-
U jedno lipanjsko jutro postala sam mama
Drage cure,
Svoju priču sam više puta ispričala.. nakon jedne normalne, školske i uredne trudnoće u trećem tromjesječju u meni je umrla bebica..Bila sam tako tužna.. sva tuga ovog svijeta bila je manja od tuge koju sam ja nosila.
Rodila sam mrtvo dijete jedne noći u Zajčevoj bolnici kada se u sitan noćni sat čulo vrištanje i plač živih beba.. jedino iz moje sobe čuo se bolan jecaj, i plač jedne mame ranjena srca.
Nije bilo psihijatra, psihologa koji je mogao izliječiti moju tugu sa kojom sam živjela.. mislila sam da nikada neću imati dijete, da ja to jednostavno ne zaslužujem.
Eto, zahvaljujući svojoj naravi i traženju istine i uzroka, malo po malo... uspjela sam saznati da imam poremećaj u zgrušavanju krvi i da ako zatrudnim ja moram na terapiju heparinom.
I da zatrudnila sam... taj čas su mi se noge oduzele.... test je pokazao veliki veliki plus. :D :D
Sama trudnoća je bila rizična .. stalno sam mislila da će mi se ponoviti prvo iskustvo...
Trećeg tromjesječja sam se bojala više nego išta.. Cijela moj trudnoća je obilježena strahom i nadom ... Nadala sam se da će sve biti u redu a prožimao me je strah da bi nešto moglo poći po zlu.
Onda je došao taj dan 15.06.2009. godine, zaprimljena sam u Petrovu bolnicu u 38 tjednu trudnoće, obrađena sam odmah i došla u salu.
Profesor Đ nij eželio čekati termin baš zbog moje trombofilije i eventualnih komplikacija oko naglog otkazivanja posteljice..
Kada sam došla u salu, nije baš svejedno.. srce počelo lupati.. oblio me strah, ali sam si pomislila:' daj se urazumi ......dijete rađaš - nema više tvog straha.. bori se za bebu, majka si i to ti je dužnost..'
Spinalna je bila neuspješna - nisu mi mogli pronaći kanal da mi ju daju - tako da je nakon nekoliko pokušaja uslijedila Opća anestezija.
Profesor Đ koji mi je vršio porod došao je do mene i nježno rekao - sve će biti dobro.... sa tim riječima sam zaspala spokojna, sa osmhehom na licu jer sam mu vjerovala.
Probudili su me nakon 45 minuta i dvije sestre koje prvi put u životu vidim su mi rekle: 'mama - kako ste lijepu curu rodili'..
Donjeli su mi je... dali da ju poljubim.... samo sam joj uspjela reći: ' hvala ti što si me odabrala za mamu'.
Sestra koja ju je držala rekla je... 'naježila sam se od vaših riječi ali istina je, bebe nas biraju ne mi njih'
Onda sam se rasplakala... plakala sam kao kišna godina, iz mene su prolomile takve emocije da se nisam mogla zaustaviti, jecala sam gušila se u vlastitim suzama...
dotrčao je anesteziolog i sestra i pitali me što mi je??? da li se dobro osjećam??.. mjerili su kakav mi je tlak.. stali mi davati kisik....pojačali infuziju
ja sam samo rekla.. 'ljudi moji, vi ne znate kako sam ja živjela ovih 9 mjeseci....'
'ne znate vi za moje strahove, koliko sam Boga molila da sve bude dobro, koliko sam strepila i osluškivala svaki pokret bebe da li je dobar da li je umjeren, gledala baby watcherom da li su otkucaji u propisanom ritmu.. koliko sam si samo injekcija heparina zabila u nogu svaki dan (negdje oko 290-300 komada)..'.. i što sad ovo znači?? da li je to stvarno gotovo?
Stajali su pored mene i slušali što govorim dok mi je sestra koju prvi puta u životu vidim mazila lice i rekla:.. 'sada su vaši demoni napokon nestali.... napokon ste pronašli mir u svemu tome.. vidjeti ćete kako ste lijepo i zdravo dijete rodili..'
Tada su me poslali na intenzivnu, i donjeli mi ju čistu, okupanu, mirišljavu, obučenu... ušla je pedijatrica u sobu i tada je rekla: '.. mama rodili ste zdravo žensko dijete od 3200 i 50 cm dugačko.. APGAR 10/10.'
Sretna sam drage moje, sretna što sam mama, što mi je dragi Bog dao šansu da postenem mama... to je nejlijepši osjećaj na svijetu u kojem odista uživam.
-
-
-
-
-
-
čestitam
-
Čestitam!
-
-
-
čestitam....ostale su riječi suvišne
-
-
cestitam
-
-
Čestitam i veselim se s tobom
Uživaj s mrvicom!
-
Rasplakala sam se i ja ko kišna godina ali sva sreća da je sve super završilo.....ČESTITAM I UŽIVAJ S SVOJOM BEBICOM!
-
Iskrene čestitke :D :D . Tvoj izostanak s foruma dao mi je naslutiti da si postala mama!
-
Čestitam
-
joj, rasplakala si me...
cestitke od srca
-
-
čestitam na maloj mrvici i na tužnoj priči sa sretnim završetkom.
-
mačkulina uspjela si me rasplakati, čestitam ti od
i uživaj u svojoj mačkici
-
čestitam
-
mackulina i mene si rasplakala u ovo kisno jutro, ali to su suze srece
Cestitam ti na rodjenju vase princeze i zelim joj zdravlje, srecu i dug zivot! :D
-
-
I mene si rasplakala kad sam pročitala ono HVALA TI ŠTO SI ME IZABRALA ZA MAJKU stvarno divno sročeno, želim svu sreću tebi, tvom mužu i vašoj maloj djevojčici
-
-
-
-
mačkulina od srca ti čestitam
-
-
-
draga mačkulina čestitam
:D :D
uživajte cure jedna u drugoj, zaslužile ste
-
-
mačkulina, predivna priča.
čestitam ti od srca, uživaj u novootkrivenom majčinstvu.
-
mačkulina, napokon možeš odahnuti ..... uživaj u svojoj djevojčici
Čestitam :D :D :D
-
Uzivaj u svom majcinstvu i sigurna sam da je izabrala pravu mamu
-
Čestitke
Opet mi fali onaj smajlić koji bi plakao od sreće.
-
čestitam mačkulina, uživaj u svojoj srećici
-
-
Čestitam od srca mačkulina! :D :D :D
Tvoja priča daje nadu!
-
čestitam draga i želim vam svu sreću svijeta
-
-
Mačkulina, čestitam od
!