Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Slomljen nos

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Slomljen nos

Moja mala četvorogodišnja cura je silazila s kauča, spotakla se , pala i udarila galvom, točnije nosom , na stakleni stol. To se dogodilo u petak navečer. Odmah smo stavili led , nismo išli na hitnu. Danas je nos natečen i crven, plavo je sa strane i malo ispod očiju. Malo je ostrugala kožu na nosu, ali to je površinski , zacjeljuje. Brine me da li bi trebali ipak poći na hitnu da doktor pogleda? Kako se nama doma čini nije ništa slomljeno, otok se lagano samnjuje, iako sve skupa ne izgleda baš lijepo. Koliko se dana može pričekati prije kontrole kod doktora? Nekako me strah da ne bi dijete imalo trajne poslijedice, ipak je to lice ..
    Nadam se da nije prekasno za doktore, ako je uopće potreba njihova intrevencija. Ja joj još uvijek stavljam led, namazala sam s melemom ranicu, i nadam se da će proći.
    Ako je netko imao sličnih iskustava dobro bi mi došli savjeti ...

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Podižem temu.Naime, D,je danas trčeći po cesti pao i udario u nos.Nos je ogreben a s jedne strane je naoteknulo.Da li bi mogao biti slomljen ? Kuda da idemo ?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Javljam se sa rezultatima , možda nekome pomogne za ubuduće. Uz napomenu kako vjerojatno nije ništa ,pedica nas poslala na slikanje u Klaičevu ili Rebro.Iz Klaičeve nas šalju u Vinogradsku jer kažu da oni nisu zaduženi za noseve.U Vinogradskoj je D.pregledao ORL doktor te zaključuje da nije ništa puklo i da nije potrebno slikati jer da se kod djece lomovi nosića lakše ustanove takvim pregledom nego slikanjem budući da se radi o hrskavici a ne pravoj kosti.

Tincha avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    blizu al opet dovoljno daleko od metropole

Početno

Kod slomljenih nosića radije pušite na hladno! Ja sam slomila nos u prvom razredu osnovne (pala u školi na hodniku), nije bilo nikakve otekline, čak mi ni krv nije išla, samo me sljedećih pola sata prilično boljelo. Kasnije kad je nos počeo rasti nalijevo ustanovilo se da je bio slomljen. Tek sam se nedavno riješila problema plastičnom operacijom nakon koje mi je dr rekao da je hrskavica unutra izgledala koma, čak mi je kost urastala u meso...

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Slažem se sa gore navedenim
    naime, ja sam imala sreću da čak dva puta slomim nos
    prvi put mi uopće nije krv tekla, ali sam vidjela da je malo kriv
    i trčali jednom doktoru, drugom doktoru, svi govore "ma nije, ma možda samo malo..." i tek četvrti ORL (poznanik moje mame) reče da je zbilja slomljen i on ga je i ispravio
    također, nos se uglavnom sastoji od hrskavice koja strahovito brzo zarasta, ako se predugo čeka onda se nos mora ponovno lomiti da bi se ispravio (probala)
    prvi put mi je dao anestetik da ga ispravi (jer ga je lomio, koristio se čekićem i kliještima itd, da ne ulazim u te divne detalje) a drugi put mi je naživo ispravio nos

sjećam se svega ko da je jučer bilo...

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Nisam med. struke, no nakon što sam tri puta slomila nos već sam stručnjak.
    Uglavnom, mene je svaki put strašno bolilo (drugi put je čak i stajao na krivo) tako da se doktoru mora ići.
    Treći put nisam išla dr jer sam mislila da nije ništa, ono koja je sreća da ga slomim tri puta - uglavnom bolje da vam ne prepričavam kako je završilo.
    Prva dva puta su ništa naspram trećeg.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •