-
Moj inducirani porod
Evo da ukratko napišem o mojem porodu;
Bio je to inducirani porod. Moj 3. porod.
Došla sam u bolnicu u 6:30. Stavili su me na ctg. Svukla sam se u spavačicu. Obavili su mi brijanje i klistir. Nakon toga sam se istuširala. Stavili su me u predrađaonu ponovo na ctg i dali drip. Bilo je oko 8.
Tada su se počeli motati oko predrađaonske sobe nekakva 2 učenika (na praksi su bili). Stalno su dolazili u sobu. Nakon njih vizita. Molila sam sestru da jednom od dečki zabrani pristup k meni,jer sam ga znala iz viđenja pa mi je bilo neugodno da je tamo i da to sve gleda. Hvala Bogu poslušao je i nije više dolazio. Ali ovaj drugi je zato bio od tada čitavo vrijeme samnom. Da razbijem neugodu zapričali smo se i vidla sam da je dečko skroz ok i baš je bio simpa.
Oko 8:30 mi počinju trudovi. Dolazi doktorica i buši vodenjak da ubrza stvar. Tada sam bila otvorena 3-4 prsta. Ubrzo nakon toga vode me u rađaonu,a ovaj moj praktikant za menom! Nisam ga željela istjerati,jer mi je baš pasalo što je pustio da mu gnječim ruku i prodisaval trudove s menom. Puno je lakše kad je netko uz tebe nego kad si sama kao što sam bila u prva 2 poroda. Oko 9:30 sam bila otvorena 9,5 cm. U 9:50 sam rodila Vinku od 3140g i 49 cm. Odmah su je stavili na mene i tako smo bile sat vremena. Zatim je zamataju i odnose,a ja sam nakon još jednog sata prebačena u sobu. Nisu me rezali,nisam pukla pa nisam niti šivana. Nakon poroda sam hodala normalno kao nova.
Evo to je ukratko taj moj porod. Od početka trudova do kraja poroda trebalo mi je nešto manje od 1,5h. Nije bilo teško kao s Davidom,ali niti lako kao sa Sarom. U svakom slučaju jako sam sretna što je taj dečko bio uz mene i pomagao mi. Sad vidim zašto žene vode muževe na porod. Žao mi je samo što nisam zapamtila kako se zove.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma