Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: NIDACIJA ILI UGNJEŽĐENJE

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno NIDACIJA ILI UGNJEŽĐENJE

Nikad nisam tome pridavala pažnju, nisam znala da se to osjeti, ostala sam trudna prije 5 godina, i ničega sličnog se en sjećam :/ , sad dok čitam šta o tome pišete, kao da se pronalazim u tome

sad imam 2 mrvice u sebi, FET, i drugi i treći dan PT sam osjetila malo ispod pupka kao da me nešto ili ubolo ili uštipnulo, na trenutak...jel to možda to? ako nije, šta bi moglo biti? krvi nije bilo

vidićemo kad budem radila betu jel to bilo to, ali baš me zanimaju iskustva cura koje su ostale trudne, a osjetile ugnježđavanje svojih mrvica

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Cuuj, vec dosta se pisalo o tome, pa ne moras uvijek mozda otvoriti novi topic, samo odes u Pretraznik.

rikikiki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam definitivno to osjetila ovaj puta. Bila sam u polusjedećem položaju i gledala TV i odjednom me nešto ubolo nisko ispod pupka tako ta sam od bola (iznenađenja) sjela. Cijeli dan me na tom mjestu nešto štipkalo. To se desilo (mislim, ali nisam 100% sigurna) 6. DPT ... tj kad je embrio imao 9 dana. Skoro sam sigurna da je to bila implatacija!
    Tebi želim da je to isto to

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj martina123 prvotno napisa
    Cuuj, vec dosta se pisalo o tome, pa ne moras uvijek mozda otvoriti novi topic, samo odes u Pretraznik.
    ja sam to pokušala, no kad pritisnem pretražnik otvori mi se mkali prozorčić u kojem piše google pretražnik i kad ukucam NIDACIJA ne otovri mi se ništa!!

ja ne znam šta je sa tim prettražnikom, nekad sam mogla tražiti i po autoru, i po svemu i svačemu, sad ne mogu ništa!

rikikiki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj nataša prvotno napisa
    Citiraj martina123 prvotno napisa
    ja sam to pokušala, no kad pritisnem pretražnik otvori mi se mkali prozorčić u kojem piše google pretražnik i kad ukucam NIDACIJA ne otovri mi se ništa!!

ja ne znam šta je sa tim prettražnikom, nekad sam mogla tražiti i po autoru, i po svemu i svačemu, sad ne mogu ništa!
    Meni je ovaj novi pretražnik katastrofa i više ga uopće ne koristim .... stari mi je bio odličan i stalno sam ga koristila, a ovaj novi mi je potpuno beskoristan

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja i danas nakon kaj sam 8 tt imam takve bolove, još od punkcije, pa jednostavno ne mogu reći da sam osjetila koji je bio onaj 'pravi'.

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Evo topic s vrha str. 2 o tome kada se događa implantacija. Pisalo se i o implantacijskom krvarenju i o toj štipkavoj boli i o tome koji dan se događala (ako se dogodila, rekla bih da je podjednako, ako ne i većina žena koje nisu osjetile implantaciju):

Kada se događa implantacija?

A evo i još jedan koji sam pronašla kad sam u pretražnik upisala "implantacija":

Implantacija

Nadam se da će ti koristiti i sretno!

rikikiki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Vidim po starim topicima da cure miješaju bolove (pikanja, probadanja) u jajnicima s onima u maternici. Pikanje, tj. probadanje i sl. u maternici može značiti implataciju, dok pikanja u jajnicima najčešće su posljedica punkcije, a tek kad bHCG bude priločno visoka onda su "pikanja" u jajnicima povezana sa trudnoćom.
    Eh, da .... ja nisam imala implatacijsko krvarenje, samo tu probadajuću bol u maternici i štipkanje na tom mjestu cijeli taj dan. Sljedećih dana su usljedili lagani grčevi slični menstrualnim, puuuuuuno blaži i laganiji, ali konstantni.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj rikikiki prvotno napisa
    Vidim po starim topicima da cure miješaju bolove (pikanja, probadanja) u jajnicima s onima u maternici. Pikanje, tj. probadanje i sl. u maternici može značiti implataciju, dok pikanja u jajnicima najčešće su posljedica punkcije, a tek kad bHCG bude priločno visoka onda su "pikanja" u jajnicima povezana sa trudnoćom.
    Eh, da .... ja nisam imala implatacijsko krvarenje, samo tu probadajuću bol u maternici i štipkanje na tom mjestu cijeli taj dan. Sljedećih dana su usljedili lagani grčevi slični menstrualnim, puuuuuuno blaži i laganiji, ali konstantni.
    a koji dan ti je bilo to bockanje? koji dan od ovulacije? a koji dan od transfera? i nakon koliko si radila betu?

uf, koliko pitanja...

rikikiki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

3. post odozgo sam sve napisala!

Betu sam radila 10. dpt i bila je samo 8 :shock:
    14. dpt je bila 250, a 16 dpt je bila oko 730.
    Embrij je bio trodnevni!

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

3. post odozgo sam sve napisala!

Betu sam radila 10. dpt i bila je samo 8 :shock:
    14. dpt je bila 250, a 16 dpt je bila oko 730.
    Embrij je bio trodnevni!
    a, očito smo pisale u isto vrijeme ili me ovo s pretražnikom omelo

tako znači,ajd dobro...mene je pikalo nešto, znam pouzdano, znači to su moji embrijići :D i to drugi i treći dan, jedino mi je frka jer me (.)(.) uopće ne bole, a uvijek me bole :? , mislim prije M, a i prošli mjesec sam imala biokemijsku, isto su me rasturale. sada ništa....

I NIKO MI NE PIŠE NEŠTO O TOME , A VEĆ CIJELI FORUM ZNA DETALJNO O MOIJM (.)(.)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kad imaš konstantne bolove i probadanja ko da te neko nožem dole reže uzduž i poprijeko, teško je razlučiti jel su to bolovi u jajnicima ili maternici. Jer je bol tako rasprostranjena da je nemoguće utvrditi izvor.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nataša još ima vremena da te počnu boliti Ako ne prije, kad počneš s dojenjem...

Evo kad kažeš da cijeli forum zna sve o tvojim cikama a nitko ništa ne priča - mene bole već neko vrijeme i svako malo ih taknem da provjerim bole li još uvijek i bojim se da mi to ne preraste u nezgodnu naviku u javnosti

A sad moram na wc i stavit utriće, a strah me skidat gaćice, svaki put proživljavam šokove kad idem na wc...

Da se vratim on topic, ja sam krvarila jednu jedinu kapljicu 8 DPT i tad sam imala malo jače predmenstrualne bolove, zvuči kasno ali možda je to bilo ugnježđivanje...

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

A ja sam tu "kapljicu" krvi imala tek 9 dc, uz predmenstrualne bolove (bio je FET pa nek ti bude utješno). Bila sam uvjerena da dolazi vještica, čak je najavila i MM koji od tuge taj dan nije prozborio niti riječ.
    A onda četiri dana iza toga stigla lijepa beta, preko 700. Kasnije je i dr rekao da je to bila implantacija.

rikikiki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj tinaka prvotno napisa
    Kad imaš konstantne bolove i probadanja ko da te neko nožem dole reže uzduž i poprijeko, teško je razlučiti jel su to bolovi u jajnicima ili maternici. Jer je bol tako rasprostranjena da je nemoguće utvrditi izvor.
    Zaista ne znam kako je to kod drugih, ja sam osjetila probadanje nisko ispod pupka (pouzdano znam da mi je tamo maternica, a ne jajnici), a sada me probadaju jajnici, osobito lijevi ... poznajem mu mjesto jer sam na njemu imala 10-tak punkcija pa znam gdje je smješten.
    Nemam osjećaj da me nešto rezalo nožem uzduž i poprijeko .... detaljno sam opisala svoj slučaj i kako sam se ja osjećala, bol mi nije bila rasprostranjena već kao da me nešto ubolo točno na jednom mjestu, za druge zaista nemam pojma, vidjela sam samo da su neke cure napisale da ih probada jajnik pa to povezuju s implatacijom, pa sam zato reagirala.
    Nemojte se uzrujavati .... ponavljam, ja sam opisala osjećaj koji sam ja proživjela i za koji smatram da je bio implatacija!

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ma sve oke, rikikiki. Ja sam samo reagirala na ono kad si napisala da '...cure miješaju bolove (pikanja, probadanja) u jajnicima s onima u maternici...'. Jer kod mene je bio takav slučaj da sam zbog toga jedno vrijeme odležala u bolnici. Zato pišem da je u nekim slučajevima (makar možda bili i rijetki) teško razlučiti gdje te i kaj boli). Možda se nadje još neka duša ko ja da se ne osjećam ko Pale sam na svijetu sa svojim nedaćama.

rikikiki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam samo reagirala na ono kad si napisala da '...cure miješaju bolove (pikanja, probadanja) u jajnicima s onima u maternici...'.
    To se najviše odnosilo na postove Mihovil i Pinky s tema koje je linkala Shanti

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj klara prvotno napisa
    nataša još ima vremena da te počnu boliti Ako ne prije, kad počneš s dojenjem...

Evo kad kažeš da cijeli forum zna sve o tvojim cikama a nitko ništa ne priča - mene bole već neko vrijeme i svako malo ih taknem da provjerim bole li još uvijek i bojim se da mi to ne preraste u nezgodnu naviku u javnosti

A sad moram na wc i stavit utriće, a strah me skidat gaćice, svaki put proživljavam šokove kad idem na wc...

Da se vratim on topic, ja sam krvarila jednu jedinu kapljicu 8 DPT i tad sam imala malo jače predmenstrualne bolove, zvuči kasno ali možda je to bilo ugnježđivanje...
    jel ti čekaš betu?
    vidim da jedno djetešce već imaš

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj nataša prvotno napisa
    a koji dan ti je bilo to bockanje? koji dan od ovulacije? a koji dan od transfera? i nakon koliko si radila betu?

uf, koliko pitanja...
    Jesi li pogledala linkove, osobito prvi, koje sam ti stavila? Razumijem tvoju nestrpljivost, ali ako dodaš iskustvo rikikiki iskustvima cura koje su tamo pisale, dobit ćeš malo veći uzorak.
    Iako... koliki god uzorak forumašica imala, ništa sa sigurnošću ne možeš zaključiti dok ne napraviš betu. Svi eventualni simptomi koji se događaju nakon ovulacije ili transfera imaju veće šanse biti nazvani pravim simptomima tek kad ih potvrdi plus na testu i lijepa velika beta.
    Zato bi bilo bolje što manje opterećivati se u ovoj fazi, iako te, ponavljam, posve razumijem.

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Možda se nadje još neka duša ko ja da se ne osjećam ko Pale sam na svijetu sa svojim nedaćama.
    Sad ću ti pokušati raditi društvo da se ne osjećaš kao Pale sam na svijetu, ali ne znam hoću li posve uspjeti...
    Naime, ja kužim bol u maternici od boli u nematernici (da to tako nazovem) u tom dijelu drbuha, kužim kad me probadaju jajnici, ali ponekad me bocka gore-bočno od maternice a da mi se čini da nisu jajnici, osobito nakon ovulacije. E, sad... nemoguće da bocka jajovod, pretpostavljam. :? Ajme, jesam li provalila glupost?

Usput, čini li se još nekoj da prije nego što je poželjela bebu nije osjećala sva ta silna predovulacijska, ovulacijska, postovulacijska bockanja, žiganja, grčeve i grčiće itd.? Ili sam ja Pale sam na svijetu koji je bogat svijet raznih tipova bolova u tom dijelu tijela otkrio tek od kad želim bebu? Nekada davno, jedina bol je bila prestrašna bol prvih sati menstruacije, a sada mi je cijeli ciklus, recimo to tako, vrlo zanimljiv.

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Shanti, isto tako, prije nikada ništa. Sada bol jednog jajnika nakon O (ajde, tome znam i uzrok - 13 punkcija), i povremeni kratkotrajni bolovi, isto u jajnicima, rijeđe u maternici, čak i u prsima nešto osjetim, ranije NIŠTA.
    I meni se čini da je kod moja dva ili tri postupka bio samo pokušaj implantacije jer bol onako oštra i kratkotrajna je bila u maternici, kad jajnik boli, stvarno se često bol proteže do sredine maternice, meni se čini da znam razlučiti, ali možda taj osjećar zbog različitog osjećaja boli nemaju sve cure.

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Shanti, svi mi smo samo u različitim tijelima i imamo drugačiji organizam.
    Meni nekad rezanje krene od trtice pa sve do pupka i nedajBože da se malo pomaknem bol se proširi cijelim abdomenom. Al, dobro, moram priznati da se u zadnje vrijeme malo smiruje, valjda kako trudnoća napreduje, ali nikako da dočekam kraj tih bolova. Čak sam bila i na antibioticima da je to od urinoinfekcije, al očito nije.

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Da, svaka od nas reagira različito, a opet, imamo toliko sličnosti

Od kad tako proučavam cikluse, čini mi se da osjećam bez greške zadebljavanje maternice u drugoj fazi ciklusa. Um je, i kad nije svjesno, nesvjesno na neki način usredotočen na sve što se događa u tom dijelu... Bizarno mi je što u doba kad su mi ciklusi bili točni na minutu i kad sam, vjerujem, bila vrlo plodna, nisam ništa od toga osjećala. Ili možda jesam, ali mi nije bilo bitno pa sam ignorirala i zato je doživljaj boluckanja, štipkanja, grčenja i svega ostaloga lijepoga bio daleko "manji", tko će znati...

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jučer smo na ovoj temi raspravljali o bolovima u jajnicima i maternici. Sada, kako ja imam dosta vremena zbog ležanja, malo sam razmišljala i zanima me, ako neko zna, koja je razlika izmedju bolova u jajnicima i bolova u maternici, odnosno da li i kako se impiciraju ti bolovi i kakve posljedice mogu imati jedni, odnosno drugi?!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •