Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: cikla

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno cikla

našla sam s pretražnikom topik o cikli,ali je (pretpostavljam) zaključan,jer ga nisam uspjela podignuti
    zanima me, osim kiseljenja cikle, postoji li još kakav način da ju što duže učinim jestivom?

sada sam u kori skuhala dosta cikle, probola vilicom-mekana je i što sad (mislim, ono što se neće odmah pojesti)?

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Neskuhana se cikla može relativno dugo održati u npr. podrumskim uvjetima - niska temperatura, mračni prostor...

A kad si je već skuhala, napuni staklenke i dodaj sve sastojke kao i inače kad je kiseliš, pa pasteriziraj. Kad se ohladi, također čuvaj na hladnome.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Dream prvotno napisa
    Neskuhana se cikla može relativno dugo održati u npr. podrumskim uvjetima - niska temperatura, mračni prostor...
    a frižider?

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Frižider? Dapače! Samo, imaš li u njemu dovoljno prostora za svu tu hrpu cikle koju si pripremila? Ja sudim po sebi - uvijek mi je gužva u frižideru, pa ovakve vanredne stvari nikako ne bi stale. Zato ga nisam ni spominjala...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Re: cikla

Citiraj princess puffy prvotno napisa
    našla sam s pretražnikom topik o cikli,ali je (pretpostavljam) zaključan,jer ga nisam uspjela podignuti
    zanima me, osim kiseljenja cikle, postoji li još kakav način da ju što duže učinim jestivom?

sada sam u kori skuhala dosta cikle, probola vilicom-mekana je i što sad (mislim, ono što se neće odmah pojesti)?
    ja sam znala ciklu skuhati, narezati na tanke ploške, osušiti i u škrinju.
    Kad sam ju trebala, izvadila, otopila na sobnoj temperaturi i napravila na salatu - ulje, ocat, malo češnjaka. To je recept moje sveki. Meni je mmmmmm. :

Datum pristupanja
    Mar 2008

Citiraj smajlić prvotno napisa
    znači bila je dobra i nakon otapanja iz frizera?

Dream,u pravu si,vjerojatno bi mi trebao još jedan frižider i za ciklu koliko sam je kupila (Hgb mi je 90 a željezo 3,pa žudim za povratkom u normalu)

Datum pristupanja
    Aug 2006

Citiraj princess puffy prvotno napisa
    Citiraj smajlić prvotno napisa
    znači bila je dobra i nakon otapanja iz frizera?

Dream,u pravu si,vjerojatno bi mi trebao još jedan frižider i za ciklu koliko sam je kupila (Hgb mi je 90 a željezo 3,pa žudim za povratkom u normalu)
    daa, ja nisam primijetila apsolutno nikakve promjene.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •