Citiraj kiki31 prvotno napisa
meni su počele s 12 godina,

imam sve navedene simptome,
moji napadi migrene počinju smetnjama vida,(vidim kao da sam dugo gledala u sunce),onda mi utrne lijeva ruka (uvijek lijeva),pa cijela lijeva strana lica,zatim jezik , onda počinju smetnje u govoru i to mi je najgori dio napada(nakon glavobolje), prestrašno mi je to,kao da to nisam ja.
znam što hoću reći ali jednostavno ne mogu pričati,ili ako nešto i kažem to je više kao frfljanje pa zato uvijek napad odšutim
nakon svega slijedi glavobolja koja zna biti toliko strašna da od bola povraćam,i najiskrenije poželim umrijeti .
iako se znalo dogoditi da prođe bez glavobolje,ili da boli toliko da mi tableta može pomoći.
godinama sam išla na pretrage dok nisu napokon dijagnosticirali "migrena s aurom" a žalosno je to što se ne može liječiti niti izliječiti.

na sreću,moje migrene su se prorijedile i u međuvremenu sam naučila živjeti s tim.
a prije toga sam bila dosta ograničena u životu zbog straha "što ako me uhvati" sad više nije tako.
nikad nisam uspjela skužiti zbog čega dođe do napada,znala sam biti u svim mogućim raspoloženjima, a i znala sam imat 1x mjesečno, 3x mjesečno,2 dana za redom,5 mjeseci bez napada...nikakvog pravila,jedino što u zadnje vrijeme zna proći i godinu dana bez :D

postoje razne tablete,sprejevi,kapi ..baš za migrenu,neke bolje,neke lošije,ovisi kako kome pomaže ali zamračena soba i potpuna tišina su neizostavan dio tretmana protiv migrene s aurom.

žao mi je cure svih vas koje ste to doživjele-ja to ne želim ni najgorem
neprijatelju

ajme kiki tebe je pogodio onaj najgori oblik koji uključuje paralizu dijela tijela. eto meni kažem za sad hvala bogu rijetko, glavobolje nisu prejake, nema povraćanja, najgore mi je to zamućenje vida, ali eto navikavam se da ostajem živa nakon toga. a prođe mi nakon što se smirim i zatvorim oči. malo mira i mraka i već je bolje.