Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Kre/zubić vila

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno Kre/zubić vila

Molim pomoć jer nam se dogodila katastrofa. Naime, naša Zubić vila od 18mj. je jučer u trku poljubila pločice i odvalila dobar komad jedinice. Da li se nekome dogodilo išta slično, odnosno da li je rađena rekonstrukcija dijela zubića? Provjerila sam kod zubara da li se išta da učiniti, rečeno mi je da da ali pitanje je koliko će biti strpljiva.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mislim da nema potrebe za rekonstrukcijom, ako je samo odvalila komadić zuba, a nije ništa jače, teže,... Samo dodatna trauma za tako maleno dijete.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

I mom malom fali komad jedinice i isto je imao oko 18 mjeseci kad se to dogodilo. Naravno da smo odjurili našoj stomatologici koja mu je premazala zubić i rekla da ćemo pričekati i vidjeti šta će se dalje sa zubićem dešavati. Rekla nam je da su dvije varijante. Prva je da se oštetio živac i tada će zubić vremenom potamniti i može ispasti. U tom se slučaju mora intervenirati. Druga varijanta je da zubić ostane takav kakav jest, ispadne kad mu dođe vrijeme i na njegovom mjestu izraste najnormalniji trajni zubić.
    Moj frajer je sad trogodišnjak i ima prekrasne bijele zubiće samo eto fali malo jednog zubića 8) . To mu daje uz ožiljak na usnici ( a to je pak jedna sasvim druga priča) jedan "opaki izgled pravog muškarca" 8)

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ali, ona je curka i srce nas boli kad se nasmije.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj Miyaa2009 prvotno napisa
    Ali, ona je curka i srce nas boli kad se nasmije.
    Zezala sam se. Nije niti meni bilo lijepo za vidjeti, ali samo zbog izgleda ne bi nikada išla na rekonstrukciju sa tako malim djetetom. Ako bi bilo potrebno zbog funkcije zubića ili trajnijeg poremećaja izgleda ili tako nečega, to bi bila druga stvar.
    Naviknut ćete se na izgled, nije to najgora stvar, samo da nije nešto gore.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

U pravu si, još je friško, pa nas zato toliko steže oko srca

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

nije se desilo mojoj curici ali je u obitelji. nije radjena nikakva rekonstrukcija jer to nije trajni zub. taj isti zub se s vremenom nekako ''istrosio '' - neznan kako bi to drugacije nazvala- dok napokon nije ispao.

naviknut cete se, sigurno ce vam s vremenom biti i simpaticno (kao meni kod spomenute curice )

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Hvala Vam svima na savjetima

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nikola (22 mjeseca) je nedavno isto razbio jedinicu. Nije mu se otkrhnuo komadic nego mu je zub puknuo na 3 dijela, a izmedju je nastao hematom. Odmah smo napravili rtg snimke, proucila su ga 4 stomatologa i svi su se slozili da je jedino rjesenje vadjenje zuba. Djeci do 3 godine takve se stvari ne rade kod obicnog zubara nego samo pod totalnom anestezijom u bolnici u Dubravi. To smo obavili, sve je super proslo i on je do daljnjega bez jedinice. Cekamo da izadje trajni zub i nadamo se da se u tih par godina zubi nece previse pribliziti, da ce se trajni zub normalno spustiti, da Nikola nece imati problema s govorom (kako nema zub, dosta suska kad treba reci s) itd. a izgled mi je u tome najmanje vazan.

Ova vasa situacija mi se cini puno benignija...

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

postoje protezice za malu djecu koje čuvaju mjesto trajnom,jako benigno,ne ko za "odrasle".nisu vam to dali?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •