Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Renault scenic i AS na srednjem sjedalu?!

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno Renault scenic i AS na srednjem sjedalu?!

Kupili smo novi(stari) auto (model 2002.) i danas ga je MM dovezao. Odmah sam krenula u provjeravanje pojaseva i sad sam malo zabrinuta. Imamo Maxi Cosi (buster s naslonom), sin je 5 god. i nekih 20 kg. Na srednje sjedalo stane komotno, no zbunjuju me pojasevi. Svi pojasevi odozada kopčaju se s dvije kopče, prvo s jedne strane, a onda preko pojasne zone u drugu kopču.
    Na srednjem sjedalu pojas se izvlači iz krova auta. Mogu li sigurno vezati dijete u AS na tom srednjem sjedalu?

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

to na sredini je normalan pojas za vezanje u 3 točke, a ima 2 kopče zato da ne smeta ako otraga sjedi dvoje ljudi

samo ti montiraj AS na sredinu

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Mi ćemo odozada voziti troje djece, planirala sam ovo dvoje većih sa strane, a AS na sredinu, sad me zbunio taj pojas iz krova.
    Ne stignem prije mora na neki pregled AS pa molim tko ima iskustva da mi točno opiše kako vezati.

Znači, kad dijete sjedne s njegove desne strane izvuče se pojas iz krova, provuče kroz onaj utor na gornjem naslonu sjedalice i kud onda? Prvo kopča s desne strane, pa preko pojasa u ljevu kopču. Jesam dobro pokopčala? :?

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

najjednostavnije ti je da najprije pojas onom krajnjom kopčom ukopčaš u crnu "utičnicu" i dalje onda normalno koristiš kao i svaki drugi pojas u 3 točke vezanja

da si u ZG mogli bi se naći (i ja imam Renaulta s istim sistemom, i baš sam prije 3 dana vozil malu u AS montiranoj u sredinu)

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Al sam pametna, upravo sam tako i napravila, super sve šljaka... U prvi mah sam se uplašila da crne kopča ne radi, nije htjela uhvatiti, ali gurala sam krivi pojas s krive strane, pa sam još malo proučavala onu sličicu na pojasu i super je, već smo isprobali i male i velike...
    No, ipak mi je lakše kad dobijem potvrdu od nekog tko se više razumije od mene...

Sad mi se ovaj Scenic čini ko svemirski brod, izišli smo iz male Opel corse s troja vrata - odozada jedan petogodišnjak, jedna bucmasta šesnaestogodišnjakinja i jedan duuuugački četrnaestogodišnjak, ja od 170 cm i MM od 196 cm naprijed, da ne povjeruješ!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo i nas, u problemima sa scenicom
    ovo mjesto na sredini je katastrofa! nikako ne možemo dobro uglavit sjedalicu na tom mjestu.
    stalno, kao da, strši. ispod nje možete ugurati dlan-fakat ne kužim.
    gurnemo do kraja, dobro je zategnuta, i ona, opet, iskoči!

za pop.....

srećom, tj. nadam se da će u novi auto normalno "sjest".

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Nama u Scenicu sjedalica sasvim lijepo stoji na sredini.
    Kod nas su ozada tri odvojena sjedala (nisu spojeni kao na starijim modelima), možda je u tome stvar :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

scenic je novi, sjedala su odvojena, ali nešto se "dogodilo".
    sutra ćemo izvadit van sve i ispočetka pospojit.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Val prvotno napisa
    scenic je novi, sjedala su odvojena, ali nešto se "dogodilo".
    sutra ćemo izvadit van sve i ispočetka pospojit.
    Aha.
    Mi imamo Maxi cosi sjedalicu i lijepo nam stoji na tom srednjem sicu (za razliku od također velikog Megana karavana gdje je ne uspijevamo montirati u sredinu, a u manje aute nismo ni pokušavali).

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ovako, imamo sina koji je 3 god navrsio, ima 14kg i oko 94cm i vozi se u Recaro Young sport as(9-36kg), e sad, posto imamo blizance na putu, u potrazi za vecim autom,naletili smo na Renault Megane Scenic 1996 ili 98god. Uglavnom, posto auto nije u obliznjim gradovima i ne mogu probati, zanima me, stanu li 3 as u njega(ima 3 zasebna sjedala), u ovom slucaju 2 graco(0-13kg) sa bazom i Recarica, a kasnije 3 Recarice? I da, jel mi mozete objasniti to sa pojasem za srednje sjedalo jer i ovome autu ide sa krova?
    Pozdrav i HVALA unaprijed i evo slika zadnje klupe
    http://img12.imageshack.us/i/pb093982.jpg/
    http://img254.imageshack.us/i/pb093981.jpg/

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja ti mogu objasniti za pojas:

taj pojas koji ide s krova je u stvari pojas u tri točke vezanja kao i ova dva sa strane, i ako u uputama auta nije drugačije navedeno pogodan je va pričvršćivanje bilo koje AS koja se pričvršćuje pojasom, za razliku od onis, hajmo reći, uobičajenih pojaseva kakvi se nalaze u većini auta na sredini stražnje klupe (pojas u dvije točke vezanja, nema dijela koji ide preko prsa)

što se tiče smještaja tri AS, ako se nitko ne javi probajte naći u susjedstvu nekoga tko ima takav tutač i zamoliti da odete do dućana isprobati

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pretpostavljam da stanu tri sjedalice. Kod nas normalno stane Maxi cosi (9-18 ) i Graco (0-13) i ja između njih normalno sjedim na srednjem sjedalu (a nisam bas čačkalica).

Doduše, probali smo staviti ovu Graco sjedalicu na srednje sjedalo i nisam uspjela zakopčati pojas, falilo mi je nekoliko centimetara. Pa probaj staviti ovu veću sjedalicu u sredinu, a male sa strana.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Nama stanu dvije kidfix i kiddy comfort u sredini, ali srednje sjedalo moram pomaknuti prema naprijed i teško je doći do kopči pojasa.
    Super je što se zadnja sjedala mogu pomicati naprijed-nazad pa se na taj način dobije još koji centimetar u širinu, inače ove tri ne bi stale jer su kidfix šire od sjedala.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

E odlicno curke...znaci stanu....ma ja bi svakako recaricu stavila u sredinu a gracove na strane...s tim da kazem, idu sa bazom pa mi nije bitna duljina pojasa, ne ide oko as nego se baza montira samo, jel tako?? E sad jos, kako namontirati taj srednji pojas...tak dio mi jos nije bas najjasniji? :/
    Hvala vam puno na odgovorima

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj sam prvotno napisa
    E odlicno curke...znaci stanu....ma ja bi svakako recaricu stavila u sredinu a gracove na strane...s tim da kazem, idu sa bazom pa mi nije bitna duljina pojasa, ne ide oko as nego se baza montira samo, jel tako??
    hmmm, provjeri upute, obično gornji dio pojasa ide oko same AS

E sad jos, kako namontirati taj srednji pojas...tak dio mi jos nije bas najjasniji? :/
    Hvala vam puno na odgovorima
    na tom srednjem pojasu imaš dvije kopče: ona bliža kraju pojasa ide u crnu "utičnicu" (onu koja se nalazi točno ispod gornjeg hvatišta pojasa, a ona druga u crvenu "utičnicu" - da probam pojednostaviti: najprije ukopčaš kopču bližu kraju pojasa u crnu utičnicu i onda dalje sve radiš kao i s pojasevima sa strane

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

E sad mi ej jeasno to sa pojasom....hvala puno
    Nego.....kako to sa graco as i pojasom? Pa jel nije smisao baze da se ona namontira pojasom kak spada a da as onda samo klikas? ili sam u krivu? trenutno mi je kod mame as pa ne mogu vidjeti uputstva....ali sta nije tako?? :/

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

daj napiši koja je to točno Graco AS s bazom, pa budem ja probal naći upute na netu

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Tocan naziv je Graco Junior baby(0+) i za nju ide odgovarajuca baza Graco...to je to....

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

nemam mogućnost pogledati filmić ali po naslovu bi mogao pomoći

http://www.videojug.com/film/how-to-...-baby-car-seat

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

našel sam upute i prema njima kad se baza jednom učvrsti AS se samo klikne u nju (ne ide pojas preko AS)

a usput sam pogledal i kompatibilnost sa Scenicom: može se montirati na bilo koje stražnje sjedalo

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

E da....zato mi nije bilo jasno jer znam da kad se baza namontira, nema pojas nista vise sa as.....i nasla sam oba videica kako montirati i bazu i as...odlicno!! :D Hvala puno na linku i savjetima
    Znaci nema frke vise oko toga...sad mozemo kupiti auto :D
    Puse i HVALA jos jednom

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •