Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Koji centri rade IMSI/ICSI metodu?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Koji centri rade IMSI/ICSI metodu?

Cure

Ja još i dalje dvojim hoću li se odlučiti za IMSI metodu u Bregenzu kod dr. Zecha, o čemu sam pisala, ili ću otići na običan ICSI negdje bliže (vjerojatno bi to bio naš IVF u Zgbu). Ostalo mi je još 2 dana do odluke (tada trebam početi s dugim protokolom za Bregenz). Zato, molim sve koje nešto znaju o IMSI-ju da mi se jave; zanima me postoji li negdje u blizini klinika koja radi IMSI metodu. Navodno da to radi (ili bi trebala) Ljubljana. Koja su vaša saznanja?

Čekam vaše odgovore sa napetom pažnjom!

Nastasja

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

čula sam za tu metodu i da je pripremaju u Beogradu, ali mislim da još uvijek nisu počeli, a za Ljubljanu nisam čula ali proguglaj malo (ako već nisi) pa provjeri, a možda da ih direktno zazoves i pitas.
    Sretno!

rijecanka77 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Mi smo upravo odradili prvi IMSI postupak u Beču. Naime, MM ima jako loš spermiogram sa 98% morfološki abnormalnih spermija tako da vjerujem da smo tehnički poduzeli sve moguće da dobijemo što bolje embrije u odnosu na standardan ICSI.

U ovom trenutku još uvijek ne znamo ishod našeg prvog postupka ali znamo da u našem slučaju ova nova metoda pruža realno najveću šansu. Inače, IMSI u odnosu na ICSI (prema dosadašnjih raspoloživim istraživanjima) donosi znatno bolji postotak implatacije i trudnoće, te znatno manji rizik od pobačaja. Radi se o mikroskopima koji su pet puta snažniji od uobičajenih u laboratorijima i pomoću kojih se promatra morfološka jezgra spermija uvećana do 6000 puta, te se izabiru oni za koje se procijeni da su genetski najbolji. Preporuča se parovima koji iza sebe imaju dva prijašnja neuspjela ICSI postupka ili u našem slučaju sa vrlo lošom morfologijom spermija. Sam naziv je skraćenica od eng. Intra-cytoplasmic morphologically-selected sperm injection.
    Eto, ovo su moja dosadašnja saznanja o ovoj metodi pa će nekome možda također biti od pomoći.

Nastasja Čula sam i za tu kliniku u Bregenzu ali nam je ona zaista preskupa. Nekako mi njihove cijene bitno odskaču od svih klinika koje sam kontaktirala u Austriji. IMSI u našoj klinici u Beču je bio 600 eura skuplji od uobičajenog IVF i ICSI postupka.

Pozz

andrejaaa avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

riječanka iz tvog posta zaključujem da se kod loše morfologije spermija ide na ICSI metodu?
    Naime kod MM je ustanovljena teža asthenozoospermia(tako baš piše u nalazu), a on ima svega 5% morfološki normalnih spermija i nama cijelo vrijeme rade klasičan IVF i uglavnom oplodnja nije dobra( po mom mišljenju) jer u prosjeku od 5-6 j.s. dobijemo 2 embrija. Znači li to da bi mi trebali ići na ICSI?
    Možeš li napisati i koja to klinika u Beču radi IMSI i koliko košta postupak,hvala

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

rijecanka mozes nama poslati na pp o kojij klinici je riječ i koliko te je ukupno koštao postupak IMSI.
    Hvala unaprijed
    i~~~~~~~~~~~~~~ da nam ubrzo javiš lijepu betu.

rijecanka77 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ajme cure...

Ispričavam se jer sam od brzine napisala jednu grešku. Moram ispraviti rečenicu koju sam napisala vezano za primjenu IMSI:
    "Preporuča se parovima koji iza sebe imaju dva prijašnja neuspjela ICSI postupka ili u našem slučaju - oligoasthenoteratozoospermije. Znači, ne samo sa vrlo lošom morfologijom spermija. Krivo sam se izrazila jer sam ja podrazumijevala našu dijagnozu. Nisam nigdje pročitala da se primjenjuje samo u slučaju loše morfologije.

Još jednom oprostite Poslat ću info na pp jer ne želim ovdje nikog reklamirati.

rijecanka77 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj andrejaaa prvotno napisa
    riječanka iz tvog posta zaključujem da se kod loše morfologije spermija ide na ICSI metodu?
    Naime kod MM je ustanovljena teža asthenozoospermia(tako baš piše u nalazu), a on ima svega 5% morfološki normalnih spermija i nama cijelo vrijeme rade klasičan IVF i uglavnom oplodnja nije dobra( po mom mišljenju) jer u prosjeku od 5-6 j.s. dobijemo 2 embrija. Znači li to da bi mi trebali ići na ICSI?
    Možeš li napisati i koja to klinika u Beču radi IMSI i koliko košta postupak,hvala
    Zaista ti ne znam i ne mogu odgovoriti. Meni je MPO potpuno novi svijet i totalno sam skoncentrirana samo na našu dijagnozu - oligoasthenoteratozoospermija. Uglavnom, ono što istražujem i čitam je vezano za to pa smo tako tim putem i došli do te IMSI metode. Da li će nam to pomoći ili ne ja ne znam, ali znam sigurno da smo učinili najviše što smo mogli.

Mislim da se moraš savjetovati sa svojim MPO doktorom ako osjećaš da možda možete postići i bolje rezultate nekom drugom metodom ili ICSI-jem ili potražiti drugo mišljenje. To je sve što se usudim reći.
    Ja sam imala 8 jajnih stanica koje su se sve oplodile, ali su samo 3 embrija bila vrlo dobre kvalitete. Dva su vratili, a jedan zamrznuli.

Što se tiče cijene postupka, poslati ću na pp.

pippi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

rijecanka77,
    lijepo molim ako možeš i meni poslati na pp info gdje si bila i cijenu.
    Naime, i naša dijagnoza je OAT i želimo probati IMSI i na taj način smanjiti bar taj faktor, ako već ne možemo moje godine.
    Tebi puno sreće dalje s trudnoćom .

thaia28 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

riječanka77, i ja bi te zagnjavila da mi na pp pošalješ podatke o klinici i cijenu.. obzirom da imamo samo 5% morfološki ispravnih mislim da bi bili idealni kandidati
    hvala ti puno i uživajte sa svojom mrvicom

rijecanka77 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj pippi prvotno napisa
    rijecanka77,
    lijepo molim ako možeš i meni poslati na pp info gdje si bila i cijenu.
    Naime, i naša dijagnoza je OAT i želimo probati IMSI i na taj način smanjiti bar taj faktor, ako već ne možemo moje godine.
    Tebi puno sreće dalje s trudnoćom .
    Hm, prilično sam sigurna da sam ti već poslala pp neki dan...jedino da nisam zaboravila

rijecanka77 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Budući da je mnoge interesirala cijena IMSI metode u Beču, dobila sam dozvolu od moderatorice da istu javno napišem. IMSI metoda je 2.700 eura (ICSI 2.100 plus IMSI 600 eura) u slučaju dijagnoze oligoasthenoteratozoospermia.

Pozz svima

gargamelica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

riječanka 77 ,možeš li mi poslat na pp ime klinike i kontakt tel.Kolko se čeka na postupak.Hvala unaprijed

gargamelica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

bog cure,evo da ne čekam odgovor dugo može li mi netko tko zna informacije a poslala mu je riječanka77 proslijedit.Bila bih vam zahvalna.

gargamelica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Riječanka 77 zahvaljujem na odgovoru .Krajem tjedna idem vaditi betu ali bez obzira na rezultat kontaktirat ću kliniku.Žao mi je šta nisam prije saznala za IMSI da ne gubimo vrijeme.Bit ću slobodna pa ako mi nešto ne bude nejasno pitat ću te. Uživaj u trudnoći

rijecanka77 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Draga, ja ti držim fige da si trudna i da ti IMSI ni ne treba

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Pozdrav svima! Evo i mi spadamo izgleda u kategoriju onih kojima bi ovaj novi postupak mogao pomoci. Dijagnoza je oligoastenozoospermia.
    Bila bi jako zahvalna ako mi Riječanka77 ili neka od cura mogu poslati kontakt klinike u Beču.

Riječanka77 ako ti se bude dalo možeš li malo više napisati kako si logistički organizirala cijeli postupak (s obzirom na udaljenost i putovanja)
    Od srca ti želim puno sreće s trudnoćom

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •