Citiraj gričanka prvotno napisa
A Vinogradska ?
Evo mi i odgovora na topiću potpomognuta u Vinogradskoj:
Citiraj AuroraBlu prvotno napisa
...A pitam ja danas Tomića što misli o zakonu, a kaže on (na moje iznenađenje) - pa puno je bolji nego stari! I počeo pričati o doživljajima kad su mu došli on (84) i ona (35) nevjenčani naravno, da žele potomstvo radi nasljedstva itd itd... i kako je sad super da se to reguliralo. Ja kažem: pa to su sporedne stvari... ključno je to što nema zamrzavanja i što je ograničeno na 3 jajne stanice. A kaže on: pa ne možete i ovce i novce, nitko ne spominje da se sad ne gleda da li imate više od 38 (ja imam 39), imate 6 besplatnih postupaka. Onda je još dodao kako su oni, liječnici, presretni jer im je ministar obećao opremu i obrazovanje a do sada su to morali sami plaćati. Eto, tako da ih je ministar kupio, i to je to. Ali uspjela sam izvuć iz njega rečenicu na kraju da je ipak šteta što nema zamrzavanja i da nisu trebali limitirati na 3 broj jajnih stanica.
Ne moram ni reći da mi je cijeli razgovor ostavio gorak okus u ustima...
Ma baš sam jadna! Sad se ne gleda imamo li više od 38 god? Ma dajte,...
zato su na klinikama (znam za W) "očistili" prostor od pacijentica iznad 40e
prije stupanja na snagu tih financijskih pogodnosti! Eto tako je to regulirano A sjećam se i da je dr. Bauman u emisiji "Otvoreno" lamentirao o tome kako je zakon nedorečen u tom dijelu gdje se govori o dobi primjerenoj za rađanje- u smislu kako je trebalo definirati broj godina jer je sa ženama iznad 42 g. besmisleno ulagati trud i novac, a rezultata uglavnom nema! Ono što me najviše žalosti, tu zaista ne nalazim argumente za dokazivanje suprotnog (osim rijetkih "slučajnosti" kako to moj doc naziva).
Ja se nekako ne usuđujem kontaktirati Prag - a to mi jedino preostaje- jer se podsvjesno bojim da bi me odbili zbog godina, pa sve lagano odugovlačim makar znam da će mi se to razvlačenje obiti o glavu!
Ne znam, baš plutam... :/
Svaka sugestija i razmišljanje će mi dobro doći
Puno pozdrava