bete ----ja necu nego cu tad tek napravit betu i nazvati jer mi bas zg i nije blizu vec oko 370km.....u kojoj si bolnici u postupku bila......pazit cemo se do bete
    Rekli su ti baš no kupanje, no sunčanje? ajme meni!
    Mene moj dr katapultirao sa onog stola odmah nakon transfera. I nikakve zabrane nisam dobila. Meni je more na 2km od kuće, i jučer sam si na plaži mantrala kako je sunce izvor života i mora pomoči mojoj mrvici.
    Sve postupke sam radila u Ljubljani, odnosno Postojni, kod dr Reša.
    Pa da, i meni se čini logičnije da napraviš betu u svom gradu, pa zoveš da ti da upute za dalje!
    Joooj, crvenkapice, moramo uspjeti!!!
    Hvala, tiki_a!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

trunči, izgleda da je kod reša opet baby boom, kao na jesen, držim figeeeeeee, i bez obzira što katapultira sa stola, a mi kod njega ni ne znamo što je ležanje nakon transfera, i htjela sam pitati-zar se zaista ne smije niti malo kupati nakon transfera? Šta ima tako loše u tome?
    Posljednje uređivanje od mare41 : 14.06.2010. at 13:14

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

i mene su odmah lansirali sa stola doma ....ali sam stigla pitat , jer je ipak ljeto, jel smijem na more, dr. rekao da pricekam do bete....vjerujem ti da ne mozes odolit ja sam ipak 60km od mora. i lakse mi je...i sto se tice moje bete 22.6 - šipak - tad je praznik jelda i ne rade? odgađam za 23.6....uh....
    moramo uspjet moramo....meni je 1 ivf i sva sam uzbuđena....

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evo linka na isto pitanje:

http://forum.roda.hr/archive/index.php/t-46635.html

http://peternel.ipapercms.dk/demos/R...dnost/?Page=37

Smijem li se kupati u moru ili u bazenu nakon ET-a? Ne postoji znanstveni dokaz da kupanje u moru ili bazenu utječe na implantaciju embrija nakon embriotransfera.

Jesu li dopušteni spolni odnosi nakon embriotransfera? Ne postoje pouzdani znanstveni dokazi da spolni odnosi nakon embriotransfera imaju utjecaj na implantaciju embrija.

Kad se najranije nakon embriotransfera može raditi test na trudnoću iz krvi?
    10. dan, računajući embriotransfer kao nulti dan.

Je li u IVF postupku bolje Utrogestan kapsule uzimati vaginalno ili oralno?
    Utrogestan je bolje uzimati vaginalno.

Koliko se mora mirovati nakon vaginalne primjene Utrogestana?
    Petnaestak minuta.

evo sta radoncic kaze:

Nema razloga zasto se ne bi kupali - ishod ionako ne ovisi o tome. Iz vlastitih iskustva, uvijek sam radje preporucivao kupanje nakon 2 dana od transfera, psiholoski vise opusta.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Pinky, mila, thanks.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

jeli ikad ikome bilo krvi poslije transfera, danas mi je 5dpt i vidim malo krvi na gacicama .....svijetla- crvena....sta je to???

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

jeli ikad ikome bilo krvi poslije transfera, danas mi je 5dpt i vidim malo krvi na gacicama .....svijetla- crvena....sta je to???
    daj Bože da je impantacijsko!
    ~~~~~~~~~~~~~~~~ da je!

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

jel postoji mogucnost da jeste ? ili sto bi moglo drugo biti..menga? ...zadnja 26.5 bila
    ..sto ako se ujutro ustanem i bude jos vise krvi - sto cu?

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

jel postoji mogucnost da jeste ? ili sto bi moglo drugo biti..menga? ...zadnja 26.5 bila
    ..sto ako se ujutro ustanem i bude jos vise krvi - sto cu?
    ne možeš ništa osim totalno mirovat i vidit jel jako puno krvi ili malo.ako je obilno i jako crveno tj.svježa krv vjerovatno je menga.
    ako je tamnije i samo u tragovima moguće da je implatacija.
    u svakom slučaju preostaje ti čekat, samo probaj se ne nervirat, znam da je teško, ali činjenic aje da ništa ne možeš i da će bit šta bude.

šta bi drugo moglo bit nemam pojma, jedino menga. ali s obzirom na utriće i sve mislim da je prerano za nju.

odi spavat, sutra ćeš više znat.

Ogla avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku

Smijem li se kupati u moru ili u bazenu nakon ET-a? Ne postoji znanstveni dokaz da kupanje u moru ili bazenu utječe na implantaciju embrija nakon embriotransfera.

Jesu li dopušteni spolni odnosi nakon embriotransfera? Ne postoje pouzdani znanstveni dokazi da spolni odnosi nakon embriotransfera imaju utjecaj na implantaciju embrija.

evo sta radoncic kaze:

Nema razloga zasto se ne bi kupali - ishod ionako ne ovisi o tome. Iz vlastitih iskustva, uvijek sam radje preporucivao kupanje nakon 2 dana od transfera, psiholoski vise opusta.

to sa spolim odnosom mi je nekako logično da baš i nije preporučljivo.. tijekom spolnog odnosa dolazi do kontrakcije maternice, pa ću osobno pričekati.... ovo za kupanje mi je nekako ok, ako nećeš u podne na na +40 otići sunčati se...

Ogla avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

meni je osobno odmah nakon transfera bilo krvi - kasnije taj dan, ali to pripisujem samom transferu i 'čačkanju' krv je bila smeđa, tj 'stara' pa je moguće da su to ostaci i od punkcije i od transfera... za sviježu, svijetlocrvenu krv mislim da je najbolje kontaktirati doktora i pitati za savijet.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

jutro......jutros krvi nema....tj. poslije onoga sto sam vidjela nije je vise nikako bilo.....a bilo je jako malo krvi.....da je menga kontam valjda bi vec dosla ali ono pravo, jos nista, cekam ko na iglama........nazalost ja svog dr. uopce tel. ne mogu dobiti

Ogla avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

ja ću vjerovati da ćeš nam na 'odbrojavanju' javiti kako se beta dupla ko belsava i da je sve ok
    Posljednje uređivanje od Ogla : 16.06.2010. at 09:57

trunčicabalunčica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

jutro......jutros krvi nema....tj. poslije onoga sto sam vidjela nije je vise nikako bilo.....a bilo je jako malo krvi.....da je menga kontam valjda bi vec dosla ali ono pravo, jos nista, cekam ko na iglama........nazalost ja svog dr. uopce tel. ne mogu dobiti
    Draga, i ja mislim da nije menga... vidiš da danas ništa nema... a i zar nebi bilo prerano za mengu, ako si zadnju imala 26.5.? Mislim, sve ovisi koliko su ti dugi ciklusi, ali vjerujem da toliko kratki ipak nisu, je li tako? Bit će sve ok!
    Ja imam sve simtopme svog pms-a u punoj snazi. Čas sam nervozna, čas sva razdražljiva, ulovila me manija čišćenja kao i obično pred mengu -jučer natjerala mm da čistimo kuću, cice velike i bolne, pokoji prištić... Meni tak nemoguće izgleda da ću ikada vidjeti te dvije crtice na testu... ono, miljama daleko od mene, u nekom drugom životu možda.
    E, a da li vi pijete kavu sad dok smo čekalice bete? Ja u svim postupcima prije nisam pila... a sad ujutro poijem jednu malu sa puno mlijeka. Ne mogu bez kave, odmah me glava počne bolit. Valjda niski tlak koliko sam skužila.

Ogla avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

a zašto ne popit kavu? doduše ja i nisam neki kavopija, i moja je ona iz filteraparata s mlijekom... ali sam kupila teglu cikle za endometrij.. jest da neće Bog zna šta pomoć, ali baš mi se jede cikla....
    ...danas mi je 4.d.n.t. i ni P od PMS-a, nema sisa, nema lošeg raspoloženja, zapravo cvrkućem okolo... morala sam usisati, jer nisam izdržala... ali sam bila nježna i samo onako 'ofrlje' tek toliko da mi ne škripi pod nogama...

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

truncicabaluncica......pa isti smo dan imale transfer, brojimo isto....imamo iste simptome....i pristice imam i ja....samo sam ja imala i krvi....zasto mislis da je kod tebe pms.?....moj ciklus je kraci 24-25-26....ali nikad nisam procurila sa utricima .....ali svejedno jos je rano za mengu - ali vjestica zna iznenadit....kontam ne bi trebala dobit prije 20.6......kupila sam test za T. jutros...

ogla sta ti ne uzimas estrofem ?
    tu dilemu sa pijenjem kave sam vec i ja imala prije i odlucila sam da jedna salica kave sa mlijekom nece naskoditi....

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Meni se danas nastavilo sa smeđim iscjetkom bojim se da je to ipak početak menge, ne znam da li da i dalje stavljam utriće ili ne

Ogla avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

ogla sta ti ne uzimas estrofem ?
    tu dilemu sa pijenjem kave sam vec i ja imala prije i odlucila sam da jedna salica kave sa mlijekom nece naskoditi....
    Estrofem? Uzimam samo utrogestan i andol 100...

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se danas nastavilo sa smeđim iscjetkom bojim se da je to ipak početak menge, ne znam da li da i dalje stavljam utriće ili ne
    Ako još nije menga, samo ti nastavi.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Mali Mimi kako se držiš? ~~~~~~~~~~~

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Samo bih se htjela osvrnuti na post od Pinky.Iz vlastitog iskustva-prilikom jednog ivf-ležala sam do ß-bila je 0.Skužila sam da je najbolje opustiti se i raditi sve kao i inače samo ne teško dizati.Tako sam ovaj puta,dan poslije et išla nazad iz Slovenije pa svratila u West Gate pa u Zg kod prijatelja.Tek predvečer došla kući.Sutradan malo odmorila,stavila rublje prati,usisavala do ß,išla u trgovinu..Sve normalno ali bez tereta.I sve jela i pila(osim alkohola-lažem...ponekad pola čaše piva).Nemojte se opterećivati pa poslije sebe kriviti.Ako se uhvatilo-uhvatilo se 1. ili 3. dan.A otpasti baš ne može lagano.Ipak je zaštićeno u maternici.Zato se opustite i što manje razmišljajte.Pusa
    Posljednje uređivanje od pčelica2009 : 17.06.2010. at 07:51

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

da,nekako se i ja frzim ovakvog stava.obzirom da nisam trudnica,smao cekalica,i to sa jednim osmostanicnim treci dan,mislim da mozda nisam nisam najkompetentnija da pricam uopce o ovome,ali mi je nekako nelogicno da mirujem totalno, da ne perem sudove ili stavljam ves u masinu...juce sma recimo poslijepodne brala jagode u basti i nikad nisam ni pomislila da bi mi to nesto moglo naskoditi...mislim,taj polozaj tijela kad se beru jagode.
    ipak,ponavljam ono sto sam vec rekla,pa kako bi onda zene prirodno ostajale trudne?
    sretno svima

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj Ogla prvotno napisa Vidi poruku
    Estrofem? Uzimam samo utrogestan i andol 100...
    pa pisala si da jedes ciklu za endometrij pa zato pitam jesi dobila estrofem tablete za endometrij.....ako nisi vjerovatno ti je dobar....a cikla naravno nece odmoc zdrava je....vidi ja tuka u frizideru imam sok od cikle zaboravih na njega......

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

pcelice

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

a zašto ste vi dobile tabletice za pit a ja ne??

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pa šta nisi dobila utrogestane Mravak?

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

to jesam dobila ali to ne pijem,već stavljam vaginalno

Mislila sam na andole,estrofem,još neke za opuštanje maternice... ja ništa ne pijem...

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ma većina nas ne pije ništa, utrogestane dobiju svi a ovo drugo po potrebi, estrofem se dobije samo ako ti je tanak endometrij a andol kao za cirkulaciju u maternici mada nema nekih znanstvenih dokaza da to zbilja pomaže zato se opusti dobila si sve što ti treba

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Mali mimi
    Posljednje uređivanje od mravak : 17.06.2010. at 12:17

Ogla avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

pa pisala si da jedes ciklu za endometrij pa zato pitam jesi dobila estrofem tablete za endometrij.....ako nisi vjerovatno ti je dobar....a cikla naravno nece odmoc zdrava je....vidi ja tuka u frizideru imam sok od cikle zaboravih na njega......
    ma cikla je čisto za back-up a i zdrava je.... dr. mi nikada nije komentirao endometrij niti da je tanak niti da je taman - ništa, pa je valjda dobar

Ogla avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    Ma većina nas ne pije ništa, utrogestane dobiju svi a ovo drugo po potrebi, estrofem se dobije samo ako ti je tanak endometrij a andol kao za cirkulaciju u maternici mada nema nekih znanstvenih dokaza da to zbilja pomaže zato se opusti dobila si sve što ti treba
    tako je

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ja andol nisam dobila......mravak no sikiriki ako nisi dobila- onda sa razlogom nisi, znaju dr. .....ha ja...

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Konacno dodjoh i ja to ovog topica. Juce bio transfer dvije mrvice 3.dan nakon punkcije, dr. kaze dobrog kvaliteta. Beta 02.07.10. i sad treba prezivjeti do tada. Ja sam nesto u nekom grcu i strahu pa se pokusavam cjeli dan osloboditi toga i opustiti jer sam od svih cura na transferu ja i jos jedna bile 3.dan a svi drugi sa blasticama. A uspjeh je sigurno veci sa blasticama pa sam plasljiva sta ce biti sa mnom, ma ja sam izgleda od svega skoro skrenula s uma......... Uostalom sad sam razmisljala da bespotrebno panicim u sebi, da se trebam opustiti i uzivati mazeci svoj stomak sa dvije mrvice i cekati betu. Na zadnjem uzv endometrijum mi je bio 15,5 i koristim utrice od punkcije 3x2 i folnu koju sam inace pila jos 2 mjeseca prije. Pozzzz

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

sandric samo se ti opusti i mazi svoje mrvice i vjeruj mi ni blastice nisu mjerilo hoće li biti uspijeh ili ne, u našoj grupi je bila žena sa blasticama koja nije uspijela dok jje druga sa vraćena dva 8-stanična embrija danas uvelike trudnica u 20 tjednu trudnoće. Zato draga glavu gore,veseli se i uživaj sa svojim mrvicama, ti si trudnica 100%.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

cure bole li vas nenormalno grudi.....mene vec od stimulacije ali sad je jos gore, spavat ne mogu, samo na leđima.....imam malo vece (.) (.) pa muku mucim, stvarno bole....za poludit

Ogla avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

cure bole li vas nenormalno grudi.....mene vec od stimulacije ali sad je jos gore, spavat ne mogu, samo na leđima.....imam malo vece (.) (.) pa muku mucim, stvarno bole....za poludit
    .. ma kakvi... ali su me bolile kod prethodnih postupaka,a i općenito tako da te razumijem! bole prilikom ustajanja, i kada malo trebaš potrčait, i, i. i... kod mene stvarno ovaj put ništa
    nema tu pravila...

reny123 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Danas 9dnt, jutro počelo s laganim menstrualnim bolovima i smeđim mrljavljenjem. Traje još i sad, (.)(.) manje bolne nego jučer. Što li će od toga biti, ne znam. Bolova nema.

Ogla avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

.. uh meni je... 8d.n.t. ništa osim ponekog štipkanja u utrobi, malo jedan jajnik, malo drugi, malo maternica...grudi i dalje ne bole i to je to.. već me hvata lagana nervoza i jedva čekam sutra na posao.... da li napraviti u utorak kućni test ili ne, pitanje je sad

.. moram li napomenuti da se pripremam za negativnu betu i da se već unaprijed tješim kako 'nema veze idem ja na jesen'....
    Posljednje uređivanje od Ogla : 20.06.2010. at 12:02

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

cure moje....poslije jutrasnjeg negativnog testa.....sad su i grudi totalno ispuhane prestale bolit.....
    kad se moze u sl. stimul. postupak? ako je sad bio u 6mj.? bil se moglo u 9mj? ili je to rano?

Ogla avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

.. ja sam bila sada na klomifenima (polustimulirani), pa sam pitala kada mogu doći ako ništa od ovog puta... mislila sam da će reći 10-11 mjesec ali je dr. rekao da se vidimo u 9. (tada bi išla na stimulirani),najbolje nazovi kliniku i pitaj....

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

cure moje....poslije jutrasnjeg negativnog testa.....sad su i grudi totalno ispuhane prestale bolit.....
    kad se moze u sl. stimul. postupak? ako je sad bio u 6mj.? bil se moglo u 9mj? ili je to rano?
    koliko si inekcija i kojih koristila?

ako si bila u pravom stimuliranom, trebala bi pricekati pola godine. ne valja se sa zdravljem igrati.
    ja sam lani imala postupak u 5., pa u 11. mjesecu

Mini3 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Cure, vi koje ste pacijentice VV, jeste li u slučaju negativne bete javljale dr. rezultat? Na otpusnom pismu mi piše, obavezno javiti rezultat. Glupo mi je javljati beta=0.

Mini3 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj reny123 prvotno napisa Vidi poruku
    Danas 9dnt, jutro počelo s laganim menstrualnim bolovima i smeđim mrljavljenjem. Traje još i sad, (.)(.) manje bolne nego jučer. Što li će od toga biti, ne znam. Bolova nema.
    Držim fige draga da sve bude super!

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    koliko si inekcija i kojih koristila?

ako si bila u pravom stimuliranom, trebala bi pricekati pola godine. ne valja se sa zdravljem igrati.
    ja sam lani imala postupak u 5., pa u 11. mjesecu
    oko 20 menopura i 9 decapeptyla ......6mj.velis?? ajmee - 12 mj onda.??.....ja ne znam kako dr. na SD dobit na tel. utorkom samo ali ovaj utorak je praznik....cekati sl. utorak ? predaleko....

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mini, trebas javiti i pozitivan i negativan rezultat. bas mi je zao zbog -....

crvenkapice, ja sam lani u 5. bila na 25 decapeptyla, 32 gonala i 8 menopura, pa sam morala cekati 6 mjeseci. ti imas puno blazu stimulaciju od mene, pa vjerujem da bi mogla dalje nakon klasicna 3 ciklusa od ovoga, ali provjeri sa doktorom. tamo negdi u 10., ponovo, a do tada se lipo odmori i iskupaj

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

crvenkapice.... iskreno sumnjam da cete lijecnici uzeti opet u stimulirani postupak nakon samo 3 mjeseca, nazalost u HR stvari tako ne funkcioniraju (

I mozda, mozda, mozda je test ipak preuranjen. Koji ti je danas dan nakon punkcije?

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

kadauna, 10dpt je danas.....od jutros brljavi smeđe...od punkcije 13 dana
    Posljednje uređivanje od crvenkapica77 : 20.06.2010. at 14:45

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

svakako bih ponovila test sutra, preksutra ili vadila betu...................

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

3dnt
    Malo bolova s vremena na vrijeme u stomaku, nesto kao grcevi. Grudi na dodir malo tvrde, nekad se napuhaju pa se ispuhaju, bradavice malo bole. I nista vise.
    Ja prvo umislila da nema nista od ovoga ali kad sam danas stigla kuci onda sam lezala i mazila stomak i dvije mrvice unutra. Uostalom kao da sam pukla. Kad me neko nazove na tel i kaze da je sretan zbog svega sto mi se dogodilo i da ce to biti uredu ja onda pomislim u sebi: Bože dragi pa moguće je da sam ja stvarno trudna? Nadam se da je i vama bilo tako.......

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

2dpt
    taman imam neke uzasne vaginalne grceve. nadam se da to nije zbog toga sto sam danas bila aktivnija nego u prethodna 3 postupka, setala sam, doduse ne pretjerano...
    Posljednje uređivanje od Pinky : 20.06.2010. at 20:23

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •