Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Glazba u trudnoći i njene posljedice

Andro-gen avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno Glazba u trudnoći i njene posljedice

gledao sam neki film na tv o utjecaju glazbe na (još nerođeno) dijete.
    doduše, ovo dijete na filmiću snimano (!) je bilo... onako... skoro 30 tjedana pa me interesira
    da li se zna kada počinje djetetova audiopercepcija?
    postoje li nekakvi dokazi o utjecaju glazbe na (kasniji) karakter/prirodu djeteta, ne samo u prenatalnom periodu, nego i malo kasnije ili sl?

ovo dijete na filmu se ful mrštilo kad je glazba mijenjala ritam, na metal mjuzu je isto neke face radilo, ma strašan filmić.
    dijete je baš snimano, bez ikakve animacije...

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Na žalost ne znam još ništa o toj temi, ali me jako zaintrigirala i svakako bih se voljela informirati.

Molim te možeš li napisati na kojoj si to tv gledao i dali je bilo nedavno?

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja ne znam puno stručnog o tom, ali mogu govoriti iz svog iskustva.
    Inača smo i suprug i ja izvrsnog sluha s tim da je on završio srednju školu za glasovir, a sam ostala samo amater. Ali, jako volim glazbu, jako volim pjevati i prije sam dosta svirala na sintesajzeru.
    Kad sam bila trudna s L. radila sam u uredu i imala svoju muzičku liniju te sam 8 sati dnevno puštala laganu glazbu tipa Enya, Mike Oldfield, Vangelis...
    Ne znam koliko je zbog gena ili puštanja glazbe, ali L. je prirodno nadaren. Ima izvrstan osjećaj za ritam, pamti i ponavlja melodije i pjeva ko mali kanarinac od prve godine života. Muziku Mike O. obožava i ima malu klasičnu gitaru na koju stalno svira, pogotovo kad mu pustimo CD-e. Ima izvrsnu tetu u grupi u vrtiću (koja je položila muzičke tečajeve i uključena je u predškolske muzičke programe) te nam je ozbilljno rekla da ga upišemo u muzičku školu jer da je vrlo nadaren što najesen i ozbiljno namjeravamo.
    Dakle, da sumiram: ne znam jel zbog tog što doma stalno nešto pjevušimo i slušamo ili zbog tog što je u buši odpočetka slušao glazbu, ali rezultata već ima (pretpostavljam da je zbog obojeg).

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

jooj, jednom sam imala seminar na tu temi i čitala neku knjigu, al ne mogu se sjetit kojuuuuu......ono čega se sjećam u globalu je da nema ničeg lošeg u tome!!

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Za vrijeme trudnoće i dok je N bio beba sam stalno slušala klasičnu glazbu jer mi je jedino ona pasala.
    Sada kada si moj N bira glazbu za slušanje bira Mozarta, Vivaldija i takve stvari spram drugih.
    Vrlo rano je počeo ponavljati kraće melodije.
    MM i ja samo glazbeno navudreni tako da ima i gene koje može tu povuči.

Sad jel je to rezultat mojeg slušanja, gena oliti već nećega trećeg tko će ga znati, ali mislim da ima nešto u tome.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Slušali smo glazbu u obje trudnoće. Slušalice preko trbuha i odmaraj.
    U prvoj zvkove kiše, ptice, dupine i kitove, svakodnevno Gibonijev Mirakul i posljedica svega je da se dijete rodilo isti dan kad i Gibo. 8)

Ne znam jel glazba prije trudnoće imala nekakav utjecaj na njihovu ljubav prema glazbi, ritmu, sluhu, jer čim su se rodili, i dalje sam im puštala glazbu, pjevam im, plešemo, imaju osjećaj za ritam.

Sjećam se da je Jan bio nemirniji kad smo slušali Depeche Mode, ali definitivno smireniji na gibine šlagere i klasiku.

Andro-gen avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Ava M prvotno napisa
    Na žalost ne znam još ništa o toj temi, ali me jako zaintrigirala i svakako bih se voljela informirati.

Molim te možeš li napisati na kojoj si to tv gledao i dali je bilo nedavno?
    ma vidio sam to na youtube...
    pokušat ću naći, a dotle:
    http://www.early-pregnancy-tests.com/music.html
    http://www.mantraonnet.com/shopping-...pregnancy.html
    http://www.nhs.uk/news/2008/10Octobe...pregnancy.aspx
    http://www.emusic.com/album/Various-.../11469994.html

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •