Drage moje
Moj PMS izgleda ovako: 3 dana bolnih grudi, 2 dana apetita pirane (slatko i kolači, jasno) i dan prije M osjećam silnu energiju i započinjem sa generalnim pospremanjem kuće, podruma, garaže i sl. i u tome "hiperenergičnom" danu mi težina skoči za 1,5 kg.
Što se FSHa tiče on u našim godinama oscilira više puta DNEVNO, samo je stvar tajminga u kojem je trenutku "ulovljen" (izvor:doktor) tako da definitivno stoji ovo iz nablinog posta :
•Veća starost žene i pored normalnog nivoa FSH predstavlja limitirajući faktor za ostvarivanje trudnoce. Originalne studije ukazuju na manji procenat ostvarene trudnoće kod žena nakon 40-te godine bez obzira na nivo FSH
A poslije straha i neizvjesnosti kao posljedice jednog ciklusa nakon 58 dana, svaka M (čak i ona nakon 24 dana) je pravo veselje i radost!
Enivej, ciklus go on, na redu su "evolucijske" (tako to MM izgovara ) trakice! Pa što bude, biti će! U mom slučaju se MPO svodio na zadatak da dobijemo dobru JS što bi bio loto sa ostatkom ovarijske zalihe u ovoj dobi.
Eh, kad bi se vrijeme moglo vratiti...

S nostalgijom u mislima (danas mi je takav dan) pozdravljam vas i šaljem mnogo