Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: BORAVAK RODITELJA UZ DIJETE u bolnici

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno BORAVAK RODITELJA UZ DIJETE u bolnici

Zanima me : KLAIĆEVA BOLNICA_UROLOŠKI ODJEL_ dopušta li se jednom od roditelja stalni boravak uz dijete nakon operativnog zahvata-rješavanje fimoze? (prije nisu, samo malim bebama koji doje,čini mi se).

Moji su stari 2 i 4 god.

je li ikome uspjelo izmoliti barem ostanak uz tako malu djecu dok ne zaspu ili možda stolicu uz njih preko noći ?

Nismo iz Zg, pa malog ne bi mogli pustiti poslije operacije istu noć doma,tako da mu ležanje ne gine! A grozim se da bi morali ostati po noći u sobi s djecom dobi od 1-14 god,pa kak te zadesi :shock: )

Nismo se još naručili kod urologa, Koji su za preporuku i po ovom pitanju jer znam da od odjela do odjela ima razlike a i od doktora do doktora na istom odjelu.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Za Klaićevu čisto sumnjam. Barem mi nismo mogli dok je Sven imao godinu i 2,5. Čak smo i veze potezali ali nisu nas pustili.
    Ali na Rebru postoji mogućnost uzimanja apartmana u kojem možeš biti sa djetetom od 0-24. Imaju, koliko znam tri kirurga koji rade ovakve zahvate i sva trojica su dobri.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

samo ,jesu li na Rebru dječji kirurzi-urolozi ili ?

Zašto to pitam- jer mi nismo iz Zg i ovdje imamo mogućnost napraviti taj zahvat al kod urologa- ne dj.kirurga -za kojeg se zna da "jako obreže" tako da je pišo gol,(bez zaštine kože bar malo.)
    Tako da nam naša ped. ne bi dala uputnicu za Zg u tom slučaju, mislim samo za dj.bolnicu.---kao da pravda odlazak u Zg ili ?

:?

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

To ti je najbolje nazvati Rebro pa pitati.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

to su urolozi dječji kirurzi kao npr. prof. Batinica na KBC Rebro. To su samo dvije različite škole. A na KBC imate mogućnost biti u apartmanu - cijenu sadašnju točno ne znam ali mislim da je cca od 300-500kn po danu no raspitajte se.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

apartman je sada od kada su obnovili odjel 800 kn

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

:shock:

a šta podrazumijeva boravak u apartmanu?--ja i moje dijete sami u posebnoj sobi 24 sata dnevno ili ?
    3 obroka dnevno?

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Kad smo mi bili lani, onda je apartman bio 300kn (ili 500 :? ), ne sjećam se.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi smo ga prije 3,5 godine plaćali 270 kn po danu. U cijenu je ulazio 24-satni boravak sa djetetom i 3 obroka za roditelja. Dijete je naravno jelo besplatno. Bili smo sami u apartmanu ali nije bilo wc-a. Njega sam djelila sa cijelim odjelom.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ovih 800 kn me šokiralo. Pa toliko ne bih platila ni hotel sa 5 zvjezdica :shock:

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

i mi smo u više navrata bili u apartmanu jer je moje djete čest gost tog odjela i cijena apartmana je bila 270 kn po danu. to uključuje jednu zasebnu prostoriju u kojoj roditelj boravi cijelo vrijeme sa svojim djetetom, unutra je kinderbet, krevet za roditelja, mali stol, dvije stolice, televizor, frižider i mala kada u kojem se može okupati manje dijete. roditelj ima pravo na tri obroka bolničke hrane.
    moj sin ide na operaciju ponovno u desetom mjesecu i išli smo pitati za apartman i glavna sestra nam je rekla da je cijena apartmana sada 800 kn po danu i mi smo odustali od tog jer je to za nas stvarno previše novca

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

kad su moju malenu neki dan htjeli zadrzati u klaicevoj, rekli su da imaju ukupno 3 apartmana i da je po danu cijena 200 kn

mi smo ju odlucili odvesti kuci pa ne znam kako to sve sljaka...

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Brunda prvotno napisa
    Ovih 800 kn me šokiralo. Pa toliko ne bih platila ni hotel sa 5 zvjezdica :shock:
    Puno je. No opet - radije dam 800kn da budem s djetetom u bolnici nego za bilošta drugo.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

naravno, ali ipak - 800 kn :shock:

Gdje bi se moglo postaviti pitanje opravdanosti istoga, s obzirom da su cijene u svim drugim bolnicama najmanje duplo manje?

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mi smo na srebrenjaku platili 200kn dan, ja sam imala 3 obroka, i mm je mogao bit s nama 24 h. Imali smo kinderbet, krevet, kupaonu i tv.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa
    Gdje bi se moglo postaviti pitanje opravdanosti istoga, s obzirom da su cijene u svim drugim bolnicama najmanje duplo manje?
    Bubica nisam sigurna da bi upit puno pomogao.
    Jer uvijek će se naći onaj koji će tu cijenu platiti bez razmišljanja. A ako je situacija kao lani, onda na jedan apartman dolazi nekoliko obitelji. I barem jedna će dati te pare.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

nažalost u Hrvatskoj ima puno više onih koji si to neće moći priuštiti nego onih koji hoće.
    sreća u nesreći je da moje djete ostaje samo jednu noć tamo ako sve bude kako je planirano a nadam se da hoće pa ćemo nekako izgurati tu jednu noć
    ali ja znam da ima puno djece koji tamo dolaze i ostaju više dana pa uzmi da za sedam dana apartmana moraš izdvojiti više novca negoli je prosječna plaća u Hrvatskoj pa dolazimo do zaključka da samo djeca iz bogatih obitelji imaju pravo da ih mama ili tata tješe u teškim danima hospitalizacije 24 sata na dan- žalosno
    ali puno je toga postalo žalosno u ovom našem zdravstvu, posljednjih mjeseci naročito-stoga živio naš ministar zdravstva

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    Citiraj Brunda prvotno napisa
    Puno je. No opet - radije dam 800kn da budem s djetetom u bolnici nego za bilošta drugo.
    Ma naravno. Malo sam nespretno napisala. Ali stvarno mi nije jasno šta tamo može toliko koštati.
    I kao što kaže mama2, pregrmi se kada se radi o jednom ili dva dana, ali mi smo tada kada smo bili, boravili 21 dan. To bi bilo skoro 17 tisuća kuna!!! Katastrofa! Da ti se srce slomi.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Meni to izgleda kao ucjena i teški bezobrazluk.
    Narvno da bi svatko želo bitu uz svoje dijete .
    Imam iskustvo boravka u bolnici u Njemačkoj,tamo ne postoje apartmani nego saobe za majku i dijete.Tuševi i WC je zajednički,obroci se dobivaju,i to je potpuno besplatno.Kako nema mogućnosti da to dobiju sva djeca i roditelji prednost imaju majke dojilje i majke djece sa PP,ostali roditelji su smješteni u roditeljskoj kući u sklopu bolnice koja se plaća 15 eura dnevno.
    Mislim da nikom u bolnici u trenutku hospitalizacije djeteta ne trebju zlatne slavine i privatni maser što bi po meni za ovu cjenu trebalo biti uključeno.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Pozdrav,
    evo i našeg iskustva. Naš mali ima 2 godine i operirali smo prije dva mjeseca bruh u Varaždinu. Na dječjoj kirurgiji postoje dvije sobe, svaka po dva kreveta i uz svaki krevet dječji krevetić. Kupaonica je zajednička, samo što je malo prestaro i nije ugodno za korištenje, no to mi nije bilo uopće važno, glavno da sam bila uz svoje dijete (sad će obnavljati cijelu kirurgiju, pa će biti sve na najvišem standardu). Cijena je 100 kuna po danu i uključena su sva tri obroka za roditelja. Otac može doći kada želi i nikakvih problema. Sve sestre i doktori su bili super te im se i ovom prilikom zahvaljujem. Mislim da bi u svakoj bolnici trebalo biti omogućeno majci da bude sa djetetom, zar ne shvaćaju da i to ide u prilog bonice jer majka se brine o djetetu, dijete se ne boji i ne prolazi nikakve dodatne traume uz operaciju, praktički u bolnici nemaju nikakvog velikog posla oko pacijenta, samo nadzor. Nema plača u bolnici, ne trebaju smirivati djecu, svi zadovoljni i sretni. Mislim da to odgovara svima.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Kajag, pa ako vam nije daleko probajte pitati u Varaždinu, kirurzi su jako dobri, našem malom su odmah uz bruh i sredili kožicu, tako da smo dva problema riješili odjedanput.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

hvala žene što se javljate sa iskustvima,
    prvo moramo na pregled pa ćemo vidjeti što dalje.
    ja se iskreno nadam da ćemo moći izgurati još neko vrijeme bez zahvata .

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

samo da se ispravim da ne bi bilo da širim krive informacije- tata prenio krivu informaciju- apartman je 700 a ne 800 kn

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

iskustvo od prije par dana s dječjeg očnog odjela na rebru
    odjel je stari i apartman je 500 kn
    plaća se unaprijed, rekli su nam da uplatimo 3 dana pa na kraju boravka vrate preplaćeno ili nadoplatiš još

naše iskustvo je prestrašno, sestre, prvenstveno glavna sestra i još jedna časna (!!!) sestra su učinile sve što su mogle da sabotiraju moj boravak i otežaju meni i djetetu, što se ja imam miješati njima u posao

došli smo u ponedjeljak i uopće nismo znali da taj postupak nije planiran za taj dan nego tek za sutra
    cijeli taj dan sam pokušavala obuzdati zdravo dijete u toj sobi ne mičući se od tamo očekujući vizitu ili štojaznam, pa u bolnici smo zaboga

nitko nas nije taj dan obišao, osim sestre na večer koja je na odlasku kući svratila da mi kaže da joj ne smijem davati ništa iza ponoći jer ju ujutro čeka narkoza

ujutro smo saznali da je postupak , eto zamislite, otkazan za sutra i da bi ja trebala provesti još jedan dan u tom apartmanu

za nefaliti, tepih u apartmanu nije bio usisan valjda od 80-ih, a pod pošteno opran tko ztna od kad
    briga mene za to, nisam došla uživati u čarima bolničkog smještaja, al kad u takvim uvjetima morate handlati zdravo, aktivno dijete koje stalno plazi po podu, nije vam baš svejedno
    noge su joj bile crne ko da je hodala po asfaltu

zamolila sam sestru da pošalje nekoga da malo srede taj pod i zaista je došla čistačica, samo što joj je trebalo neko vrijeme da skuži kako upaliti usisivač

vjerujte mi, osjećala sam se ko da sanjam

uglavnom, otpušteni smo u srijedu na večer, znači tamo smo proveli gotovo 3 dana zbog 10-minutnog zahvata

moj savjet, ne dajte se zaplašiti, imate pravo biti sa svojom djecom, te sestre na tom odjelu jednostavno ne znaju sa informiranim roditeljima pa krenu kukom i motikom, kad vide da ne popuštate, puste vas na miru

glavni argument im je da to nije praksa na njihovom odjelu, pa onda da se doktori sihurno neće složiti s tim, a doktori su ok, susretljivi

ja sam samo htjela držati svoje dijete dok ju pregledavaju ili vade krv

sorry na zbrčkanom tekstu, al još sam pod dojmom i uzrujana kad se sjetim

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

kaja moj savjet je klaićeva i doktor bahtijarević, s njim se može sve dogovoriti. moj je imao operaciju spuštanja jajčeka u dva popodne, navečer smo išli doma u dogovoru s njim i naravno uz obećanje da ćemo napraviti sve po uputstvima. inače se za tu operaciju ostaje 3-4 dana.
    nazoveš klaićevu i pitaš koji dan on ima ambulantu, kad dođeš tamo na šalteru kažeš da si došla kod njega i oni te upute u ambuantu u kojoj je.

i nije ti nikakva hića što se tiče zahvata, možeš komotno čekati jesen.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

zaboravila sam napisati, bahtijarević ti je na urološkom.

na uputnicu ti pedijatar napiše smještaj majke s djetetom i možeš cijeli dan ostati s njim.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

e sad da se ja nadovežem na sve ostalo
    što se tiče odjela dječje kirurgije na Rebru ja tu nemam nikakvih zamjerki na osoblje i tretman nego samo na cijenu apartmana
    doktori su stvarno ok, glavna sestra je super iako se na prvu čini jako nepristupačna i sve se možeš s nijma dogovoriti ali isto tako morate uzeti u obzir da je to bolnica i tamo postoje neka pravila ponašanja
    i prof. Batinica je stvarno vrhunski stručnjak i stvarno ok čovjek

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Tashunica , naručila sam dečke kod Bahtijarevića za pregled, idemo u utorak. Čula sam da je on zaista stručan urolog,a meni je važno da dobro pregleda dečke i donese dobru odluku za zahvat-sad ili kroz godinu...

Samo mi nismo iz ZG ( VT) , pa ne znam da li bi nas pustio doma navečer. ???
    Mislim da kod cirkumcizije se mora dan poslije operacije na pregled , al ne znam kak im je praksa kod odljepljivanja-adhezije prepucija?
    1. Zna li tko?

2. I da, kad se ugovara apartman , odmah na prvom pregledu , s doktorom ili sa glavnom sestrom ?

ne mogu ni zamisliti ostaviti ih tamo po noći bez mene , pa ovaj malac mi je 21 mjesec.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •