Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 63 od 63

Tema: Dijete se odbija vezati

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

http://www.kiddy.de/gb/infinity-pro
    Ovo , ali meni se nikako ne svida. Za malo dijete mi je jos ok , ali vece mi izgleda kao da ima previse slobodnog hoda kod kocenja. :/

Suzzy avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I mi imamo problem vožnje u AS. To praktički traje od rođenja. Jednostavno to mrzi i gotovo, ništa ne pali, sve smo probali... igračke, knjigice... sve to pali nekih desetak minuta, još jedino bočica uspije srediti stvar, ali opet na desetak minuta dok ne iskapi. Nažalost ne mogu izbjeći vožnju, vozimo se svaki dan (dvaput po pola sata). Izbjegavamo auto koliko možemo ali živimo u malom mjestu i sve što moramo obaviti moramo u auto Inače ne voli niti kolica, dakle... vezanje ili vožnja, nisam sigurna što ju smeta.

Sad sam krenula s fazom ignoriranja jer ništa mi drugo ne preostaje. Strašno je to... ona vrišti (doslovce), para uši... a da ne pričam kako to utječe na koncentraciju u vožnji.
    Recite mi molim vas, jel ikome pomoglo ignoriranje i koliko je to trajalo?
    Imam osjećaj da bi ju mogla ignorirati mjesecima a ona bi i dalje vrištala

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Suzzy, koliko je stara?
    Jeste li pokušali tempirati vožnju u vrijeme kad inače spava?

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mi smo imali takav problem 2,5 godine...
    Ignoriranje ni išta nije palilo, pa smo nakraju najviše ignorirali...
    nekome pomogne CD sa dječjim pjesmicama..
    Poslje 12 mj je počeo pričati i cijelo vrijeme tulio "ja ću ići pješke", "neću se vezati" itd...

Suzzy avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ima 1 godinu.
    Spavanje u autu je također koma jer najdraže joj je na trbuhu pa se izmučimo dok ne zaspi. Tempirali bi, ali putujemo na posao i s posla i nikako se ne poklapa sa spavanjem.
    Sve mi se čini da ćemo se dugo mučiti ovako.

magda_ avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

eh, i mi odnedavno spadamo ovdje
    kada smo usvojili naseg A imao je 10 mjeseci, relativno brzo se navikao na sjedalicu i nije bilo problema sve do posljednjih mjesec dana, a sada su mu dvije godine. skoro je nemoguce staviti ga u nju, batrga se, izvija, vristi-to je manji problem, udara nas, a jak je ko zemlja. samo sto ga unesemo u auto on je vec potrbuske u sjedalici i muka kako ga okrenuti. pokusali smo pricati, cekati, ali on nikad ne bi sam sjeo u nju, briga njega hocemo li mi krenuti ili necemo, a jos bolje (za njega) ako kazemo: "van!"
    uglavnom ga na silu vezemo, samo je vazno nekako ga pravilno postaviti u nju i sstaviti ruku medju nogice da ne moze izviti se, dok ga ne svezemo. za par minuta prestaje plakati i vozi se u 16. ali tako mi je zao na silu ga vezati, bojim se i da ga ne povrijedimo koliko se baca i izvija. ali za sada ne postoji drugi nacin. bas nam je to sada veliki problem.
    mislim da smo mi napravili problem kada smo mu par puta pustili da izadje iz sjedalice, dok smo cekali jedno drugo duze vrijeme u autu, da se igra volanom ili par puta ispred kuce isto MM je sa njim sjeo u auto da se igra.

ovdje sam vidjela, a nije mi ranije naumpao, onaj volan za deckice, pa probacemo s tim. u medjuvremenu ima li ko kakav savjet?
    i naravno, nema vise igre u autu!

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

moja je urlala i urlala, i onda sam ja uključila CD player s mojim omiljenim dance pjesmama do daske, tako da se auto tresao od muzike. osjećala sam se ko u disku. u jednom trenutku je prestala urlat jer se nije mogla nadglasavat s http://www.youtube.com/watch?v=hQSqUcf_N-I

i kada se smirila, ja bih polako stišavala mjuzu, a kada bi počela cmoljiti pojačala bih.

nije da se hvalim, al postala sam DJ vozeći dijete

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

nisam baš siguran da je atak na djetetov sluh prava metoda smirivanja

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

kod nas oko sidalice nema rasprave.
    L. je od rođenja u autu i u AS. njoj ne triba niti govorit di joj je misto u autu i šta mora napravit kad sidne u AS. i voli AS. oduvik.
    s malim je bilo problema, u početku. nije bio baš oduševljen vožnjom u AS. je li to zato što se vozio naopako, što je bilo ljeto pa mu je bilo vruće ili jednostavno nije volio AS - nemam pojma. ali bi vožnja redovito završila njegovim prestrašnim urlanjem. meni bi se grčio želudac, kosa mi se dizala na glavi, dolazilo bi mi da ga izbacim iz auta kako bi urlao....ali je i to prošlo. vidio malac da mu od urlanja nema koristi, da iz AS ne može izać ko ni iz vlastite kože i pomirio se sa sudbinom. i više ne urla. počne on i sad kenjkat, ali ima neku svoju igračku koju mu navijem i ona svira pa ga umiri. ali mu se vozit u AS još godinama pa mu je bolje štedit glasnice kad je to u pitanju.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

daddycool, ne bi vjerovao, imali smo disko svega par puta, dok nije shvatila da urlanje nije opcija. i sada se fino zicnemo i svežemo, svi sretni upalimo CD-ić na normalnu volumažu i mašala. ko bubica sjedi i gušta.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Kod mene nikakvog pomaka. Sad ima već 4 godine, sve razumije, ali neće se vezati i i neće. U biti, ja ga zavežem jer mu velim da inače ne možemo nikud,ali on si usred vožnje otkopča pojas!!! I tako unedogled! Lagano ludim. Od pomoći nije ni policija. Prva situacija - išli smo nekud i R. se naravno odvezao u vožnji. Zaustavi nas policija, traže vozačku i prometnu i velilm ja pred njima (riskirajući kaznu, ali bolje i to nego da se vozi i odvezuje) da su nas eto zaustavili jer nije vezan. Policajac mrtav hladan veli - ma nema veze! Poludila sam! Pa bemu miša, pa da je bar rekao da se mora vezati ili što ja znam... Drugi put nam je nešto policija donijela doma, ja opet velim da su došli špotati jer je odvezuje, opet policajac njemu - ma ne, nema veze, nismo zbog toga došli!!! Da ne velim da policajac u uniformi uredno svako jutro sina u vrtić u koji ide i R. vozi bez AS!!! Uglavnom, i dalje smo pješaci. Grrrr

magda_ avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj magda_ prvotno napisa Vidi poruku
    eh, i mi odnedavno spadamo ovdje
    kada smo usvojili naseg A imao je 10 mjeseci, relativno brzo se navikao na sjedalicu i nije bilo problema sve do posljednjih mjesec dana, a sada su mu dvije godine. skoro je nemoguce staviti ga u nju, batrga se, izvija, vristi-to je manji problem, udara nas, a jak je ko zemlja. samo sto ga unesemo u auto on je vec potrbuske u sjedalici i muka kako ga okrenuti. pokusali smo pricati, cekati, ali on nikad ne bi sam sjeo u nju, briga njega hocemo li mi krenuti ili necemo, a jos bolje (za njega) ako kazemo: "van!"
    uglavnom ga na silu vezemo, samo je vazno nekako ga pravilno postaviti u nju i sstaviti ruku medju nogice da ne moze izviti se, dok ga ne svezemo. za par minuta prestaje plakati i vozi se u 16. ali tako mi je zao na silu ga vezati, bojim se i da ga ne povrijedimo koliko se baca i izvija. ali za sada ne postoji drugi nacin. bas nam je to sada veliki problem.
    mislim da smo mi napravili problem kada smo mu par puta pustili da izadje iz sjedalice, dok smo cekali jedno drugo duze vrijeme u autu, da se igra volanom ili par puta ispred kuce isto MM je sa njim sjeo u auto da se igra.

ovdje sam vidjela, a nije mi ranije naumpao, onaj volan za deckice, pa probacemo s tim. u medjuvremenu ima li ko kakav savjet?
    i naravno, nema vise igre u autu!
    evo, nisam se javljala, ali mi smo vrlo brzo rijesili problem, skoro nevjerovatno, a bas smo se mucili. a pomoglo nam je ono: "auto ne moze krenuti dok se ne svezemo" (pa jos dodam par puta gas onako u leru). ma veze se on u trku, jos hoce da place sto auto ne moze krenuti. a ako se u voznji pocne protiviti samo pocnem kociti pomalo, on odustaje. ma rahatluk!

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj magda_ prvotno napisa Vidi poruku
    evo, nisam se javljala, ali mi smo vrlo brzo rijesili problem, skoro nevjerovatno, a bas smo se mucili. a pomoglo nam je ono: "auto ne moze krenuti dok se ne svezemo" (pa jos dodam par puta gas onako u leru). ma veze se on u trku, jos hoce da place sto auto ne moze krenuti. a ako se u voznji pocne protiviti samo pocnem kociti pomalo, on odustaje. ma rahatluk!
    Baš dobro, sad si me obradovala! Možda se i kod nas nešto promijeni do tad. Za sad nam je tako kako je, on viče a ja sirota slušam. Bit će bolje....
    Već nekoliko puta smo išli na duže relacije, sve smo pokušali. Po danu, po noći, predjutro, navečer.... ništa ne pali. Putujemo bar duplo duže nego prije jer većinu vremena budemo na stajalištu. Koma!

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •