Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: napor kod kakanja

MissMolly avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno napor kod kakanja

Imamo veliki problem, mali miš se jako napreže kod izbacivanja stolice, čak mu pupak iskočio malo van...

Idem ispočetka: kako je miš bio u bolnici nakon rođenja, navikla se na bočicu i hoće na cicu samo kada treba utjeha. Užasno sam deprimirana zbog toga, neću sad o tome, nije mjesto za to. Idemo nazad na temu; kako je u bolnici dobivala adaptirano, nastavili smo s njim. Plavim. I tako jedan dan vidim ja zeleni. piše da je obogaćen s LCP molekulama (zaslužne u razvoju mozga) i sva sretna što eto, imamo "bolje" mlijeko, pa prelazimo na njega (pedijatrica je rekla može, samo postupno). I tada počinju problemi, manje bi pojela, odbijanje bočice pred kraj - djetetu se nije sviđalo, smrdi po ribi! A najgore od svega, stolica je postala tvrda, pukla joj je kapilara u okicu i pupak je iskočio van... Pedijatrica se složila da se vratimo na plavi, no problemi ne prestaju, čak se sva osula.
    Tada sam nazvala obiteljsku prijateljicu koja je pedijatar i koja mi je rekla da pređemo na drugo adaptirano što smo i učinili. Stolica je sada mekša, međutim, napor je i dalje tu. Kakala je jednom od uvođenja (prije 3 dana) i to tako da sam joj stisla nogice na trbušćić i onda je izašlo.
    Da li netko ima slična iskustva? Da li treba samo sačekati? Kako da pomognem malom mišu?
    Unaprijed hvala!

leonisa editirala post u skladu s pravilima foruma

MissMolly avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

zaboravila sam reći starost: 2 mjeseca i tjedan dana.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

evo, moja mala isto ima problema pri kakanju (bar se meni tako cini). iskljucivo je dojim i ocekivala sam da ce (kao i stariji sin) kakati pri svakom hranjenju. ali kaka rjedje, stolica je ok, ima je dosta, ali svakom kakanju prethodi uvertira od bar pol sata stenjanja, skupljanja nogica, ponekad i plakanja. kad je primim na ruke smiri se, al se ne pokaka, takodjer kad joj savijam nogice u koljenu, smiri se, al se ne pokaka (iako bi covjek ocekivao da se bar onda pokaka).

i uz to, puno bljucka, i to cak i 2 sata nakon hranjenja joj zna pozamasna kolicina izletit. nije povracanje, jer nije u mlazu, al da ima dosta toga, ima.

savjeti dobrodosli! (ima mjesec dana)

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

L&L, mislim da ti je to sve ok i normalno.
    I nama je tako bilo, bljuckanje u svakakvo doba, sada je to dosta rjeđe s tri i pol mjeseca- nekako se sve stabiliziralo. Također kakanje- kod dojene djece je sve normalno, pa se nema smisla opterećivati što ne kaka kod svakog podoja, moj nije nikad kakao češće od 4-5 puta na dan, a u početku je sisao i 15 puta u 24 h (a i više kad su bili skokovi u razvoju). A da, dok su manji nekako se i muče s tim kakanjem, nije im to sigurno ugodno, ali i to vrijeme liječi, a dok god rastu i veseli su- nema tu pravog problema

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ma, moj stariji nikad nije muku mucio s tim, on bi jos dok je jeo, na sekundu prestao, culo bi se prrrrr, kakica bi izletila i to bi bilo to

tak da sam se malo zabrinula za Lorenu, al kao sto kazes, trebalo bi (valjda) uskoro i to proci.

Tincha avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    blizu al opet dovoljno daleko od metropole

Početno

Dok se ne javi netko stručniji, ja bih samo predložila da joj i dalje vježbaš malo nogice, prema trbušćiću, jednu po jednu, obje, da se i crijeva malo razgibaju. Pisalo je dosta da se treba uz adaptirano davati i voda posebno, možda su joj stolice ipak pretvrde ako ju ne daješ.
    Inače i moj maleni tiska jako a isključivo ga dojim. Ono što mu pomaže je nosanje u marami trbuh na trbuh, i općenito uspravniji položaj na rukama (ali da je tijelo u C obliku) da mu i sila teža pomaže kod rada crijeva.

MissMolly avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

dajemo joj dosta vode uz adaptirano, bojim se ponekad i previše... Danas se uspjela sama, bila mi je u rukama, tj. podlaktica ispod koljena, guza propala malo dolje - tijelo u tom C položaju koji spominješ pa je istisnula. Konačno je stolica sada rijetka.
    Valjda treba proći par dana da se stabilizira.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

cure, samo vas molim da se drzite pravila foruma i ne spominjete proizvodjace nadomjestaka za majcino mlijeko.

nadam se da cete rijesiti problem

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Mi se od trečeg tj napinjemo, a stolicu ima svakih 5dana. Samo sisa. Kad kakamo, to radimo na previjalištu. Vidjela sam da mu pomogne kad ga skinem i stavim toplu trljačicu na trbuščić. Zadnja dva puta samo mu stavim topli oblog na trbuh, a on se olakša puta deset. Pokaka 6maramica. Nosamo se u slingu, probala sam ga masirati, vježbati...., no samo ovo s oblogom pali.

MissMolly avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj jkitanov prvotno napisa
    Mi se od trečeg tj napinjemo, a stolicu ima svakih 5dana. Samo sisa. Kad kakamo, to radimo na previjalištu. Vidjela sam da mu pomogne kad ga skinem i stavim toplu trljačicu na trbuščić. Zadnja dva puta samo mu stavim topli oblog na trbuh, a on se olakša puta deset. Pokaka 6maramica. Nosamo se u slingu, probala sam ga masirati, vježbati...., no samo ovo s oblogom pali.
    trljačicu zagriješ s toplom vodom? iz špine ili zagrijanu na štednjaku? probala sam s termoforom, nije bila oduševljena, no on je težak...

MissMolly avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

evo javljam da su topli oblozi malo pomogli. Nakon njih ipak nešto napravi.

mici85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno Re: napor kod kakanja

Citiraj MissMolly prvotno napisa
    Imamo veliki problem, mali miš se jako napreže kod izbacivanja stolice, čak mu pupak iskočio malo van...

Idem ispočetka: kako je miš bio u bolnici nakon rođenja, navikla se na bočicu i hoće na cicu samo kada treba utjeha. Užasno sam deprimirana zbog toga, neću sad o tome, nije mjesto za to. Idemo nazad na temu; kako je u bolnici dobivala adaptirano, nastavili smo s njim. Plavim. I tako jedan dan vidim ja zeleni. piše da je obogaćen s LCP molekulama (zaslužne u razvoju mozga) i sva sretna što eto, imamo "bolje" mlijeko, pa prelazimo na njega (pedijatrica je rekla može, samo postupno). I tada počinju problemi, manje bi pojela, odbijanje bočice pred kraj - djetetu se nije sviđalo, smrdi po ribi! A najgore od svega, stolica je postala tvrda, pukla joj je kapilara u okicu i pupak je iskočio van... Pedijatrica se složila da se vratimo na plavi, no problemi ne prestaju, čak se sva osula.
    Tada sam nazvala obiteljsku prijateljicu koja je pedijatar i koja mi je rekla da pređemo na drugo adaptirano što smo i učinili. Stolica je sada mekša, međutim, napor je i dalje tu. Kakala je jednom od uvođenja (prije 3 dana) i to tako da sam joj stisla nogice na trbušćić i onda je izašlo.
    Da li netko ima slična iskustva? Da li treba samo sačekati? Kako da pomognem malom mišu?
    Unaprijed hvala!

leonisa editirala post u skladu s pravilima foruma
    nas mishonja je imao istih problema i pedica nam savjetovala da mu adaptirano mlijeko napravimo ne sa vodom nego cajem od kamilice i to je pomoglo.prvo smo radili s onim cajem za bebe u granulama a ubrzo kasnije i sa pravim cvijetom kamilice.
    samo ako radis s pravim cvijetom, neka ti ne stoji u vreloj vodi dulje od 1min. Navodno onda ima suprotan efekt. Tako nam je bar doktorica rekla.
    Nama je to pomoglo. Mishonja nam je od kamilice kakao ko grlica
    i sad ponekad dok ga nesto zastopa primjejujemo tu metodu ili neki sirup od smokve i sljive koji je mislim za bebe starije od 6mj.
    Nadam se da smo pomogli
    pozdrav!

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja uhvatila prvo što sam našla, a to je topla voda iz slavine, meni pomaže. Termofor ni nemamo, a slažem se da je pretežak. Trljačica ili neki manji ručnik. Nadam se da će bar malo ublažiti bolove.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj L&L0809 prvotno napisa
    evo, moja mala isto ima problema pri kakanju (bar se meni tako cini). iskljucivo je dojim i ocekivala sam da ce (kao i stariji sin) kakati pri svakom hranjenju. ali kaka rjedje, stolica je ok, ima je dosta, ali svakom kakanju prethodi uvertira od bar pol sata stenjanja, skupljanja nogica, ponekad i plakanja. kad je primim na ruke smiri se, al se ne pokaka, takodjer kad joj savijam nogice u koljenu, smiri se, al se ne pokaka (iako bi covjek ocekivao da se bar onda pokaka).

i uz to, puno bljucka, i to cak i 2 sata nakon hranjenja joj zna pozamasna kolicina izletit. nije povracanje, jer nije u mlazu, al da ima dosta toga, ima.

savjeti dobrodosli! (ima mjesec dana)
    meni su tako kakali oboje, tj. tako ja kakao M, a tako kaka i T...
    baš se muče, iako je stolica i česta i super. Oboje isključivo dojeni.

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Re: napor kod kakanja

Citiraj mici85 prvotno napisa
    nas mishonja je imao istih problema i pedica nam savjetovala da mu adaptirano mlijeko napravimo ne sa vodom nego cajem od kamilice i to je pomoglo.prvo smo radili s onim cajem za bebe u granulama a ubrzo kasnije i sa pravim cvijetom kamilice.
    Pazite, svi djecji (granulirani) cajevi sadrze puno secera!!! Ionako se bebama ne preporuca nista osim mlijeka do 6 mj., pa ni kamilica, a posebno ne zasladjena!

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Imam i ja pitanje: moj bebač, kojeg isključivo dojim, ima 4 mjeseca i 3 tjedna i super napreduje. Prva 3 mjeseca je kakao pri svakom podoju, a od 3. mj. ima obilnu stolicu jednom dnevno ili svaki drugi dan. Pitala sam pedijatricu za to u početku, rekla je ma sve je to ok, on super napreduje i zdrav je. Znači da je u redu da nekad nema stolicu cijeli dan? Napominjem da super napreduje na kilaži uz isključivo dojenje, bez čajeva, vode i dohrane.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Moja mala od 3 meseca kaki jednom u 3 dana :/
    Guuuusto....jedva to obavi,muci se,pa joj pomognem tako sto pritisnem kolenca na trbuscic pa ide lakse.
    Normalno je kada kake i redje,ako su na siki nije frka.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ajde super onda. Ma to sam si i mislila, al rekoh da pitam

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

evo, da javim novosti - moja mala je totalno drugacija od velikog joj brata nju bas treba pustiti na miru, ako bas ne place. probala sam je par puta pustiti da stenje, previja se...i pokakala je punu pelenu :D kad bi je primila na ruke, ili joj se obratila ili bilo sto, prestala bi se truditi i naravno, ne bi se pokakala.
    tako da sada samo izdaleka slusam i gledam kaj radi (bez da me ona skuzi), i sve je super. bili smo kod pedijatra, rekao je da bi se i to i bljuckanje trebalo ustabiliti kroz nekih mjesec dana. zivi bili pa vidjeli!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

evo me

da ponovim Davorov stari recept, jer mi je brže nego da tražim temu:

Bebicu u doba kad znate da najčešće kaka (obično je to ujutro nakon spavanja ili nakon jela) skinite, postavite se u polusjedeći položaj s podignutim koljenima, o koja ćete osloniti dijete također u poluležeći položaj, licem prema sebi, a pod guzu podmetnite prikladnu posudicu. Djeci je lakše kakiti tako nego da im je pelena zaljepljena preko otvora za kakanje, a pomaže i sila teža.

Za dodatne informacije pogledajte pdf bespelenaštvo.

call me mommy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

brundo nema nekih problema pri kakanju,napreze se,ali to nije nista posebno.iako lakse izleti kada lezi na prsima na meni,u okomitom polozaju,neg na ledima.

cekam da ojaca glavu,ima 2 mj, pa da probam sa ovim kakanjem,malo me frka biti tako dok mu glavica nije "fiksna".

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ma, mi smo probali i taj Davorov recept (nasla sam ga na nekom drugom topicu), al cim je uzmem na ruke, odmah se smiri, ko da nema potrebu ni za cim drugm kad je kod mene sunce mamino

al, dobro, nasli smo ono sto pali, a to je najbitnije.

MissMolly avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Došla sam pohvaliti Davorov recept, ali sada vidim da sam krivo zapamtila, ali rezultati su odlični!
    Dakle, ja malog miša postavim u čučanj s razmaknutim nogicama u širini koljena, obgrlim rukom i uhvatim je za koljena te je podignem i tako držim neko vrijeme (dobro je imati kakvu posudicu ili komad papirnatog ručnika ispod guze ). Dobro dođe malo toplijeg čaja ili mlake vode prije toga. Najbolji rezultati kada vidim da tiska - obično nakon buđenja.
    Sad, nisam sigurna da li je ovo riješenje po pravilima struke, no nama daje rezultate - nema više pupčanu kilu i ne ma više onog mučenja.
    Pretpostavljam da malo starije se može ostaviti u čučnju na podlozi? Od koliko mjeseci bi to smjela?

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    evo me

da ponovim Davorov stari recept, jer mi je brže nego da tražim temu:

Bebicu u doba kad znate da najčešće kaka (obično je to ujutro nakon spavanja ili nakon jela) skinite, postavite se u polusjedeći položaj s podignutim koljenima, o koja ćete osloniti dijete također u poluležeći položaj, licem prema sebi, a pod guzu podmetnite prikladnu posudicu. Djeci je lakše kakiti tako nego da im je pelena zaljepljena preko otvora za kakanje, a pomaže i sila teža.

Za dodatne informacije pogledajte pdf bespelenaštvo.
    to i mi radimo.svako jutro kaka tako,

Danči29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Kod nas je situacija da N jako stenje i napreže se. Onda je odnesem na prematalicu i oslobodim je pelene i malo joj vježbam nogice. A ona sretno sve izbaci iz sebe i obavezno me svaki 2-3 put iznenadi pa pokaki ili popiški po meni, po podu, prematalici jer izleti ko silur u nemogućim smjerovima iz guze
    A onda se sunce mamino smije dok mama čisti sebe i okolicu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •