Stranica 7 od 12 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 600

Tema: 39+

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj vikki prvotno napisa
    Citiraj mare41 prvotno napisa
    AMH ne ide na uputnicu, i loš mi je nalaz, FSH mi raste, sad je 5,2, ne valja, to sam i mislila
    Kako ne valja FSH 5,2, kad je ref. vrijednost gornja 12? Meni je prošle godine bio 5,8, a sad je 9, tj. ide prema gore, no još uvijek mislim da je to O.K. s obzirom na godine. Utješite me :/
    To ti je OK !

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Moj zadnji FSH je 9,5 a u prosloj stimulaciji sam imala 8js,2 blastice,3 zaledene, stoje skroz ok. Ipak bih mozda odradila AMH,ocito nemam pametnijeg posla pa da jos malo prckam po sebi.Medutim,nije mi jasno ako AMH i FSH ukazuju na rezervu js kako AMH moze biti los a FSH tako dobar kao kod Mare41.Cemu covjek da vjeruje?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj taca70 prvotno napisa
    Moj zadnji FSH je 9,5 a u prosloj stimulaciji sam imala 8js,2 blastice,3 zaledene, stoje skroz ok. Ipak bih mozda odradila AMH,ocito nemam pametnijeg posla pa da jos malo prckam po sebi.Medutim,nije mi jasno ako AMH i FSH ukazuju na rezervu js kako AMH moze biti los a FSH tako dobar kao kod Mare41.Cemu covjek da vjeruje?
    Po nablinom obrazloženju, AMH-u, i broju antralnih folikula. Ali, opet, treba probat stimulirat pa vidjet što se zbiva. Evo linka:

http://kutak.forumotion.com/povisen-...zerve-t576.htm

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Shanti prvotno napisa
    I bolje bi mi bilo da nisam "hvalila" PMS, jer eto, u ovom ciklusu, pet dana od O, i ja sam već peti dan u PMS-u. Pravom pravcatom, sa svim sastavnim dijelovima. Nakon puno vremena, mm i ja smo se morali dogovoriti da me smatramo privremeno lagano neuračunljivom.
    I kod mene slično . Ili napadam ili sam totalno susretljiva. A nakon O ili bol u jajniku kao posljedica O ili bol kao da će M doći. Prije par sati bila sam jer 15-ti mi je dan, a simptomi kao da će M doći. Sada jaka bol u jajniku kao da je bila O. A prozirne sluzi kao da sam stalno u plodnom razdoblju :/ ...Inače prije MPO priče nikada nisam imala nikakvih bolova, ni O niti M-bolova.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Smatra se da FSH i AMH treba raditi zajedno iako ne moraju biti podudarni, FSH pokazuje zapravo trenutno stanje i može narasti i par godina nakon lošeg AMH. AMH, osim što govori kakvu bi (i da li uopće) trebali stimulaciju provesti, zapravo je samo hormon dobi (s 41 godinu, uskoro 42, ne može biti visok).

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

P.s. mene je zapravo prepao omjer FSH:LH koji se bliži 2, a ne bi smio biti veći od 2,5. Ali, eto potakla se rasprava o našim klupskim hormonima.

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj tiki_a prvotno napisa
    I kod mene slično . Ili napadam ili sam totalno susretljiva. A nakon O ili bol u jajniku kao posljedica O ili bol kao da će M doći. Prije par sati bila sam jer 15-ti mi je dan, a simptomi kao da će M doći. Sada jaka bol u jajniku kao da je bila O. A prozirne sluzi kao da sam stalno u plodnom razdoblju :/ ...Inače prije MPO priče nikada nisam imala nikakvih bolova, ni O niti M-bolova.

Prozirna rastezljiva sluz (tj. the Plodna Sluz)? Hmmm... Ona je povezana s estrogenom, ali može je biti malo/kratko i nakon ovulacije.
    Btw, koristiš li LH trakice?
    Ni ja prije MPO nisam uopće kužila kako je cijeli naš hormonalni ciklus uzbudljiva stvar , a da ne velim da nikad do MPO nisam osjetila ovulacijsku bol.
    Ja sama sebi (a vjerujem i mm a možda i još nekima ) djelujem kao žena veeelikih grudi uštekana u struju. Eto, tako me lupa PMS u ovom ciklusu, a u manjoj mjeri je tako bilo i u prethodnom. Ali nastavit ću sa svojom mantrom: neka je meni moga PMS-a još godinama... 8)

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Tek sad gledam svoje nalaze i našla odgovor na oskudnu M-estradiol je lagano snižen, tu je catch..Prije mi ni savršeni ciklusi bez polipa nisu pomogli, uglavnom, ja sam oduvijek osjećala O kao jaku bol, i dan nakon O izlijevanje tekućine kao jaku bol, sad to osjetim samo na klomifenu, moji prirodni folikuli puknu premali, sad se ufam u SLO..

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Drage moje
    Moj PMS izgleda ovako: 3 dana bolnih grudi, 2 dana apetita pirane (slatko i kolači, jasno) i dan prije M osjećam silnu energiju i započinjem sa generalnim pospremanjem kuće, podruma, garaže i sl. i u tome "hiperenergičnom" danu mi težina skoči za 1,5 kg.
    Što se FSHa tiče on u našim godinama oscilira više puta DNEVNO, samo je stvar tajminga u kojem je trenutku "ulovljen" (izvor:doktor) tako da definitivno stoji ovo iz nablinog posta :
    •Veća starost žene i pored normalnog nivoa FSH predstavlja limitirajući faktor za ostvarivanje trudnoce. Originalne studije ukazuju na manji procenat ostvarene trudnoće kod žena nakon 40-te godine bez obzira na nivo FSH
    A poslije straha i neizvjesnosti kao posljedice jednog ciklusa nakon 58 dana, svaka M (čak i ona nakon 24 dana) je pravo veselje i radost!
    Enivej, ciklus go on, na redu su "evolucijske" (tako to MM izgovara ) trakice! Pa što bude, biti će! U mom slučaju se MPO svodio na zadatak da dobijemo dobru JS što bi bio loto sa ostatkom ovarijske zalihe u ovoj dobi.
    Eh, kad bi se vrijeme moglo vratiti...

S nostalgijom u mislima (danas mi je takav dan) pozdravljam vas i šaljem mnogo

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja sutra idem svom dr. da pogleda nalaz MM-a koji je sa OAT dosao samo na A, pa da vidimo da li sada HSG dolazi u obzir, da nekako prezivim ovaj mrtvi hod :/

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Shanti, hvala što si me podsjetila na lh trakice. Kad sam ih prije ljeta kupila, radila sam ih non-stop i tako imala osjećaj da sam u postupku . I sada zaboravih na njih, sad ću jednu potrošiti.
    Cure, vezano za FSH, izgleda da nam onda sve te kontrole vrijednosti ne znače mnogo ako smo već u postupcima, ako dobijemo jajne stanice stimulacijom ili bez nje (u prirodnom). Sad kakva im je kvaliteta, otom potom.
    Ja bi samo sada stalno vrtjela prirodnjake, ali prvo Zakon neda, a onda posao, psm ..

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

cure

višnja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja uopće nemam PMS bar da imam znala bih da se nešto događa. Osim što me uhvati manija čišćenja pred M. Al gđa zato dolazi uredno svakih 28 dana, nikako da se umori da jednom ne dođe

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

A meni danas 12dc (ciklusi traju 28-29 dana) a LH trakica vec treci dan full negativna :?
    Inace mi je 12 dan uvijek najtamnija...

višnja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Tikice bit će za 1-2, barem je tako meni, a onda action, što nam drugo preostaje

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

I sada zaboravih na njih, sad ću jednu potrošiti.
    ...
    Ja bi samo sada stalno vrtjela prirodnjake, ali prvo Zakon neda, a onda posao, psm ..
    I, što je "rekao" testić?
    Zanima me jako jer 16. dc ti je, a ciklusi su ti inače kratki...

Ja sam u ovom ciklusu uspjela uhvatiti skok LH, a i inače, unatrag tri mjeseca od kad me je doktor na VV "otpustio" s vrlo "mračnom" prognozom i za taj ciklus (koji je na koncu imao samo 3 dana O kasnije od savršenog prosjeka na 14. dc :D ), sva tri ciklusa sam ovulirala, sudeći prema BT, a djelomično i LH-testovima i/ili plodnoj sluzi. Doduše, u prošlom ciklusu na 29. dc, ali nema veze...
    I ja bih vrtjela prirodnjake, jednako ili bolje mi je (čini se barem zadnjih mjeseci) tako nego na klomifenu, ali ne ide zbog posla. Zašto nam Zakon ne da? Što sam propustila? :?

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj višnja prvotno napisa
    Osim što me uhvati manija čišćenja pred M.
    I mene drži manija čišćenja neposredno pred M. Ali ful neposredno, ono, dan prije. Onda samo što ne dižem parkete i brišem prašinu ispod njih. Da mogu skinuti pločice sa zidova i očistiti ispod njih pa ih ponovo nalijepiti, vjerojatno bih i to napravila. Sva k'o furija letim stanom...

Uglavnom, s obzirom na to da nam je sve vezano uz hormone, bi li ta pojava potrebe za čišćenjem korespondirala s padom progesterona?

Tikice, samo ti nastavi s testićem... pratiš li još koje simptome?

Ajme, drage moje , ovakve razgovore sam dugo mjeseci vodila na Prije začeća; čini se da se doista cijeli film zavrtio unatrag, i evo me opet na malom ženskom razgovoru o LH trakicama...

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Da, bas i ja razmisljam kako mi se zadnje tri godine situacije i cijeli zivot u stvari konstantno vrte u krug

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj tikica_69 prvotno napisa
    Da, bas i ja razmisljam kako mi se zadnje tri godine situacije i cijeli zivot u stvari konstantno vrte u krug
    Hej, nemoj to gledati tako "crno" , možda i nije loše vratiti se na ove početničke pozicije, shvatimo to kao novi start...

Pratiš li još što, osim LH?

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ne bas, jer inace imam normalnu temperaturu iznad 37, pa je to nemoguce.
    LH trakice su do sada zaista u mom slucaju bile nepogresive, no izgleda da ovaj ciklus imam corak.
    A sto cu....opet cekati pocetak iduci mjesec. Bas si ne mogu nikako pomoci i da hocu

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ne bas, jer inace imam normalnu temperaturu iznad 37, pa je to nemoguce.
    LH trakice su do sada zaista u mom slucaju bile nepogresive, no izgleda da ovaj ciklus imam corak.
    A sto cu....opet cekati pocetak iduci mjesec. Bas si ne mogu nikako pomoci i da hocu
    Kod tebe uopće ne postoji temperaturni skok odmah nakon O? Ja sam pak "hladnija" od prosjeka, ali u ciklusima s O se vidi razlika na grafikonu prilično dobro.
    Nemoj ovaj ciklus proglasiti ćorkom, trakica bi mogla biti pozitivna danas, sutra, možda za par dana...

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

I ja sam razmišljala kako me novi polip bacio natrag, (a novi zakon potjerao van granica), ko da nisam ništa napravila u godinu dana, a stalno skidam gaće za ovaj pregled ili onaj, nisu ni meni LH trake svaki mjesec pozitivne (navukla sam se na klomifen, da se to bar trajno može piti ), stigne tikice još LH test u pozitivu...

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sutra idem svom dr. da pogleda nalaz MM-a koji je sa OAT dosao samo na A, pa da vidimo da li sada HSG dolazi u obzir, da nekako prezivim ovaj mrtvi hod :/
    Pa to je dobra vijest, tikice (ako dobro mislim na astheno).
    Cure ~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj Shanti prvotno napisa
    ..., možda i nije loše vratiti se na ove početničke pozicije, shvatimo to kao novi start...
    Kad smo kod tog starta i početaka, MM je jučer samoinicijativno posjetio nekog travara i odlučio mi pokloniti tinkturu (30 kapi ujutro i navečer) i čaj za neplodnost (3x 2 dcl dnevno). Baš kao nekad, kad smo u sebe utrpavali svakojake pripravke odvratnog okusa i naravno, bez popratne specifikacije sadržaja, što me malo ljuti . Cijenim ja njegov trud i zalaganje, ali kad neznam što pijem !!! Za sada sam odgodila konzumaciju tog mixa na neko vrijeme i idem u nabavu matične mliječi (e to još nisam probala).
    Drage cure,

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Joj kako zavidim vama koje ste pred M pune energije jer ja bukvalno ne mogu stajati na nogama od slabostii, sve se oko mene okrece. Sto se tice LH trakica,koristim ih povremeno ali zato temperaturu mjerim vec godinama i izgleda da imam ovulaciju ali oscilira dc. Ipak,rezultata nema iako bih mogla izdati zbirku krivulja bazalne temperature.
    Gricanka, ne znam imas li volje i povjerenja u te pripravke, ja sam to batalila. Sada me ujak nagovara da pocnem s nekim persinom i bijelim sljezom,kao super je ali ja vec imam odbojnost prema svim tim mjesavinama koje cuda cine.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Gricanka, ne znam imas li volje i povjerenja u te pripravke, ja sam to batalila..
    Ma nemam nimalo! Ni volje niti povjerenja! Ni elana za svakodnevnim kuhanjem čajeva i čišćenjem posuda poslije konzumacije tekućina neisperive boje i još težih (neugodnih) mirisa. Rekoh, odgoda...
    Sada me ujak nagovara da pocnem s nekim persinom i bijelim sljezom,kao super je ali ja vec imam odbojnost prema svim tim mjesavinama koje cuda cine.
    Na tvom mjestu bih malo proguglala o vezi peršina i trudnoće, jer koliko se sjećam netko je već pisao o štetnom djelovanju peršina zbog kontrakcija mišića maternice. Možda su samo priče, ali malo istraži...
    I ja dijelim tu odbojnost prema tim miksevima... :/

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Napokon sam dočekala svoj prvi dogovor za 1. IVF, fascinirana sam što sam sve te izgovorene riječi ovdje pročitala već prije i znala sve unaprijed, moram biti patetična i reći svima hvala za svaku natipkanu riječ, sve te informacije puno znače, znam što me čeka, spremna sam na uspjeh i neuspjeh, i na više pokušaja (koliko stignem)..

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

mare41, super za dogovor :D
    vikki, da dosli smo samo na astheno i to sa Men,s argimax za samo 3 mjeseca
    shanti, moja trakica i jucer negativna, pretpostavljam da ce sasvim izostati ovulacija jer sam u mjesec dana skinula 8 kila pa mi je organizam valjda shock dozivio
    Inace, nesretna sam zbog svega sto mi se u zadnje vrijeme dogadja, od trazenja skolskih knjiga, svadja sa muzem oko postupaka i na rubu sam snaga, ne znam kuda i kako da krenem, sto da radim, imam neki unutarnji nemir i bas sam nesretna
    Naprosto sam ovisnik o postupcima i nadanjima i ako u meni nije mrvica ja sam totalno izgubljena u vrtlogu negativnih emocija. Pokusala sam sa izlaznom strategijom, no nejde. Ocito jos nisam spremna a nema vise bas prevelike nade...
    Jucer sam cekala sat i pol doktora u Vinogradskoj da popricam s njim o tome da li da odem na HSG jer me uzasno to kopa, pogotovo sada kada je nalaz bolji i naravno, nisam ga docekala jer MM je bilo vaznije otrcati na posao i nije vise imao zivaca cekati. Bitno da sam ja imala zivaca zbog njegovog loseg nalaza 11 postupaka odraditi u godinu i pol i sve popratne preglede i rostanja po meni

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

tikice TM je ipak samo muškarac, ne očekuj jednaku količinu razumijevanja i epatije kao od prosječne žene, s druge strane ovo je samo jedna od faza u MPO borbi, vidjet ćeš da će uskoro biti bolje

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

epatija=empatija=suosjećanje

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

mare, super za dogovor :D :D
    tikice, znam da nije utjeha, no ima nas još nesretnih (valjda je vrijeme da dugogodišnje frustracije kulminiraju), no i to će proći. Btw, ja sam s MM-ovom asthenozs prirodno zatrudnjivala pa ti želim jedno takvo ugodno iznenađenje.
    Cure

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

mare41,sto ste tocno dogovorili?
    Tikica69,sorry,nisam u toku ali zasto inzistiras na hsg-u?I zasto cekas dr s MM-om?Moj je u totalnoj ilegali,nigdje se ne pojavljuje.

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mare41, super! :D Kada, gdje?

Tikice, nemoj ništa pretpostavljati u vezi trakice, ako se testiraš jednom dnevno, možda nisi skok ni uhvatila. Osim toga, luteinska faza može oscilirati samo dan-dva, ali O može šetati nekoliko dana (pa i više od toga, eno ja u prošlom ciklusu ovulirala 29. dc ). A dijeta je definitivno šok za organizam, 8 kg u mjesec dana je puno. Kad sam ja u nekih 40tak dana skinula 11 kg, moj MPO-ovac je ostavio i mogućnost da je skok FSH bio posljedica toga. Tada sam imala jako duuuuuugi anovulatorni ciklus, tj. na koncu je završio punktiranjem folikularne ciste. Btw, koja je tajna tako sjajnog uspjeha, kako si ih skinula?
    Nemoj tm zamjerati što je otišao na posao, možda je doista bilo bitno i hitno. Zar te on uvijek prati kod doktora? Blago tebi... mi idemo zajedno samo ako jako bitno da i on prisustvuje jer se, npr., mora donijeti bitna odluka (a smatram da bi odluke morale biti naše zajedničke)... ili ako je sluuuučajno u to doba slobodan (što je neopisivo rijetko) i onda kad jednostavno mora biti tamo, tj. mora dati svoj "doprinos".
    I posebno, ako smijem reći, nemoj nikada spomenuti da je nešto rađeno zbog njegovog nalaza. Pokušavam zamisliti kako je to čuti... kako bi mi bilo da mi mm izgovori da sve to prolazimo zbog mojih nalaza... Ne zamjeri što sam ovo napisala... ali mislim da, na koncu cijele priče, ostajemo mi, parovi, uspjeli ili ne... ali moramo se i svjesno truditi da nas ovo što prolazimo ne povrijedi dublje i jače nego što je nužno...

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Evo da odgovorim, prvo čekam da se vidi (u ponedjeljak) jel polip opet tu, ak je onda u 10. mj. još jedna mini histeroskopija, nakon toga u 11. mj. IVF (ljubljana ili sv. Duh), ali sad sam napokon čula da jesam kandidat, da je dosta klomifena, i do 11. mj. stignem dočekat promjenu zakona u smislu smanjene papirologije (ako to bude) pa onda u napad...
    za tikicu: vjerujem da imamo svi minus faze, i ja sam nekad down jer mislim da ne dobijem dovoljno potpore (to brzo prodje), a zapravo tek počinjemo..šta reći nego

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

... Bitno da sam ja imala zivaca zbog njegovog loseg nalaza 11 postupaka odraditi u godinu i pol i sve popratne preglede i rostanja po meni
    Jesi li sigurna da on, pored svih svojih testosterona, nije toga svjestan?
    Recimo da je, u mom slučaju, MM "krivac" za kašnjenje i ulazak u MPO vode (kažem recimo jer za mene je neplodnost stanje para, a ne pojedinca) i reći ću ti da me jednom jaaako iznenadio monologom o mojoj hrabrosti i izdržljivosti i priznao je da nezna kako bi on to sve podnio i obavio-od neugodnosti pregleda, preko punkcija i injekcija do psihički bolnih raspleta postupaka. Napominjem da nisam puno pričala, imam visoki prag boli, dakle nisam baš plačko, i jako mi je godila ta njegova analiza i priznanje i nizašto na svijetu ga ne bih proglasila "krivcem" jer znam da bi ga to strašno povrijedilo.Dakle, slažem se sa Shanti, nikako si nemoj dozvoliti predbacivanje i prijekor prema TM, koliko god tužna ili ljuta bila, to je veliki i teški kamen u komunikaciji MPO para, bez obzira tko je "zaslužan" za ulazak u MPO priču. I da, MM me pratio u kliniku samo na dan punkcije i transfera. Nadam se da je u tvom slučaju riječ samo o prolaznoj lošoj fazi koja vodi vašoj većoj povezanosti. A možda ti osim ovulacije i hormoni malo skakuću kao posljedica mršavljenja. Usput, čestitam i bravo za skidanje kilica,
    moram i ja, ali nikako da se pokrenem!

Mare41 :D :D :D za dogovor!

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Shanti, moja LH trakica ostala je blijeda. Ali tako bi trebalo i biti, ipak mi je bio ...ne znam ...15-ti dan mislim. Pomislim...pa zar umišljam proz. sluz? Kad eto je ponovo. mm i ja nismo bili vrijedni pa sad nema ni veze. Shanti, vjerovala sam da će se kod tebe ciklus stabilizirati, prije ljeta je bio samo jedan loš period. Tako je kod puno cura. Samo ne znam zašto su dr-ovi ponekad tako negativni.
    tikica69, zar 8 kg :shock: To je i moj višak Ali ne bih ga mogla tako brzo skinuti. A ovisnica o MPO ima još
    E, da, kad sam rekla da Zakon neda, mislila sam da mi se neide u postupak na način da moram dokazivati izvanbračnu zajednicu i ostale gluposti.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

tiki_e
    Prošlog ljeta sam imala ciklus od 58 dana unutar kojeg sam prozirnu sluz imala u tri navrata. Pratila sam to LH trakicama koje su svjedočile ovulaciji.MM i ja smo bili itekako vrijedni i rezultat toga je bila biokemijska.
    Kad sam doktoru spomenula brojnost ovulacija unutar dugog ciklusa, samo je rekao "Moguće".
    ...Samo ne znam zašto su dr-ovi ponekad tako negativni.
    Evo mogućih razloga (barem u mom slučaju):
    a) 46 godina
    b) trudnica prvorotkinja
    c) MPO trudnoća
    Rješenjem formule a+b+c i ćeš shvatiti zašto mislim kako sam ja svakom ginekologu prava noćna mora
    tikica_69 kako je?
    Shanti, taca, vikki , mare, sretna,ma što nabrajati, sve drage koke ovog kluba i podupiruće

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa
    Evo da odgovorim, prvo čekam da se vidi (u ponedjeljak) jel polip opet tu, ak je onda u 10. mj. još jedna mini histeroskopija, nakon toga u 11. mj. IVF (ljubljana ili sv. Duh), ali sad sam napokon čula da jesam kandidat, da je dosta klomifena, i do 11. mj. stignem dočekat promjenu zakona u smislu smanjene papirologije (ako to bude) pa onda u napad...
    za tikicu: vjerujem da imamo svi minus faze, i ja sam nekad down jer mislim da ne dobijem dovoljno potpore (to brzo prodje), a zapravo tek počinjemo..šta reći nego
    Evo, ako ovoj našoj skupini može pomoć - ESHRE (evropska organizacija za humanu reprodukciju i embriologiju) smjernice za dobre prakse prilikom IVF-a, od kojih citiram:

http://www.eshre.com/binarydata.aspx...r_CROATIAN.pdf

"IVF se mora ponuditi kao prvotno liječenje kod žena visoke materinske dobi bez obzira na uzrok neplodnosti".

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

LH trakica je jucer bila li-la, danas je full pozitivna....a ne znam sto mi to uopce znaci kad ne znam jesu li mi jajovodi prohodni a nikako da uspijem nekog doktora nagovoriti da mi napravi taj HSG :/
    A sto se kila tice carobna formula je: Herbafast + hrana na kapaljku a vode na kanistere
    U ponedjeljak opet idem hodocastiti u Vinogradsku u nadi da cu naci doktora i uspjeti ga nagovoriti na HSG s obzirom da smo trenuno samo na astheno...
    Svima pusa i drzite se koke moje

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ina hvala, strašno kako mi se godina zavrtila dok nisam rekla dosta..i prije sam ja dr-ovima pričala da nešto gadno ne štima, ali glavni njihov problem (kao i drugih doktora) je da ne slušaju pacijente, samo su bili komentari da su svi nalazi u redu..glavno da se sad gibamo... svima

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

gričanka, ovo je bilo lijepo za čuti, sluzni period i posljedica toga mrvica. Žao mi je da do kraja nije bilo dobro. A što se godina tiče, mene već polako dr-ica odgovara od postupaka, ne direktno, naravno, ali sa statističkim podacima, no ja se još nedam . Rekla sam ja njoj za našu iva_lucu, a ona je onda priznala da vodi dvije trudnice od 46 godina
    tikica_69, u ponedjeljak neidi doma dok ne obaviš razgovor s dr-om!
    ina33, pa stvarno se nema što čekati u našim godinama (pogledat ću tekst koji si stavila), mene je vžd dr. u mojoj 41. g. nagovarao na inseminaciju (a mm je OAT!!!) s obrazloženjem da je to psihički bolje jer ako ne uspijemo, znamo da nam ostane još i IVF. Svašta!

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Tikice, ako je LH pozitivna, samo se vi bacite na posao, pusti jajovode (bilo ih je na forumu i neprohodnih pa se dogodila trudnoća ).
    Btw, ja zapravo ne znam kad bi optimalno trebalo imati odnose uz LH trakice: nekad mi zna biti jako blijeda (jedva se vidi) 10. dc, a 11. dc dosta tamna (no nikad tamnija od kontrolne, što mislim da nije dobro :/ ). Čekati da potamni ili? A s obzirom na asthenozs i manje pokretljivih, trebali bi biti što precizniji u ciljanju

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Gričanka, ovo prvi put čujem za više ovulacija, a valjda je moguće. E, da je meni malo sluzi, ne sjećam se kad sam je imala, vjerojatno davno kada me nije zanimala (i čak mislim da je imam više u drugoj fazi ciklusa ).
    Cure

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Morning vikki i svima , da skratim svoju trostruku kontrolu iz prošlog ciklusa (LH+ljubljena sonda+progesteron), LH trakica mi je bila svjetlija (što sam smatrala da ne valja) u vrijeme kad je folikul bio 22 mm i kad je pukao, dokazano progesteronom, samo dokaz onog što kažu da 2+2 u medicini nije 4, ono što vele: 12-24 sata nakon pozitivnog LH? probali i prije i poslije...nema neke pameti, samo rad

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

LH trakica je jucer bila li-la, danas je full pozitivna....a ne znam sto mi to uopce znaci kad ne znam jesu li mi jajovodi prohodni a nikako da uspijem nekog doktora nagovoriti da mi napravi taj HSG :/
    A sto se kila tice carobna formula je: Herbafast + hrana na kapaljku a vode na kanistere
    Znači, Herbafast pomaže da se izdrži hrana na kapaljku?

A u vezi LH testića, nadam se da ste sinoć bili aktivni, ali reprizirajte i danas i sutra. Neka bude radni vikend.
    HSG ti i tako ne bi sa sigurnošću dokazao prohodnost, vele da je jedina sigurna metoda laparoskopija. Tako da... zaboravi na to ovih dana i jednostavno... uživajte.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj vikki prvotno napisa
    ... ovo prvi put čujem za više ovulacija, a valjda je moguće.
    Tijekom plivanja u MPO vodama saznala sam mnogo toga o reproduktivnom zdravlju žene (u visokim godinama) što dotada nisam znala ( ). U našim godinama je sve ekstremno i moguće: skokovi FSHa, izmjena "suhoće" i obilne sluzi, dugački i kratki ciklusi, i kako je rekao moj MPOovac: "Tako vam to počinje" misleći time na razdoblje predmeno***** (predlažem da nam ovo bude zabranjena riječ). I ja sam docu spominjala Iva_lucu kao predložak, ali on je nepokolebljiv iako ga ja uvjeram da nikakve simptome ili naznake -zabranjena riječ- ne doživljavam.
    Ma duboko u sebi priznajem da je u pravu i mirim se s tim, BUT ...!!!
    Hvala Rodama na postojanju ovog foruma i što imam vas koje me razumijete u svemu o čemu mislim i ovdje piskaram!!!
    Slijedi mi aktivan vikend (sredina ciklusa-malo je sluzavo, LH crtica je blijeda, ali tu je, dakle... )
    Želim svima lijep dan uz mnogo pozitivnih misli

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj gričanka prvotno napisa
    Evo mogućih razloga (barem u mom slučaju):
    a) 46 godina
    b) trudnica prvorotkinja
    c) MPO trudnoća
    Rješenjem formule a+b+c i ćeš shvatiti zašto mislim kako sam ja svakom ginekologu prava noćna mora
    tikica_69 kako je?
    Shanti, taca, vikki , mare, sretna,ma što nabrajati, sve drage koke ovog kluba i podupiruće
    Nisi ti noćna mora, nego to a+b+c.

Vikki, testna crtica bi morala biti jednaka ili tamnija kontrolnoj, ali s obzirom na to da se trajanje skoka LH mjeri i samo satima, nakon što je skoro jednako tamna, ne bi bilo loše testirati se opet za, recimo, 5 sati. Moguće da nemaš nikakav problem s time, nego jednostavno nisi uspjela uhvatiti sam skok... Ako mjeriš BT, mogla bi s većom vjerojatnošću skužiti koliko nakon što prvi puta imaš pozitivan LH test tebi najčešće nastupa O. Iako, i to možda varira od ciklusa do ciklusa kod iste žene? :?
    Ja sam skužila da mi je najčešće do 30 sati. To je bilo u doba kad sam u danu kad je počinjala tamniti radila i po 3 testa, tako da sam, npr., navečer baš uhvatila skoro točan početak skoka LH tj. pozitivne trakice, a dva dana kasnije, ujutro u 8, doktor je samo konstatirao da je te noći započela ovulacija (pa hitno radio AIH i uslijedila je biokemijska T), a u par ciklusa su BT najčešće potvrdile O dan nakon pozitivne trakice. Međutim, to je individualno, prosjek je ovako kako mare41 veli, 12-24 sata nakon pozitivnog LH.
    Usput, ne bi bilo loše probati nešto napraviti i u vezi tog manjka plodne sluzi, našla sam na netu da su žene uspijevale problem riješiti nekakvim sperm-friendly lubrikantima ili bjelanjkom od jajeta. Sirovim, naravno. Spermićima je ta naša sluz doista potrebna... Djeluje malo gadljivo to s bjelanjkom, ali mi smo i na gore stvari spremne, ako nema druge mogućnosti, zar ne?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

[size=9][quote="gričanka
    Tijekom plivanja u MPO vodama saznala sam mnogo toga o reproduktivnom zdravlju žene (u visokim godinama) što dotada nisam znala

[size=12]Nek te to ne smeta, meni frendica s 4 djece kaže da je tek od mene naučila šta je začeće, folikul, da ne nabrajam, ozbiljno, ljudi se ne bave nekim stvarima dok im ne zatreba (nisam ni ja do nedavno).
    Shanti, cool ideja za bjelanjak, baš ću probati ovih dana (već mi panika).
    Svima pozitivo i pridružujem se željama za lijep vikend.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

A još da se naučim citirati (malim slovima)

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Shanti Nedavno sam pročitala to za bjelanjak, no ne bih se usudila (stres mi je, kad moram, i vahinaletu staviti, a kamoli nešto što po defaultu ne ide unutra ). A BT mi je unatrag par mjeseci (otkada su i ciklusi skraćeni) sumnjiva, tj. obično bi bila oko 36,7 nakon ovulacije, a sada nemam nagli skok, nego onako, šteka, 36,5 nekoliko dana, pa od 17. dana 36,6 (a inače je 36,3 do ovulacije). Također, prije bi 1. dc BT odmah pala gotovo za čitav stupanj, a sad se polako spušta (ko što polako raste iza O). Ako sam na mamu, bojim se da lagano počinje, barem pred..... ono što ne smijem izgovoriti .
    Možda bih trebala napraviti progesteron 19. dc., čisto da vidim (on pokazuje da je bilo O., zar ne), no na UZV oko 10. dc uvijek imam folikul od oko 20 mm.
    Mislim da su moje ovulacije redovite, ali mi js nisu bogzna što (a i ta sluz, hm, nisam mislila da je toliko bitna).

Mare41, kad citiraš, mra ti ostati uglata zagrada s imenom osobe koju citiraš, i to na početku i kraju citata.

Cure

Stranica 7 od 12 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •