Citiraj mare41 prvotno napisa
Help, help, kojeg dana ciklusa završi transfer? (inače sam raniji ovulator), da znam kad i što da dogovorim s ljubljanom? Rujan preskačem jer se čeka potvrda polipa, odmah će ga operirati, a u listopadu bih morala biti na putu 15. ili 16. dan ciklusa pa ne znam hoće li do tad biti gotovo? Ili treba odmirovat?
Ovo ti je računica: transfer = dan ovulacije (punkcije) plus 3 ili 5 dana, realno 3 dana za našu dobnu skupinu. Znači, računaj otprilike dan kad je tebi ovulacija plus 3 dana (dan punkcije računaš kao nulti). Nakon transfera ne treba mirovati, tj. ta preporuka ti ovisi di se liječiš i koji si tip (u Mariboru nema mirovanja tj. nakon transfera se s gino stola odmah diže u svijet, negdje ima ležanje nakon transfera pa bolovanje 2-3 dana itd.). Osobno se nisam uvjerila u učinkovitost mirovanja, zatrudnila kad nisam mirovala ništa, doslovno - sutradan na posao (uredski posao, nemam nekih naprežućih napora ili utjecaja bakterija). Mislim da se niti ove office histeroskopije nešto previše ne miruje.