-
Ja sam izgleda imala vrlo slicnu situaciju. Upalu dojke sam dobila jos u rodilistu, sva sreca uspjela sam izbjeci da mi to sredi medicinska sestra, nego sam cijelu jednu noc sama naizmjence tusirala vrucom vodom pa istiskivala (onak kak pise u knjizici moja prva godina, citala to, izdajala se nad umivaonikom u rodilistu, a suze kaplju po knjizici...) i sve je dobro proslo. S izdajanjem ista stvar kao i tebi, uvijek je samo kapljalo. Vidjela sam kako zenama sprica mlijeko iz puno kanalica, a meni kao samo iz dva-tri i to jedva kaplje. Da bi stvar bila gora, beba mi je s 10 dana zavrsila u bolnici i ja sam se morala izdajati doma da bi joj oni mogli davati moje mlijeko, e to je tek bio horor. Dizati se po noci svaka 2-3 sata i izdajati se da bih do jutra jedva uspjela izdojiti 1 dcl. Sve sam pokusavala, tople kupke, meditacija…napokon su mi dopustili da dolazim u bolnicu sama podojiti malu i onda se polako sve rijesilo. Isto sam imala osjecaj da jedino ona moze izvuci to mlijeko. Moje objasnjenje je da vjerovatno imam uske ili manje prohodne kanalice. Bilo kako bilo, ja ti izdajalicu nikad vise nisam upotrijebila, a svoju curu uspjesno dojim sad vec 13 i pol mjeseci. Uvijek sam je dojila na zahtijev i nisam imala vise nikakvih problema. Cak dapace, meni mlijeko nikad nije prekomjerno curilo iz grudi, vrlo brzo sam prestala nositi one jastucice, sad cak mogu i bez grudnjaka u ljetnim majicama. Dakle mlijeka nikad nisam imala previse ali sam ga imala zaista dovoljno. Beba je izrazito dobro napredovala, rodjena s 3.650 g, s 3,5 mjeseca je imala 7 kg, s godinu dana 11 kg. Jos bih spomenula da je slabo prihvacala dohranu pa je takoreci iskljucivo dojila do 9 mjeseci. Ljudi su nam se smijali, da ce me "isisati" i prerasti s godinu dana, ona je naime jako velika na MM-a, a ja dosta sitna. Grudi su mi male i mozda nisam neki prirodni talent (premda znam da velicina nema veze) ali eto nama je super uspjelo, i ne razmisljam o prestajanju dojenja.
Nadam se da ce ti barem malo pomoci moja prica. Moj savijet je da sto vise bebu stavljas na prsa, ni slucajno izdojavati se previse da ne potenciras proizvodnju mlijeka, stavljaj hladne obloge ako ti se jos uvijek stvara previse mlijeka i ja se nadam da ce se za par dana sve to regulirati, tj. da ces proizvoditi mlijeka tocno onoliko koliko je tvojoj bebici potrebno. Nemoj ocekivati da ce ti mlijeko curiti u mlazovima jer mozda naprosto imas takve dojke, pa mozda i nece, ali to te nimalo ne sprijecava da uspjesno dojis i da ti sve skupa bude pozitivno iskustvo! Sretno i javi kako se stvar razvija.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma