mama_jos_malo, NIKADA, NIKADA više ne bih uzela grab. Parket je jeza, divno on načelno izgleda, lijepe boje, ali taj stupanj nervoziteta i osjetljivosti parketa je nespojiv s normalnim životom.
Primjerice radi, jednom sam slučajno spustila na pod ruksak koji je bio lagano vlažan s donje strane jer se u njemu prolilo malo vode. Nakon 5 minuta što je takav ruksak stajao na podu parket se sav nadigao po rubovima i tek se s vremenom malo spustio! Slična situacija kad mi je kćer pošpricala parkete kod vrata s kupaonom, pa teta čuvalica nije odmah primjetila. Dovoljno je reći da smo ciljali odvikavanje od pelena dok smo bila na moru, i da ni u ludilu nisam mogla dopustiti mogućnost da mi se dijete popiški doma po podu i da to baka ili teta ne primjete odmah - mislim da bi nam stan bio pun hupsera od parketa. I mi smo naš uzeli kod Galekovića, a korišten je eko lak. Kako se parket razišao na više mjesta u dječjim sobama, ove godine smo ga morali sanirali. Tom prilikom MM je razgovorao s više različitih parketara iz renomiranih firmi koje se bave parketima i svi do jednoga su na sam spomen graba prevrtali očima i potvrdili da je taj parket iznimno osjetljiv i "nervozan" i da s njime nikad ne znaš kako ćeš proći. Eto, zaista bih voljela da je meni netko ovo ispričao prije nego što smo se odlučili za grab. Samo da dodam da su svi ostali u zgradi uezli hrast i da nitko nema problema s parketima, tako da na žalost otpada argument da su majstori krivi! Sretno!