Moja curka ima 6 godina i zubi joj rapidno propadaju. Ujutro joj smrdi iz usta kao iz bunara!Svi su čvrsti al ju bole i mrve se...Kako joj to olakšati?
Moja curka ima 6 godina i zubi joj rapidno propadaju. Ujutro joj smrdi iz usta kao iz bunara!Svi su čvrsti al ju bole i mrve se...Kako joj to olakšati?
ma ide, išla je, on veli da tu nema šta raditi, ne isplati se blombitrati, jer će se raspasti...A sa pranjem je na Vi...
meni to što kažeš da joj smrdi iz usta i sve ostalo "smrdi" na želučanu kiselinu....mora ,mora,mora prat zube
ma baš joj zubić truli, smrdi pokvarena hrana u zubima. Ma teram ju al navečer zaspi iznenada i niš, stalno se izvuće. Tera modu, a zube neće prati...
Pa moraš naći načina da je nagovoriš, prisliš, bilo što. Djeca moraju prati zube, a odgovornost za to nije na njima nego na roditeljima.
Naša dječja stomatologica kaže da djeci navečer zube trebaju prati roditelji, jer ih oni ne operu temeljito.
Pokušaj tako i ti, prije spavanja odite u kupatilo i dobro joj očetkaj zube, naročito kutnjake, zub po zub.
Tako će steći naviku, a i naučiti će pravilno prati zube.
Moja mala susjeda je imala takvu situaciju s mliječnim zubima.bajadera prvotno napisa
Krune uopće nije imala, a u krnjotke korijena joj se zavlačila hrana i jako ju je boljelo.
Susjeda ju je vodila na stom. fakultet, tamo bi joj, s vremena na vrijeme, stomatolog lagano očistio te krnjotke i isprao s nečim, a ona doma bi joj iz šupljina vadila hranu čačkalicom nakon svakog obroka (jer bi ju u protivnom jako boljelo) i ispirala s vodom.
Na sreću, poispadali su joj ti mliječni krnjotci, (6,4 god. joj je) a sad redovito održava trajne zube.
Ima malo i do kvalitete zubi, što te, naravno, još više obvezuje da higijeni posvetiš maksimalnu pažnju.
ja i pričam o mliječnim zubima... :D
Ma dobro, ali ne usvoji li naviku četkanja zubi odmah, bojim se da ista sudbina čeka i trajne :/, zato, okrenite ploču već večeras!bajadera prvotno napisa
Tvoja lijepa djevojčica mora imati i zdravi osmijeh, da bi zaista bila lijepa.![]()
Ovako i kod nas... Sad su moji već veći, ali tu i tamo ja dohvatim četkicu i operem im i kutnjake, sva ona mjesta oko kojih se njima ne da zezati...piplica prvotno napisa
U moje vrijeme postojale su i neke tabletice za detekciju zubnih naslaga, pa se moglo lijepo pratiti da li pereš zube kako treba ili "švindlaš". Ne znam ima li toga za kupiti, a rado bih nabavila svojim dečkima.
Eh, da... savjet (pomoći će barem za trajne zube):
Pripaziti na prehranu - više mliječnih proizvoda radi kalcija, više voća i povrća, manje slatkiša i proizvoda od bijelog brašna.
I naša stomatologica to kaže. Tek sam ove godine djeci od 8 i 9 godina prepustila pranje zuba. Povremeno im ih i sada operem. Pogrešno je gledati na mliječne zube kao na nešto što nije važno, jer će ispasti. Dok ih imaju trebaju biti zdravi i funkcionirati. Osim toga, kasno je za higijenske navike kad izrastu stalni zubi.piplica prvotno napisa
Slažem se! Moram ju nasiliti,ispočetka je bila vrijedna u pranju, sad to izbjegava. Vidim da i u vrtiću to tete ne rade s njima jer bi valjda i to malo pripomoglo da bude savjesnija!
[/quote]
U moje vrijeme postojale su i neke tabletice za detekciju zubnih naslaga, pa se moglo lijepo pratiti da li pereš zube kako treba ili "švindlaš". quote]
Ima toga i sada za kupiti u ljekarnama, čak i u DM-u je bilo prije mjesec-dva. Nakon što se zubi operu, tabletica se otopi u ustima i ispljune. Sva neoprana mjesta ostanu obojana, pa onda ispočetka pranje.
moj isto pere zube od kad mu je prvi izasao (tj ja mu ih perem) sad vec dosta dobro zna i sam ali mu se isto koji put navecer ne da ali ga natjeram. u vrticu uvijek peru i neki dan im je bila stomatologica koja ih je ucila kako pravilno prati.
on inace ide i na redovite kontrole kod stomatologa i vec je jednom cistio kamenac.
mislim da je higijena zuba najvaznija i da se kvalitetnom higijenom moze dobro "pokriti" losija kvaliteta samih zubica.
I stomatolozi znaju biti malo lijeni pa ne popravljati mliječne zubiće, uz objašnjenje da će ionako izrasti novi. Dok evo naš zubar inzistira na pregledima od početka i popravcima svega što se da popraviti. Moja nećakinja ima doslovno trule zube. Sa svojih šest od jedinica do četvorka nema nijedan. Njena mama je kao sva iznenađena kako to, pripisuje sve genetici a istina je ta da to dijete nikad nije pralo zube, odraslo je na lizalicama a kao su joj svi ti zubi propali onda su joj batom tukli lizalice da ih može jesti žlicom. Njena mama je ne vodi zubaru jer se malena boji ali ne zamara se previše s tim jer narast će novi. A djetetu se čitava vilica iskrivila. Iz aviona vidiš da joj zagriz ne valja, usne joj stoje krivo i oblik lica koj se nekako prilagodio toj praznini u ustima. Osim što je jako ružno za vidjeti, ne bi rekla da čitava situacija pršti od zdravlja. Posvećujem veliku pažnju njezi zuba i svaki mliječni kojeg je miš odnio bio je bijeli i zdravi
Moja L. ima 6 g. i totalni kaos u ustima.
Od izbijanja 3-4 zubića, počeli smo prati četkicom. Ali ništa ih nije moglo spasiti. Svi su istrunuli, osim donjih sjekutića.
Redovito posjećujemo zubara, popravili smo već 4 zubića, bušili rupice, čistimo čačkalicom.
Vama preporučam promjenu stomatologa, jer ako vam ovaj ne zna ili ne želi pomoći, mogli bi vas snaći veliki problemi.
Četkica na baterije je prava stvar.
Bolje operu zube i privikavaju se na vibracije u ustima tako da lakše prebrode prvo brušenje zuba.
Kod nagovaranja na pranje najbolje je prati zube u isto vrijeme s klinicima.
I treba naći zubara kod kojeg možete dolaziti redovito i malo se provozati na stolcu, pogledati ogledalca i one vatice...prije prvog popravka.
bas sam se neko vece upitala da li je u redu da svom cetverogodisnjaku uvijek ja perem zube.znaci,u redu je?jer ja ih temeljito sa svih strana mu iscetkam sto on svakako ne bi ucinio,niti to naposlijetku zna..
Za sad još nemamo nekih večih problema, tu i tamo ju zaboli taj isti,prednji su jako lijepi i čvrsti al iza je kaos gdje probrlja s četkicom. Da,morat ću drugom stomatologu,čini se..