Počinju mi dolaziti gosti u babinje te trebam neke brzinske recepte , a da nisu vanilin kiflice .Mama mi ispeće po koji kolač , ali pošto se ja dobro osjećam , voljela bi imati i svojih ruku djelo![]()
Počinju mi dolaziti gosti u babinje te trebam neke brzinske recepte , a da nisu vanilin kiflice .Mama mi ispeće po koji kolač , ali pošto se ja dobro osjećam , voljela bi imati i svojih ruku djelo![]()
LAVA KOLAČ S ČOKOLADOM
Sastojci:
130 g oštrog brašna
6 jaja
250 g čokolade
250 g maslaca
200 g šećera u prahu
maslac za kalup
1. korak: Maslac otopite zajedno s čokoladom na laganoj vatri dok ne postane tekući. Ostavite sa strane da se ohladi.
2. korak: Pjenasto umutite jaja i šećer u prahu. Dodajte prohlađenu čokoladu s maslacem i brašno. Sve dobro izmiksajte. Namastite kalup za muffine i napunite ih smjesom do vrha.
3. korak: Kolač pecite u prethodno zagrijanoj pećnici točno 11 minuta na 200 C. Peku se kratko jer smjesa u sredini kolača mora biti tekuća i curiti kao „lava“
KREM PITA
Sastojci:
- 6 jaja
- 7 žlica oštrog brašna
- 27 žlica šećera
- 4 pudinga od vanilije
-
X na "brzi i fini"!
Šnitica kolača plus brdašce šlaga kraj njega...![]()
A stvarno ne znam da može jednostavnije i brže!
pobrala recept prije par tjedana kod prijateljice...
red piskota, namocenih u sok od dolje navedenog voca
red jagoda/malina/banana/visanja cega god volis
pokriveno izmiksanim slatkim vrhnjem pomjesanim s mascarponeom
tako 2 reda, malo kakaa na vrh i gotovo za cas...
jest kaloricno uh ali finooo
Ja napravim u plasticnu onu neku za frizer koja ima i poklopac pa moze i prenociti u frizideru bez frke
Ženo, pa barem je sada ljeto, serviraj sladoled.
Možeš napraviti brzinski kup, sa sladoledom, piškotama i voćem...
Baš sam to došla reći: sezona je predivnog voća, zeru šlaga, čokoladnih mrvica, sladoleda...
i kombiniraš prema ukusu posjetitelja![]()
I ne mogu odoljeti a da ne pitam...
Pa beba nema ni 20 dana i ti bi već trebala ljude dočekivati sa slasticama?
Ok, to je vjerojatno tvoja volja i želja, svaka čast.![]()
Evo šta sam ja služila i šta služim redovno u babinjama. Ne može biti jednostavnije, lepše i brže 8)
Kolačić za babinje
brza torta-kolač od sira
napraviti podlogu od samljevenih suhih keksa maslaca i šečera utisnuti u pleh i peči 10-ak min.da se poveže.
fil: sviježi sir izmiksati sa vočem,može sviježe ili iz kompota dodati šečera i želatinu,po želji i tučeno vrhnje za šlag posebno izmiksano uz šlagfix sve skupa izmješati preliti preko podloge i u frižider.
a zašto ne povrće?![]()
sjećam se dječjeg rođendana, na kojem su bili na štapiće narezani mrkva, krastavci, još neko povrće (nemam pojma koje), koraba, rotkvice, itd... prežderala sam se![]()
![]()
drugi put (u istoj kući) - bila sam pozvana na kavu. kolačići su bili kupovni (simbolična količina), ali je zato na stolu bila ogromna voćna plata. razno voće prekrasno složeno...