Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Da li ste već ispisali predškolce iz vrtića?

tileo02 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Da li ste već ispisali predškolce iz vrtića?

Full time zaposleni mame i tate, kakvo je stanje u vašim vrtićima ?
    Lavić kreće na jesen u školu, mm i ja radimo, do 1.8., nema šanse da prije idemo na godišnji. Planirala sam da lavić ide u vrtić negdje do sredina 7-og mjeseca, pa onda malo s bakom na more, cca 2 tjedna ( ne bi više jer baka je stara, a lavić živahan). Imamo gdje, nije problem, ali ne može ipak cijelo ljeto. A i djetetu falimo mi.

Ali, neugodno sam se iznenadila jer već sredinom 6-og mjeseca, njegova kompletna grupa je ispisana iz vrtića, name više njegovih teta, nema njegovih prijatelja, vrtić pohađa cca 20-ak djece, a i to sam previše rekla.

I sad se pitam, da li to samo nekolicina nas radi za plaću od 8-16, i koriste Bogom dani godišnji 2 tjedna godišnje, pa nemaju kud s djecom ili sam upala u Zonu sumraka?

Neka mi oproste oni koji misle drugačiije, ali nekako mi se čini da je sad najednom fora što prije djecu ispisati iz vrtića, a kad su krenuli, bila je najveća fora kad su klinci išli non-stop u vrtić.

Možda griješim, mi smo u malom gradu, a kako je drugdje, imate li vi i vaše dijete takvih problema ?

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

tile moja je petkom bila u vrtiću, a ponedjeljkom prvi dan škole.
    nismo imali drugog izbora.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja zivim u malom mjestu di je praksa ovakva : preskolicima vrtic zavrsava 31.5!!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moj uglavnom ljeti (7. i 8. mjesec) nije isao u vrtic jer smo se uspjeli pokrpati da je uvijek s nekim na moru. Jedne godine to nije bilo izvedivo pa je cijeli srpanj bio u vrticu, u dezurstvu, s drugom grupom i nepoznatim tetama. Jer izbora nije bilo. Malo mu je bilo cudno i neobicno prvih par dana, ali mi to nismo dozivljavali ni prikazivali kao neku dramu. Tako mora biti. Na kraju mjeseca, gotovo da mu je bilo zao sto se mora ispisati.
    Uvijek sam nastojala da ima ljetni odmor od vrtica i cinila sve sto je u mojoj moci da bude kuci. Ali kad se mora... I nikada me nije bilo briga sto drugi roditelji ispisuju dijete ranije - to je njihovo pravo.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ako nemaš drugog izbora naravno da ćeš ga dati u vrtić.
    Ja sam trenutno doma i od kraja 5. mj. smo više na moru nego u Zg. I tako će biti do škole pa smo ga s 1.6. ispisali da ne plaćamo bezveze za to što bi možda u ta 3 mjeseca bio u vrtiću 10-ak dana.

tileo02 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pa meni je prvenstveno žao lavića, a onda se čudim, kao što se čudim i ovim spojenim blagdanima, a svi smo jadni u recesiji, od čega to ljudi žive kad ne moraju raditi.

Ja imam dobar posao i dobru plaću, ali bogme se moram pomučiti za to, a i mm nema baš izbora.

No, to je već neka druga tema, a kažu ljudi "Nigdar ni tak bilo da ni nekak bilo" pa ćemo i mi pregurati ovu prelaznu fazu.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj tileo02 prvotno napisa
    Pa meni je prvenstveno žao lavića, a onda se čudim, kao što se čudim i ovim spojenim blagdanima, a svi smo jadni u recesiji, od čega to ljudi žive kad ne moraju raditi.

Ja imam dobar posao i dobru plaću, ali bogme se moram pomučiti za to, a i mm nema baš izbora.

No, to je već neka druga tema, a kažu ljudi "Nigdar ni tak bilo da ni nekak bilo" pa ćemo i mi pregurati ovu prelaznu fazu.
    Oprosti, ali izvan teme. Zašto se čudiš spojenim blagdanima. Tamo gdje ja radim, svaki blagdan koji pada u četvrtak ili utorak je spojen s vikendom, ALI, taj dan nam se oduzima od GO, pa na kraju imam cca 14 dana preostalog GO.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

N. ce ici u vrtic jos 7. mjesec, s krajem srpnja cu ju ispisati, jer u 8. sam na GO 2,5 tjedna, a za ostatak do skole cemo kombinirati cuvanje...

iz nase grupe djeca koja su vec ispisana su ili otisla k bakama i sl., ili su mame na porodiljnom, samo jedna mama je doma (ne radi)

ne znam nikoga (od roditelja) iz nase grupe da ima cijelo ljeto praznike

tileo02 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Vezano za post o patnji u spojenim grupama, zaboravila sam napomenuti i da me osobito pogađa "lobiranje" od strane teta s podacima koliko ih se već ispisalo, i koliko će ih samo ostati, joooooj, eto i mi smo se već umorile.
    Ma nemoj, a mi se ne umorimo na poslu, i nemamo cijelo ljeto praznike, nego radimo od do.

I rekoh, tema o spojenim blagdanima je off topic, i ja trošim GO kad spajam dane, ali ne mogu si to priuštiti zbog posla i ako želim dobiti tu plaću koja mi treba za kakav, takav život.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

neke firme automatski spajaju blagdane s vikendom, bez da pitaju zaposlenike, samo te obavijeste i uzmu od GO
    ili odradjujes recimo subotom taj 1 dan sto je bilo spojeno za sve

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj emily prvotno napisa
    neke firme automatski spajaju blagdane s vikendom, bez da pitaju zaposlenike, samo te obavijeste i uzmu od GO
    ili odradjujes recimo subotom taj 1 dan sto je bilo spojeno za sve
    X
    To nije moj izbor, to je odluka poslodavca na koju ja ne mogu utjecati. Nitko ne pita radnika da li mu to odgovara ili ne.
    A što se tiče teme, ustvari ne kužim se još u tu tematiku. Da li onda tvoje dijete može još u vrtić, kad veliš da su svi ispisani? Što će se sad odgoditi? Ide u neku "sklepanu grupu"?

tileo02 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pa napisala sam da mi ga je žao, jer upravo tako, ići će u sklepanu grupu s bebačima i s tetama koje ne pozna i nije mi svejedno, ko kuži, ko ne kuži.

Ne želim ni ja svom klincu biti maćeha, pa ga tjerati na nešto što druga djeca ne moraju. Mislim, tko kaže da je život fer, ali eto...pogađa me.

tileo02 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Anemona, , a šta tebe toliko ljuti ? Osim toga ne radi se o spajanju četvrtka i subote nego o zadnja tri tjedna. Ma bezveze.....

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja se trudim ne miješati u tuđe potrebe/želje niti to dozvoljavam sebi. I ja planiram ispisati djecu ono ljeto pred školu. Imam mjesec dana godišnjeg u komadu a ostatak će biti sa bakama/dedama.
    A da se potrefi da baš mora ići u vrtić problem bi mi bio da ne može ići u vrtić a ne to što je u miješanoj grupi i sa drugim tetama.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Anemona, , a šta tebe toliko ljuti ? Osim toga ne radi se o spajanju četvrtka i subote nego o zadnja tri tjedna. Ma bezveze.....
    Ako misliš na mojeg "ljutog smješka", ljuti me taj "vrtički sistem", koji očito i tebe ljuti, što si mislila da me ti ljutiš jer nemaš 2 mjeseca godišnjeg? :/

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pa napisala sam da mi ga je žao, jer upravo tako, ići će u sklepanu grupu s bebačima i s tetama koje ne pozna i nije mi svejedno, ko kuži, ko ne kuži.
    Ne želim ni ja svom klincu biti maćeha, pa ga tjerati na nešto što druga djeca ne moraju. Mislim, tko kaže da je život fer, ali eto...pogađa me.
    Tek sad sam vidjela i ovaj post. Pa taj dio me ljuti, i isto tako mislim da je cijela situacija nefer prema djetetu. (Ne zbog vas, nego zbog vrtića). Ok, kad razmislim, nemam rješenje što bi vrtić morao napraviti, ako veliš da večine djece nema, ali opet nije u redu, da tete praktički na nos trljaju činjenicu da ostalih ne bude, ...
    Trenutno razmišljam o vrtiću, pa sam jako osjetljiva na "vrtićku nepravdu" i da, jako me ljuti, bez obzira što nemam rješenje, jer su roditelji puno puta prisiljeni napraviti kako vrtić dirigira, jer nemaju drugog izbora.
    Ako je "ko kuži, ko ne kuži" išlo mene, onda ne razumijem zašto, jer kužim itekako u čemu je problem, nisi čitala moje postove o vrtiću na drugim temama.

tileo02 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Sorry, Anemona, nisam čitala druge postove.
    Jutros je jedva ostao u vrtiću. Ne znam šta ću ...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Sorry, Anemona, nisam čitala druge postove.
    Jutros je jedva ostao u vrtiću. Ne znam šta ću ...
    Mi smo imali obrnutu situaciju lani i predlani... Djeca su nas MOLILA da ih ostavimo u vrtiću još koji dan (pa smo ih ispisali tek s 31.08. ) da bi mogli u dežurstvo, iako smo imali drugo rješenje za njih... Obožavali su ljeta u vrtiću u toj dobi. JOš kad se pogodio odlazak na drugu lokaciju, morali smo im udovoljiti.

Imali smo još jedan razlog za neispisivanje prije 31.08. - nikad ne znaš da li će baka/deda/baka servis biti u formi, pa je bolje da budu upisani. Ako ne idu cijeli mjesec, naplate 40% a to i nije tak strašno u zagrebačkim gradskim vrtićima...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

S druge strane, riječ je o predškolcu....

Nove tete i nova sredina bit će mu dobra priprema, a činjenica da je s bebačima dat će mu status odraslog i velikog pomagača, he he he! Nema razloga za brigu.

A ima još jedna stvar - dijete "prepisuje" naš stav o ljetu u vrtiću. Ako mi mislimo da je to jao-strašno i loše, tako će mu i biti... Razmislite si o tome...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tile i moja predškolka ide u vrtić, a ako bude kako smo planirali ispisat ćemo ju u 8. mjesecu
    naš je vrtić veliki, tako da ima još dosta djece u grupama
    u našoj cirka 8, od toga pola predškolaca

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •