Ok, onda bi ja isla, ako me Aurora vozi!Aurora* prvotno napisa
![]()
Ok, onda bi ja isla, ako me Aurora vozi!Aurora* prvotno napisa
![]()
Ja nažalost ne mogu zbog posla. Inače mi ne bi bio problem sjesti u auto i za čas sam u Zg.
Hvala svim curama iz Rode i Bete, a posebno onima koje su imale hrabrosti iznjeti svoju priču. Ja nažalost nemam tu snagu.
joj da sam blizesta bi me culi
![]()
cure, drz te se i dajte sve od sebe![]()
![]()
Isla bih i ja ali u srijedu moram na operaciju pa bojim se da mi je to malo knap a jos sam s Krka pa bi mi to uzelo cijeli dan, tako mi je bed jer stvarno bih htjela učiniti nešto :/
Cure, svaka vam cast radite veliku stvar.![]()
Aurora ma bravo![]()
Moze li se to pogledati preko tv i kad? ( imam sve tv stanice )
Betty i ti si se javila na ovu temu. Hvala za tvoju podrsku!
Nisam sigurna kako je s TV prijenosom sjednica Sabora, ali zato znam da se one mogu pratiti preko Interneta uzivo na ovom linku: http://itv.sabor.hr/video/
Takodjer, na istom linku se nalazi i arhiv sjednica tako da se mogu pogledati i naknadno.
Hvala mila![]()
Ako mogu da dam moje misljenje mislim da bi bilo dobro i da dodju ljudi koji nemaju problema sa neplodnoscu, vazno je popuniti ta mjesta. ´Ne mora covjek biti neplodan , svaki gradjanin moze da bude nezadovoljan ovakvim zakonom koji je potpuno nehuman . ( Mogla bih vam danima pricati o tri besplatna postupka, maximimu od 100eura godisnje za placanje bilo kakvih ljekarskih intervencija i ljekova -ostalo je besplatno , , zamrzavanju zametaka u trajanju do 24 mjeseca potpuno besplatno , kreditnim olaksicama, opremi i strucnosti koje mi potpuno uzivamo ovdje bez ikakvih briga i zakonskih prepreka )Mislim da ce 52 mjesta popunjena nezadovoljnim gradjanima oba pola i svih godista u pravoj slici predstaviti gradjane koji su dali glasove i omogucili tim osobama koje sjede u parlamentu da diskutuju o zakonima tj. glas naroda koji se mora uvaziti , a na koji se oni vec godinama oglusuju. Kad pomislim samo na vaznost vaseg prisustva u tom trenutku, trnci me prodju i iskreno jako mi je zao sto sam ovoliko daleko jer ja znam koliko toga vam je uskraceno i kolika nepravda se cini svim sadasnjim i buduc im neplodnim parovima u Hrvatskoj.
Jedan članak protiv zakona o MPO je danas u Novom listu. Evo link
http://novine.novilist.hr/Default.as...3286328632863H
Procitah samo pocetak, nastavak je samo za pretplatnike.Hoce li mozda sutra biti cijeli clanak moguce procitati?
Martina drago mi je da ides i ti.![]()
RuzicaSB prvotno napisa
Nisam sigurna, mislim da ne. Potpuno sam zaboravila da je potreban pasword. Članak nije predug pa ga u cijelosti kopiram ovdje:
Nedorečen, licemjeran i zastarjeli prijedlog
Vuk Prica, Romana Jerković, Željko Jovanović i Mauro LacolichRIJEKA – Zakon o medicinskoj oplodnji još je jedan u nizu promašaja sadašnje Vlade jer je nedorečen, licemjeran, zastario, krši ustav te ugrožava ljudska prava i prava žena, poručili su SDP-ovci Romana Jerković, Željko Jovanović, Vuk Prica i Mauro Lacovich na jučerašnjoj press konferenciji.
– Ograničavanjem broja zametaka na tri i zabranjivanjem njihova zamrzavanja šanse za trudnoću smanjuju se za 55 posto. Licemjerno je zabranjivati zamrzavanje jer parovi moraju riskirati višeplodnu trudnoću ili će u slučaju da se odluče za prijenos jednog embrija, kao što je to praksa u razvijenim zemljama, morati uništiti dva embrija. Ako ne dođe do same oplodnje, žene se mora izlagati štetnoj hormonskoj terapiji da bi došli do novih jajnih stanica, kaže Prica.
Lacovich je upozorio da prijedlog zakona, koji potpomognutu oplodnju ograničava samo na žene u braku, diskriminira izvanbračne zajednice. On je naglasio kako je apsurdno i besmisleno da dijete može doznati identitet donatora, s obzirom da svjetska iskustva pokazuju da to dovodi do nestanka donatora.
Damir Milinović bahatošću pokušava prikriti neznanje i nestručnost koja prijeti potpunim kaosom u njegovom ministarstvu, rekao je Željko Jovanović, ističući da je istodobno potpuno zaboravio da je i ministar socijalne skrbi, što je posebno tragično u vrijeme svjetske krize.
– Ministarstva zdravlja i socijalne skrbi moraju biti odvojena. Samo se tako može spriječiti zanemarivanje cijelog resora, koje sada čini ministar Milinović. Jedino je rješenje za dobrobit zdravstva i socijalne skrbi da Sanader odluči unaprijediti Milinovića, a za dobrobit svih nas da Sanader odluči unaprijediti sebe i ovu Vladu, smatra Jovanović.
Romana Jerković upozorila je da je Zakon o zaštiti od nasilja u obitelji još jedan primjer nedorečenog zakona koji ne rješava suštinu problema jer u potpunosti zanemaruje preventivne mjere i psihosocijalne tretmane počinitelja.
Hvala draga.![]()
Nažalost neću moći sudjelovati, a vrlo rado bi! Nisam mobilna idući tjedan![]()
citat "Jedino je rješenje za dobrobit zdravstva i socijalne skrbi da Sanader odluči unaprijediti Milinovića, a za dobrobit svih nas da Sanader odluči unaprijediti sebe i ovu Vladu, smatra Jovanović. "![]()
Jako dobro![]()
Podizem.![]()
jedan od zastupnika koji je na nasoj strani je prijatelj od moje sestre i seka mi je javila da on a i dosta njih koji su na nasoj strani nece biti u saboru na citanju....neznam cure bojim se tih namjestanja vodecih u saboru, uvijek posalju opoziciju okolo na neke zadatke kad o necem ozbiljnom treba donijeti odluku
Pa ja mislim da oni to nemreju, davati njima zadatke, pa to nejde tak, ili?! :?kandela prvotno napisa
Mislim da bi trebali imati izbora?!
Nejde to tako...
naravno da nije tako. ne može netko iz hdz-a npr poslat zastupnika hns-a ili sdp-a nekamo po zadatku... kandela, malo ti se sestra zaletila, btwmartina123 prvotno napisa
![]()
[...[/quote]
naravno da nije tako. ne može netko iz hdz-a npr poslat zastupnika hns-a ili sdp-a nekamo po zadatku... kandela, malo ti se sestra zaletila, btw[/quote]
eto takav info imam... on je u jednom od odbora, i po tom pitanju mora otici...
ajde ga onda pitaj kad je tocno akon na raspravi u saboru, jer onda on taj podatak ima
mozete se prijavljivat i dalje, kazu mi da skoro sigurno nije sutra i preksutra, a kad ce - ne znamo
saljite mi obavezno i broj mobitela za kontakt
hvala pino![]()
koja je zapocela
mi smo sredile i zavrsile
evo letka ISTINE & LAŽI O MEDICINSKI POTPOMOGNUTOJ OPLODNJI
Ksena draga, sve se može, pogotovo kod nas. :/ksena28 prvotno napisa
Hvala svima!!!Mukica prvotno napisa
![]()
Kako će se letak dijeliti, gdje, kad? Sorry, možda je već rečeno, ja užasno zaboravljam...
super je meni suze krenule,hvala vam svima na trudu!hvala pino koja je zapocela
mi smo sredile i zavrsile
i mene zanima kada i gdje če se djeliti
Ovo je fantastično :D !Mukica prvotno napisa
GENIJALNO!
Jasno i glasno.
Nadam se da će naši zastupnici to pročitati!
Cure hvala na trudu.
xgupi51 prvotno napisa
šaljem odmah okolo-naokolo
Ajme ovaj letak "Istine i lazi" je fantastican, trnci me prolaze.![]()
Hoce li svaki zastupnik dobiti po jedan primjerak?
Bravo pino, bravo cure!![]()
Sjajne ste!![]()
Letak je super, nadam se da će doprijeti do onih koji to trebaju čuti
Zna li se sada vec nesto vise o tome kada bi se na dnevnom redu mogao naci Prijedlog zakona o MPO? Kakve informacije je Roda dobila jutros iz tajnistva Sabora?
obzirom da slijedi sjednica o kamionima, ja sam skeptična da će to brzo... doduše do stanke ima još samo 6 sjednica :/
ukratko
prijedlog zakona o mpo je za sada 18. tocka dnevnog reda
nikakve prognoze kad ce se o njemu raspravljati nisu moguce, o nekim tockama se ni ne raspravlja, a neke mogu trajati 2-3 sata ili cijeli dan
javit cu cim i ja saznam vise
Hm, a pod kojim rednim brojem se nalazi tocka dnevnog reda koja je u tijeku (o nabavi kamiona)? Da li nju smatramo kao tocku br. 1 te nakon nje treba odraditi jos 16 drugih tocaka prije nase 18. ili :?
hvala ivarica
uglavnom bi trebalo biti do 10.07. (koliko sam vidjela na web-u)
da, to je prva tockaAurora* prvotno napisa
Hvala ivarica
Jos jedno pitanje: postoji li mozda i neki spisak tih 18. tocaka kojeg bi mogli dobiti na uvid?
dnevni red je na stranicama sabora
http://www.sabor.hr/Default.aspx?sec=2148
kamioni su crveni, neraspravljeni zakoni su plavi
To mi je poznato i to pratim. Ali neraspravljenih tocaka je, koliko sam ih na brzinu prebrojala, preko 50! Osim toga, ocito je da se o tockama ne raspravlja po redu kako su na toj stranici navedene. Zato sam pomislila, ako je poznato da od tocke o kojoj se sada raspravlja do one nase koju cekamo prethodi jos 16 tocaka, mozda postoji i neki konkretniji spisak.ivarica prvotno napisa
nije nam poznato
od ovih 17 koje su prije
4 su jucer raspravljene
za dvije je rasprava u tijeku
ups, mislim da sam krivo brojala, da je deseta
idem zvati sabor
Zar se ne zna unaprijed koji je dnevni red?Pa moraju se i oni pripremiti za sjednicu.Na netu stoji samo koje su rasprave zakljucene a ne i koje su na redu za taj dan ili u iducim danima. :?