-
Moj neuspjeli IVF
Ma ne znam stvarno od kuda da pocnem. Kao prvo, imam policisticne jajnike, problema sa secerom u krvi, cikluse bez ovulacije, ma sta ne...i na kraju posle 3 godina rijesimo se sa mojim suprugom da idemo na IVF.
Pocnem ti ja tako prvo sa Yasmin, i trebalo je 22 dana da pocnem sa suprefactom, a onda nakon sto dobijem mens. da pocnem sa terapijom za stimuliranje. Ali, iako sam pila Yasmin, taj ciklus nisam dobila mens., pa sam onda nakon toga pila 10 dana Primolut, pa onda opet nakon 22 dana pocela sa Suprefactom, i nakon sto sam dobila mens. 3 dan pocela sa terapijom.
Prvih 5 dana uzimala sam po 2 ampule, onda 6 dana po jednu, pa posljedni dan opet 2. Kao i uvek, kod mene unvjek sve nesto mora da krene naopako. Pa mi se zato pojavila alergija od Suprefacta na ruci, pa onda i na kukovima od Puregona, tolike sam bolove imala na kozi, kao kad te sunce opece na plazi, ama bas onako znas....jako, pa mi je koza izgledala kao izgorena, sa pluskavicama pune vode, koje su posle postale modre, na to se i doktori zacudise, jer prema njima, ja sam im bila prvi slucaj do tada.
Nakon toga, iako je sve islo kako treba sa terapijom, prvih daba sam odlicno reagovala na terapiju, pa za da ne dodje do hiperstimulacije morali su od 2 ampule da mi namale na jednu, ali iako mi je punkcija bila zakazana u subotu, oni su je onako nabrzinski premestili ranije u sredu jer mi je estradiol naglo pao, kako to, niko nista mi nije objasnio, jer spored njih, mogla bih imati predvremenu ovulaciju. Imala sam nad 20 folikula, radjena mi je punkcija sa totallnom anesteziojm, ok kojih 13 jajne celije, a od tih, samo jedna se oplodila, jer su druge bile nesto degenerativne i nisu se mogle oploditi.
10 dana sam lezala nakon transfera, i na kraju nista
((
Sada se spremam za drugi postupak ali.....ne ide mi se, bojim se od ponovog neuspjeha
(((
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma