I još nešto: Moja baka ih pravi sa mašću (a ja sa maslacem ili uljem) i budu super. Ali, ja na primer ne mažem pleh ničim. Jer je to testo masno samo po sebi i zato mi se nikad ne zalepe. Ali ako postoji sumnja da če se lepiti, onda bolje staviti pek papir.

Fil:
Ja pravim kao onaj obični žuti za krempite, s tim da dodam i slatku pavlaku i budu mmmmljac

Stavi se cca 0,5l mleka da zavri,ubaciti i vanilu ili vanič šećer, a u drugoj posudi mešati 2 jaja sa šećerom (količina po ukusu) i 3 kašike oštrog brašna (ali ne uvrh pune, već više onko ravnije)
Onda u to mleko zakuvaš smesu od jaja brašna i šećera, kuvaš još malo da se zgusne i ostaviš da se hladi.

To je u mojim starinskim receptima original i krofnice se filuju time, ali ja dodam u fil i razmućenu slatku pavlaku ili maslac i budu prefine.