Results 1 to 2 of 2

Thread: Kolač sa sezonskim voćem (i pitanje)

  1. #1
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,855

    Default Kolač sa sezonskim voćem (i pitanje)

    Jeftin, sočan i fin kolač sa sezonskim voćem.
    Radila sam ga u nedjelju, sa ribizlima, i sa njima mi je najbolji jer su fino kiselkasti.

    20 dag šećera
    7 dkg masti (ali ja sam stavila ulje - oko 1.5 -2 dl)
    2 žutanjka
    0,5 praška za pecivo
    2 dl mlijeka
    20 dag brašna
    2 žlice kakaa

    Ispeče se (200 stupnjeva, oko 15 - 20 minuta) na to se stavi voće pa se namaže glazurom od 2 bjelanjka i 15 dag šećera u prahu, te se zapeče.

    Slijedi pitanje:

    Ljudi kod kojih sam probala ovaj kolač ga vjerojatno stave u veći pratvan jer je tijesto nisko, a ovaj gore dio od bjelanjaka je baš kao hrskava korica, nije 'snijeg' kao u drugim kolačima tog tipa. Zanima me zapravo na kakvoj se temperaturi treba zapeći da se postigne hrskava korica, što mislite? Možda kao puslice, ali na kakvoj se one peku temp, niskoj?

  2. #2
    MoMo's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,346

    Default

    kolac mog djetinjstva....dugo sam trazila recept i nasla tzv rosicu

    http://www.coolinarika.com/recept/rosica-s-jabukama

    pravila s jabukama cekam ribizle iz naseg vrta da napravim i sa ribizlima po ovom receptu na 175 C 10 tak min ...da nisam na dijeti sad bih zasukala rukave

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •