dobro gledas
sad je na vijestima rečeno da i sabor danas raspravlja o ostavci našeg "hrabrice"... uz to, čisto sumnjam da će biti vremena za naš zakon!
jutros mi nisu to rekli
ako je dodano, onda fakat aurora bezze putuje :/
Ksena, nadam se da imaš pravo (i sama stalno navijam za to da nas ne stignu obraditi. Nekako mislim da iako će nas desnija desnica debelo usositi sad kad se promijeni vlada, ne vjerujem da zakon može biti konzervativniji)
Martina, treba li Auroru smjestiti u Zg, ako ne bude rasprava danas? Ja sad idem s kompa, ali ću se vratiti oko 14.30h.
aurora ima tetu u brezicama, ali bi joj mislim dobro doslo drustvo po zg![]()
To sam ja i pisala Aurori, da imam osjecaj da nece bas stici sve obraditi.... :/ksena28 prvotno napisa
A ako treba koji broj moba od Aurore, javite).
Imam danas obiteljsko druženje poslije posla, koje će mi uz moj iritantni kašalj biti danas dovoljno. Nadam se da će kiša prestati do popodne.ivarica prvotno napisa
Koliko sam do sada cula, danas Sanader podnosi ostavku Saboru a sutra Kosorica predstavlja novu vladu i Sabor to sutra mora raspraviti i prihvatiti.To bi se sve moglo oduljiti i ovo nase pasti u drugi plan.I hoce li oni dolje uopce znati da smo bas mi gore kada do toga dode?Ja i suprug smo u niskom startu, samo mi je bitno da si u 17h dam injekciju.Mogla bih tamo pred svima izvaditi svoj pribor i pokazati im trbuh koji nakon 30 dana pikanja izgleda kao vilerov goblen.
Hoće, već su obaviještenitaca70 prvotno napisa
![]()
A da zamoliš dr.Milinovića da ti da injekciju?!taca70 prvotno napisa
![]()
cure moj televizor cijeli dan ukljućen evo maloprije nastavljena sjednica i na dnevnom redu nema ništa vezano za zanon o MPO-u .Dakle ni danas ništa .
Sve mi sećini da mi nosmo niti bitni .![]()
![]()
i ja već 2 dana odgađam sve sastanke, u niskom startu da krenem![]()
no, meni se sve čini da bi i sljedeći tjedan moglo proći bez rasprave o MPO, izgleda da ju samo odgađaju (navodno to često rade kada je prijedlog zakona s puno amandmana, kojih ovaj prijedlog ima). Ja si sve nekako mislim da bi ovo moglo pričekati jesen..
dabogda pricekalo jesen, a u jesen im se zakompliciralo![]()
odlicno...sljedeci tjedan ce mi biti puno lakse otici nego ovaj...mada sam i sad spremna
Curke moje....
Ajmo ovako to posloziti, dakle Miss. Jadranka Kosor moze biti izglasana vecinom kao privremena predsjednica Vlade.
Tada Predsjednik (ukoliko nema vecinu glasova onda su odmah an redu prijevremeni izbori) ukoliko ima vecinu glasova postavi nju kao privremenu predsjednicu, medutim naravno da ona ne moze ostati naredne dvije godine mandata jer ona nema kredibiltet i glasove naroda, niej izabrana od strane naroda vec od strane stranackog predsjednika.
Tada Predsjednik objavljuje referendum gdje narod (naravski) odlucuje da li hoce prijeveremene izbore ili je zadovoljan novom predsjednicom Vlade u naredne dvije godine.
Dakle, ovo nije jednostavna situacija, a nama (opet mi se nekako cini) je mozda ipak stvorena nova prilika, dugorocno gledano.
Prilika - za akciju - dijeljenje letka dulje od dva dana, medijsko pokazivanje, reakcije na trenutnu situaciju itd, itd.... (prosvjed bi sada, sada mozda bio previse..), naravno okupljanje u Saboru itd...
Evo, cisto da to pravno (laicki) objasnim.![]()
A sad pucki: biti ce jos jako puno sr..a.....nj... a i puno igara...
A kad docekamo kompletni pad nase divne drzave ujesen, e to ce tek biti sexy...
.....
Potpisujemmartina123 prvotno napisa
... ili još bolje, u jesen ih više ne bilo tamoPinky prvotno napisa
![]()
Ali da, nadam se da će ova situacija odgoditi žurno donošenje ovog sramotnog zakona.
držimo fige da se odgodi za jesen, vidjet ćemo danas kako će se stvari dalje razvijati.
Moguće je da predsjednik Sabora raspiše i izvanrednu sjednicu, u slučaju da ne stignu raspraviti ovaj prijedlog zakona, a žele to obaviti prije ljeta..
navodno još uvijek svakodnevno stižu pisma i mailovi protesta![]()
15. je tocka na d.r. ali danas nema sanse da dodju do nje
samo da vam javim: upravo sam dobila na privatni mail dopis od ministrice (sada već premijerke) J. Kosor, da je dobila moje primjedbe na zakon, uputila ih ministru Milinoviću te da očekuje da mi on odgovori te da odgovor pošalje i njoj! :shock: znam da je već netko to dobio, ali ipak :shock:
ksena28 prvotno napisa
Ja sam prije desetak dana dobila isti takav dopis od J.Kosor! Mislim da bi nas više trebalo njoj se obratit ak ništa drugo neka ga bar zatrpa s našim mailovima s obzirom da i u mom dopisu traži da se odgovor pošalje njoj!
morala bih malo ispraviti.martina123 prvotno napisa
ustav rh predviđa prijevremene izbore u 2 slučaja:
1. ako nakon provedenih izbora mandatar ne uspije dobiti povjerenje sabora za vladu koju je predložio
2. ako se u saboru izglasa nepovjerenje vladi, pa sabor u roku od 30 dana ne izglasa povjerenje novom mandataru i članovima vlade koje on predlaže.
tada predsjednik raspušta sabor i raspisuje izbore. dakle, ako sabor u roku od 30 dana (iznimno 60) ne izglasa povjerenje kosor i članovima vlade koje ona predloži moglo bi doći do prijevremenih izbora. ako joj sabor izglasa povjerenje, ona ima potpuni legitimitet obavljati dužnost premijera do kraja mandata hrvatskog sabora jer građani na parlamentarnim izborima biraju zastupnike u hrvatskom saboru (zakonodavna vlast), koji potvrđuje vladu (izvršna vlast) i koja svoje ovlasti crpi upravo iz te potvrde zakonodavne vlasti. činjenica da je premijer dao ostavku nema nikakvog utjecaja na sastav sabora jer svaka stranka i dalje ima točno onoliko zastupnika koliko je mandata osvojila.
inače se slažem da je ova nova situacija prilika da se možda uspiju napraviti još neke stvari koje bi mogle utjecati da se zakon u predloženom obliku ne donese, jer mislim da sad nije prioritetan
pročitala sam danas u večernjem listu da je jadranka protiv abortusa, gay brakova i njihovog posvajanja djece i da je za zamrzavanje embrija....
ako je to i istina neznam koliko će nam to pomoći.... :/
nina1, ako je to istina ona kao predsjednica vlade (ako je potvrde) moze povuci prijedlog zakona. ali ne znam kakav je odnos snage nje i milinovica
možemo se samo nadati... :/Lorien prvotno napisa
povlačenje zakona bi bilo predobro da bi bilo istinto...
ja osobno se iskreno nadam da ce se rasprava u saboru jako zahuktati i da ce mozda kao i 2004. vratiti zakon na doradu.
tako i tako su nam pregovori s eu u blokadi pa se nitko bas ne mora pravdati hitnosti donosenja ovog zakona.
ali mislim da je to sve "wishful thinking". jer mi je milinovic ostavio dojam covjeka koji uspije sa svim svojim prijedlozima i projektima. nadam se da ce bar u ovom upisat jedan neuspjeh...
zakon 2004. nije stigao do saborske raspraveLorien prvotno napisa
povucen je nakon sto ga je vlada uputila u sabor, zbog pritisaka katolicke crkve
kako su ovaj put izostali ozbiljniji pritisci KC, bar oni u medijima (osim onih o heterolognoj oplodnji, ali vidjeli smo da je hebrang i tu voljan napraviti ustupke pa je odbor za zdravstvo preskocio sve nase primjedbe, tj nismo ih imali prilike niti procitati clanovima odbora, a koje se itekako ticu zdravlja zena, a usvojio upravo one "svjetonazorne" koje je u medijima isticalo hrvatsko katolicko drustvo - da se za donaciju spolnih stanica treba, ukoliko je osoba u braku, traziti pristanak bracnog partnera), a u medijima ne cujemo ni istupe dosad najglasnijih protivnika MPO u redovima politicara, npr mirjane petir, nema nam druge nego pretpostavljati da su neki dogovori tu postignuti prije nego je zakon dospio do ovog nivoa na kojem je vec prilicno tesko zagovarati i ocekivati promjene.
nazalost, civilno drustvo, suprotno strategiji stvaranja poticajng okruzenja za razvoj civilnog drustva (usvojenoj od vlade erha), nema priliku za stvarnu sudionicku demokraciju kakva nam je tamo "obecana". to sto su oni, nakon sto je prijedlog zakona stavljen na stranice ministarstva, otvorili mail adresu za primjedbe u isto vrijeme kad su taj prijedlog poslali prema vladi (a ministra niti izvjestavali o primjedbama koje stiziu, kako smo citali u medijima, covjek nema pojma ili se pravi da nema pojma, ne znas sto je gore), tu ima demokracije koliko u limunadi u slasticarni na pirovackoj rivi limuna.
zato zene
ne racunajmo na nikog nego na nas same
Desnica je prejaka. Stoga ja niš previše ne očekujem.
ja bih samo rekla HVALA svima koji se trude poduzeti bilo što protiv ovakvog zakona,
a posebno ivarice tebi i drugim curama kojih se taj zakon direktno ne tiče, a ipak im je stalo![]()
![]()
bila sam uvjerena da je, ali moguce da mi se pricinilo.ivarica prvotno napisa
zene, ako dobijem ikakvu obavijest iz sabora, saljem sms na sve vas prijavljene
ne mogu ovog tjedna vise pratiti stranice sabora, s ivarom sam u bolnici, pa molim da to vi pratite i da me neka onda smsom obavijesti ako me iz sabora propuste nazvati (a nazvat ce samo se ja ne mogu uvijek javit)
nazalost, mozda necu ja moc ici s vama, ovisi kad ce sjednica poceti i oce li me mm uspjeti doci zamijeniti
pozdrav
Ivarica prvotno napisa
...ništa čudno, jer su oni ovaj zakon i pisali, takva konstelacija zvijezda u svemiru i odnos političkih snaga.Ivarica prvotno napisa
Iz neugodno velike blizine uspjeli smo vidjeti kako državni mehanizam melje rušeći sve pred sobom, ne obazirući se ni na mišljenje kompetentnih-struke.
Pet godina pripremali su strategiju kako donijeti zakon i pri tome potpuno vezati ruke kompletnoj zainteresiranoj javnoti i struci, a ne izbaciti pri tome u prvi plan onoga tko je sve to skuhao.
Kako je uopće moguće da će Hrvatska dobiti najrestriktivniji mpo zakon u Europi, a da se pri tome nitko neće niti zacrveniti od srama.
Kako stvari stoje, za koji dan će svanuti "jutro poslije" kad će nakon hormonske stimulacije bolno punktiranih stanica biolog izdvojiti samo tri (po sistemu eci-peci-pec) i pustiti ih da se oplode.
Samo tri.
Od te tri ako se kojim čudom sve tri prime niti jedan zametak se neće moći smrznuti.
Neće biti druge prilike.
Može li se spriječiti besramna okrutnost zakonodavca, koji smatra da je ovakvim rješenjem pametniji od cijele Europe i svijeta zajedno.
Osim Kostarike naravno. Jer tamo je mpo zakonom zabranjen.
Danas sam usput čula kako je jedna crna ženska iz SDP-a dulje kovrčave kose kritizirala Jacinu podršku novom zakonu o MPO. Jesam li ja krivo skužila da je ona nije bila za taj zakon?
danas je po 8. točkom, sjednica počinje u 10:30.
Moguće je da danas bude rasprava.
Sjednica počinje danas u 10:30!
Prije mpo su vodno gospodarstvo i još dvije točke dnevnog reda.
Pa jel se ide danas?Ja bih pratila na tv kako ide rasprava i nekad se gore pojavila.Jucer popodne sam bila na punkciji i prilicno me boli kada hodam ali dolazim ako necu gore sama sjediti s MM-om.
Ivka je javila da stiže nekoliko cura.
Taca, vibre za transfer![]()
Ajde cure, barem vi koje ste iz Zagreba! Trebamo vasu pomoc, svake od vas!!!!!!!!!!!!!!!!
ja i mm definitivno idemo.
Vrlo je teško odrediti danas kada će točno biti rasprava, možda odmah nakon ručka (pauza za ručak 13:30-15:00); čim nešto saznam javim.
Moja malenkost na žalost nije u mogućnosti izravno biti u saboru ali sam zato sa svima vama u mislima , od 10.00 televizor mi gori , pozorno pratim sjednicu .
Uz to što pratim sjednicu bacila sam se na neka druga istraživanja vezana uz MPO .
Posebno sam si dala truda proućti krioprezervaciju embrija i trudnoća iz takvih postupaka s obzirom da je majka mog kumćeta od 01.07 krenula u postupke MPO-a u Maribiru .
Ako vam mogu bilo kakao biti od pomoći slobodno mi se javite bez suzdržavanja .
Mislim na sve vas i pratim vas.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()