-
Kolač sa sezonskim voćem (i pitanje)
Jeftin, sočan i fin kolač sa sezonskim voćem.
Radila sam ga u nedjelju, sa ribizlima, i sa njima mi je najbolji jer su fino kiselkasti.
20 dag šećera
7 dkg masti (ali ja sam stavila ulje - oko 1.5 -2 dl)
2 žutanjka
0,5 praška za pecivo
2 dl mlijeka
20 dag brašna
2 žlice kakaa
Ispeče se (200 stupnjeva, oko 15 - 20 minuta) na to se stavi voće pa se namaže glazurom od 2 bjelanjka i 15 dag šećera u prahu, te se zapeče.
Slijedi pitanje:
Ljudi kod kojih sam probala ovaj kolač ga vjerojatno stave u veći pratvan jer je tijesto nisko, a ovaj gore dio od bjelanjaka je baš kao hrskava korica, nije 'snijeg' kao u drugim kolačima tog tipa. Zanima me zapravo na kakvoj se temperaturi treba zapeći da se postigne hrskava korica, što mislite? Možda kao puslice, ali na kakvoj se one peku temp, niskoj?
-
kolac mog djetinjstva....dugo sam trazila recept i nasla tzv rosicu
http://www.coolinarika.com/recept/rosica-s-jabukama
pravila s jabukama cekam ribizle iz naseg vrta da napravim i sa ribizlima po ovom receptu na 175 C 10 tak min ...da nisam na dijeti sad bih zasukala rukave
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma