Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Posredovanje CZSS kod malodobnog djeteta

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno Posredovanje CZSS kod malodobnog djeteta

Javljam vam se jer sam u šoku- rodila sam izvanbračno dijete prije 5mj. Otac djeteta me trudnu ostavio no priznao je dijete i sada traži svoja prava! Bila sam u CZSS i ne mogu vjerovati što sam doživjela- ne dam svoje dijete odvoditi ali ga otac može doći viđati što on odbija. Da bi mi soc.radnica i psihologinja rekle da otac ima pravo odvodit 5mj. dojenče koje ga ni ne pozna i da zapravo ja nisam podnjela sudu zahtjev nad skrbništvom pa u biti to nije ničije dijete :? i nagovaraju oca da to učini. S tim da sam tražila da idemo na sud jer je otac fizički nasilan a one meni kažu ništa vam to ne vrijedi svejedno mi odlučujemo a otac će svakako moći odvoditi dijete jer su to njegova prava a vi se samo jednom usprotivite i automatski vam se oduzima dijete?!?! Jel ovo ravno s mozgom?! Akademski sam obrazovana, radim a djetetu sam sam sve podredila i stambeno ga osigurala. MOLIM POMOĆ - HITNO!!!

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ne znam ti pravno objasniti, ali to nije istina!!!!
    Da li ste ti i dijete prijavljeni na istoj adresi? Otac?
    Preko koga je zdravstveno osiguran?
    U kojem ste gradu?
    Znam da možeš tražiti viđanje pod nadzorom socijalnog radnika ako smatraš da ti je sigurnost ugrožena.
    Smiri se!!! Osim ako nisi ovisnica, kriminalac ili zlostavljač, dijete ide tebi

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Liliana,

koliko znam preporuka je CZSS da dijete bude uz majku definitivno do prve godine života. Otac bi trebao imati prava viđenja, ali ne i odvođenja djeteta. Dijete bi trebao viđati u poznatom okruženju i uz prisustvo majke.

Međutim, ne mogu ti ništa konkretno reći, jer su iskustva vrlo različita.

No, bez daljnjeg ti preporučujem da HITNO angažiraš odvjetnika!

PS
    Prebacujem ovaj topic na pdf Jednoroditeljske obitelji, jer mislim da ćeš tamo dobiti u ovom trenutku najkvalitetnije informacije. Ujedno te upućujem da ovdje pogledaš info o udrugama za samohrane roditelje, te se eventualno tamo javiš i potražiš konkretan pravni savjet kao i zaštitu.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Hvala!
    Nikada nisam čula da se tako malo dijete odvodi?! A oni meni to nameću jer kao svejedno ću izgubiti na sudu?! Prestrašno! Jesam ogorčena na oca djeteta zbog svega što mi je učinio ali zbog svoga djeteta neću braniti susrete ali da ga odvodi kod svojih koji su nas samo vrijeđali ne dozvoljavam- i još mi kažu u centru "možete biti sretni što je otac priznao dijete a u ostalom i narkomani dobivaju svoju djecu" i što je najgore on već ima djecu iz 2braka i njih je napustio pa se vračao- totalno nezrela i labilna osoba- a ta djeca su psihički zlostavljana od majke i na moje navode- kaže meni soc. radnica "ako nemaju masnica onda to nije ništa" :? I takve osobe idu nešto sugerirati sudu?!

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Mirtica prvotno napisa
    Ne znam ti pravno objasniti, ali to nije istina!!!!
    Da li ste ti i dijete prijavljeni na istoj adresi? Otac?
    Preko koga je zdravstveno osiguran?
    U kojem ste gradu?
    Znam da možeš tražiti viđanje pod nadzorom socijalnog radnika ako smatraš da ti je sigurnost ugrožena.
    Smiri se!!! Osim ako nisi ovisnica, kriminalac ili zlostavljač, dijete ide tebi
    Nadam se da nije- ali čemu to zastrašivanje? Nas dvoje smo na istoj adresi - otac se stalno seli - no prijavljen je na drugoj. Zdravstveno je preko mene. Grad Valpovo. Ma tužna sam skroz- sama sam iznjela tu trudnoću, borim se za njega - rodila sam ga psihički i fizički zdravog i želim da tako ostane!

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj lilianna prvotno napisa
    Grad Valpovo.
    mislim da ti je tu odgovor - primitivizam te žene je nevjerovatan. Ne brini ti ništa - ne može ona to tebi napraviti. Možeš li se odseliti ili prijaviti prebivalište negdje drugdje? Da li je on što do sada plaćao za dijete i tijekom trudnoće tebi?

anna-y avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Preporuka - odvjetnik! Pod hitno i prije svega. Mislim da je veliki problem to što nisi navedena kao staratelj i to moraš učiniti istog trena.
    Niti jedan dokument ne možeš dobiti dokle god nisi navedena kao staratelj.
    I još nešto. Traži razgovor sa ravnateljem CZSS-a i navedi da se žališ na ponašanje socijalne radnice. Ako te on(a) otpili, što je moguće jer se štiti svog djelatnika, nemoj se ustručavati napisati svoju žalbu na resorno ministarstvo.

Pismena si i odlučna u svojoj nakakni i nedaj se pokolebati niti za......ti od kojekakvih primitivaca. Što ćeš više pokazati zube, bit će ti lakše izboriti se. 8)
    Hrabro i sretno 8)

s3ja avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

???
    Sad sam i ja totalno zbunjena...
    Gdje to ja trebam biti navedena kao staratelj djeteta? Kako se to radi?
    Rodila sam dijete, upisana u matični list. Priznanjem (ali tek nekon podnesene tužbe s moje strane) je otac priznao dijete i temeljem toga upisan u maticu. Zar sam još negdje trebala tražiti da me utvrde starateljem djeteta???

s3ja avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj elin prvotno napisa
    Citiraj lilianna prvotno napisa
    Grad Valpovo.
    mislim da ti je tu odgovor - primitivizam te žene je nevjerovatan. Ne brini ti ništa - ne može ona to tebi napraviti. Možeš li se odseliti ili prijaviti prebivalište negdje drugdje? Da li je on što do sada plaćao za dijete i tijekom trudnoće tebi?
    Žalosno je što primitivizam jednog "stručnog" djelatnika može napraviti.
    I žalosno bi bilo da radi te osobe moraš mijenjati adresu prebivališta!?

Postoje mehanizmi protiv takvih "stručnih" djelatnika.
    Ali neće biti lako...

anna-y avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Oprosti što nisam odmah odgovorila, ali nije me bilo ovdje :/

U vrijeme kad sam pokušavala da se otac mog malog upiše u matičnu knjigu, socijalna radnica me upozorila da, nakon što se to obavi, moram zatražiti starateljstvo. Vjerojatno preko CZSS.

Logično je: ako su oba roditelja upisana, oba imaju jednako pravo pred zakonom i odluke o djetetu moraju suglasno donositi.
    To ide do toga da ti ne možeš djetetu izvaditi putovnicu, a kamoli ga odvesti npr u Čatež (preko granice), bez suglasnosti druge strane.
    Zato se službeno mora znati tko je staratelj.
    Tako su meni objasnili

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

hvala na odg- ja sam djetetu sama bez problema izvadila putovnicu i u pograničnom smo području pa samo par puta i bili tu u blizini preko granice- nitko me ništa nije tražio. Zato me je ovo sve šokiralo! Žalba podnesena - čekam tužbu s njegove str pa kaže odvjednik da ćemo tek tada vidjeti kako dalje! Bojim se jer ne želim ništa prepustiti slučaju... Pozdrav svima!

s3ja avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj anna-y prvotno napisa
    U vrijeme kad sam pokušavala da se otac mog malog upiše u matičnu knjigu, socijalna radnica me upozorila da, nakon što se to obavi, moram zatražiti starateljstvo. Vjerojatno preko CZSS.

Logično je: ako su oba roditelja upisana, oba imaju jednako pravo pred zakonom i odluke o djetetu moraju suglasno donositi.
    To ide do toga da ti ne možeš djetetu izvaditi putovnicu, a kamoli ga odvesti npr u Čatež (preko granice), bez suglasnosti druge strane.
    Zato se službeno mora znati tko je staratelj.
    Tako su meni objasnili
    Vidiš, mene niko nije na to upozoril... Dijete živi samnom, s ocem nema apsolutno nikakav kontakt (nažalost) i nije mi palo na pamet tako nešto. Rekli su mi u policiji da kad ću vadiuti putovnicu, samo priložim presusu u kojoj se vidi da dijete živi samnom!
    Budem nazvala CZSS pa se informirala...

"Logično je: ako su oba roditelja upisana, oba imaju jednako pravo pred zakonom i odluke o djetetu moraju suglasno donositi."
    Di je tu logika. NJega nije briga i niko ga ne može prisiliti da sudjeluje...

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Žalosno je to da smo oboje isti pred zakonom- majka koja je svoje dijete 9mj. nosila pod srcem, rodila ga i samostalno se brine za njega i dok je dijete bolesno, plačljivo ona je uvijek tu - žrtvuje se i ne misleći na to sve kao žrtvu nego slatke brige jer želi sve dobro za svoje jedino i najmilije!
    A tu je otac ( i svaka čast nekim očevima, gledam neke muževe svojih prijateljica koji toliko brige pokazuju za njihovu djecu i divim im se - makar to je nešto normalno...) a u ovom slučaju, on ni u trudnoći nije ni pitao za dijete pokazao brigu, ni sada ga apsolutno ne zanima već majku tuće, zlostavlja, vrijeđa a svoje dijete ni na molbu majke nije u stanju prošetati dok ona posprema jer "djeca vole zvuk usisivača" a kamoli ga dr odvesti, poljubiti ga ili podragat po glavici...
    I onda smo mi isti!?!?! Zato što je otac velikodušno dao svoj potpis da ga je on napravio i to mu daje prava kao i majci!? Ma prestrašno!

anna-y avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Joj cure, kaj niste čule da postoje dva pojma: PRAVDA i PRAVO?

Ne nužno usklađeni. Uglavnom na štetu onih koji su u lošijem položaju, kao mi, npr. :/

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Potpisujem sve što ti je mamma san rekla.

PRVO: Smiri se!

Drugo, da, zbilja je tvoja obveza bila da tražiš o d centra da ti dodijeli dijete na skrb i odgoj, jer u ovom slučaju u kojem si ti sad ono nije nikome dodijeljeno.

U procesu tog dodjeljivanja, oni će pozvati i drugu stranu da vide slaže li se ona s tim. Ako se slaže dobro, ako ne- ne znam što dalje, jer se u mom slučaju druga strana složila (pretpostavljam da ako se ne složi, slijedi sud: ne znam.
    Taj puta će CZSS pokušati dogovoriti i viđanja, te visinu mjesečnog iznosa za uzdržavanje.

Mi se nismo dogovorili za iznos, pa smo s tim išli na sud.

Što se tiče viđanja, pravnica je predložila svaki drugi vikend + još nešto ne sjećam se više, te nabrajala kada će druga strana dolaziti po dijete, a kad ga vraćati. Kad je ona to sve tipkačici izdiktirala, pitala je slažemo li se. Ja sam rekla da se ne slažem, jer dijete ne pozna oca, te ne želim da se dijete odvodi. Ona je pitala do kad, a ja sam rekla dok otac djetetu ne postane osoba od povjerenja. Ona je kimala glavom i nije imala primjedbi, već je diktirala ono što sam rekla. Ne znam kako bi se na kraju dogovorili, jer je uslijed diktiranja djetetov otac rekao da neka ne piše ništa, jer ćemo se mi dogovoriti. Ona me pitala slažem li se s tim, ja sam rekla da se slažem.

Nije bilo nikakvih glupavih zastrašivanja! Nije se bezobrazno odnosila niti prema drugoj strani, samo ga je uputila na njegove obveze, a to su plaćanje uzdržavanja i viđanje djeteta.
    Na plaćanje te može natjerati sud, na viđanje nitko.

U zahtjevu za dodjelu djeteta na skrb i odgoj, ja nisam zatražila rješavanje viđanja i plaćanja, ali je pravnica svejedno i to odradila.

Pod hitno napiši taj zahtjev i predaj ga CZSS-u.

p.s.jurim sad, ako budeš imala još pitanja, navečer sam online.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ma mene jedino jako iznenađuje i živcira postupak socijalne radnice, ali mislim da je to odraz njenog mišljenja i karaktera.
    Cure su ti dale super savjete, pa nam javi kako ide i kako si rješila problem.

leekt avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

eeej..
    ajme nedavno sam saznala da je CZSS Valpovo katastrofa i da su i ravnatelj i djelatnice koma
    ima jedan super soc.radnika..ali on radi na općem soc.radu pa ovo ne spada u njegovu domenu..
    pokusaj kod ravnatelja,ako ne ide, žali se na resorno ministarstvo Hitno..

nemoj dozvolit da te to obeshrabri i zastraši..
    imaš sva prava na to dijete,a otac na viđanja i susrete ako se pokaže da je oke..

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

i pod hitno odvjetnika sa sobom ...pod hitno.......ako nis zbog sacuvanja zivaca ......sretno

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

dakle citam i jezim se...no da ne filozofiram-potpisujem hitno potrazi pomoc odvjetnika, sve rijesi prema propisu i samo hrabro iako je tesko.
    sto se tice starateljstva i ono oko putovnica, upisa u skolu i sl...bas sam prije neki dan navela to pitanje kao probjem pravniku u CZSS, i pitala ga kakvih problema mogu imati posto je otac priznao maloga, dakl epodjeleno je skrbnistvo iako ga nema 2 godine i nije u kontaktu iako sa sad neto prijeti sudovima i svime....no odvjetnik kaze posto je dijete upisano na moju adresu i ja skrbim z anjega a CZSS ima uvid u slucaj, u bilo kojem momentu ako itko inzistira od njih mogu dobiti potpisanu potvrdu da sam ja staratelj djeteta i d amogu odlucivati ili izvrsiti neku radnju. isto tako kada sam vadil aputovnicu samam sam dal azahtijev i podigl aistu uz papire na kojima se vidi da je dijete na mojoj adresi i odluke CZSS- ja ti sve te kopije stalno navlacim sa sobom.
    dakle toplo preporucam odjvetnika i samo polako ali hrabro, tesko je ali boris se prvenstveno za dobrobit djeteta
    drzim fige da sve ispadne dobro, civilizirano i koliko moze u miru

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •