Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: dojena beba u bolnici odbija hranu-hitno trebam savijet

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    adria avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno dojena beba u bolnici odbija hranu-hitno trebam savijet

dakle,imam curicu od 3,5 mj koja je prosli cetvtak zbog visoke temperature,leukocita i crp-a zavrsila u bolnici.inace dojim,bebu sam povremeno dohranjivala adaptiranim ali u posljednjih mjesec dana je bila samo na cici.problem je nastao kad su je hospitalizirali.pocela je odbijati hranu,a oni su je poceli hraniti adaptiranim mlijekom.jos istu noc pojela im je samo 40 ml.adaptiranog.iduce jutro sam dosla na podoj i saznala da je nesmijem dojiti između obroka a oni su odredili da ima 6 obroka u 24h.posto je primala infuziju bila je vezana za krevetic .inace cura je i doma bila komplicirana za hranjenje..recimo u fotelji na sjedeci nije htjela jesti ,samo lezeci u spavacoj sobi.izbor koji sad imam u bolnici je jedna rasklimana stolica na kojoj sjedim.normalno,pocela je odbijati i dojku.pokusala sam je hraniti tako sto bi ona lezala u kreveticu ,a ja se nagnem nad nju pa je nesto i uspjela pojesti al ja fizicki nemogu 40 min biti u tom polozaju.jucer sam 10 min. zakasnila na podoj i vec ju je sestra hranila adaptiranim.odbija i caj naravno jer joj ga ja nisam kod kuce nikad nudila.posljedica tih nemogucih uvjeta u bolnici je drasticno smanjenje mog mlijeka.beba je pocela padati na tezini..ne vidim izlaz iz ove situacije jer je oni ne planiraju pustiit iz bolnice dok ne pocne jesti,a mog mlijeka je sve manje.adaptirano joj guraju na silu.i sto je najgore nedaju mi da je dojim cesce nego strogo po satu kad joj je vrijeme..cini mi se da smo upali u zacaran krug i ja nevidim rijesenje..po cijele dane sam u bolnici tako da se nemogu izdajati ,a i nemogu izdojiti vecu kolicinu mlijeka.cini mi se da mom dojenju dolazi kraj a beba ne prihvaca ni adaptirano ni bocicu...do sad je predobro napredovala.rodila se sa 2800,sa 3 i pol mjeseca imala je 5850.nemogu vjerovati kakvi su uvjeti u nasim bolnicama i koliko su doktori i sestre neinformirani o dojenju...zbog cijele situacije smo ocajni i molimo bilo kakav savjet..sto uciniti???uzeti iz bolnice na vlastitu odgovornost nemogu jer prima antibiotik intravenozno!

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

situacija stvarno zvuči očajno i baš mi je žao što ste se našle u takvoj situaciji. ne čini se bajno nimalo.
    ja ti mogu dati samo par prijedloga a sama ćeš dalje vidjeti što ćeš i kako ćeš.
    za početak moraš pojačati izdajanje i to tako da imaš količinu izdojenog koja će zamjeniti adaptirano. ovo je jako važno jer ćeš ukoliko nema podoja samo tako održati proizvodnju mlijeka.

drugo, moraš naći nekoga u bolnici ko je zadužen za dijete nekog dr. imenom i prezimenom i objasniti u čemu je stvar, da ti smatraš da je dojenje jako važno i da je to tvoje dijete i tvoja odgovornost i da želiš da ti pod svaku cijenu, ali pod svaku omoguće da tvoje dijete dobija tvoje mlijeko. znači kreni od nekoga ko će drugima objasniti što želiš da se ne moraš ti hrvati i objašnjavati s 55 sestara i doktora u svim smjenama o tome jer će te to emotivno jako iscrpiti. iskreno više bi me ubijalo da moram svima objašnjavati nego samo dojenje.

traži odlučno da ti omoguće neku stolicu koja je stabilna i na kojoj možeš sjediti sa svojim djetetom. možeš donijeti svoju. ima onih zgodnih stolica za kampiranje koje se sklope, a jako su dobre za dojenje u takvim situacijama.

nabavi dovoljnje količine vrećica za zamrzavanje i izdojeno mlijeko spremaj ukoliko nikako ne uspiješ izboriti se za dojenje. svakako probaj razgovarati smireno i odlučno i nekoliko puta ako treba. imaj na umu da si ti mama i da imaš pravo na odluku. to je najvažnije.

ne brini se za povratak na dojku i na isključivo dojenje. to ćemo zajedno sređivati kad se vratiš doma. sad imaš druge prioritete.

a ovo:

i sto je najgore nedaju mi da je dojim cesce nego strogo po satu kad joj je vrijeme
    probaj inzistirati na tome da ti objasne zašto misle da je to važno? pripremi se za razgovor. reci da ti smatraš da je tvoje mlijeko daleko bolji izbor od adaptiranog i da smatraš da je skroz u redu da poštuju tvoju želju da dojiš na zahtjev djeteta. da tvoje mlijeko može samo koristiti a nikako štetiti, a da šteta može nastati ukoliko ne dojite.

i ako si tamo svakako traži da ti hraniš dijete bez obzira je li adaptirano u pitanju.

javi se i sretno!

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Uh adria nije vam nimalo lako
    Mamita je sve lijepo rekla, ja ću samo zavibrati da se uspiješ dogovoriti
    i da što prije idete kući
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

P.S. Antibitici ne moraju do kraja ići venozno, može se terapija nastaviti i per os (sirupom) nakon poboljšanja, naravno to je isključivo liječnička odluka.

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Vjerujem da se osjecas ocajno
    Moje iskustvo sa (splitskom) bolnicom je trazi,pitaj pa opet trazi i pitaj dok ne dobijes odgovore. Za neki suptilniji odnos se treba izboriti, ne mislim da nema dobre volje ali u njihovoj svakodnevnoj kolotecini nema bas puno emocija. Mamita ti je lijepo napisala,nadam se da cete uspjeti
    Sretno

adria avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

evo,juer sam razgovarala sa doktoricom koja je vodila moju curicu.inace,posto su praznici dr. nije bilo 4 dana tako da nisam imala s kim razgovarati osim sa sestrama.bebi je izvađena krvna slika i posto su nalazi bili uredni slozila se s mojim prijedlogom da je pusti kuci.sad trebamo samo dolaziti jednom dnevno da primi antibiotik intravenozno.znam da postoji opcija per os za antibiotik ali infekcija je bila prejaka pa se to moralo rijesavat trerapijom u venu.cura je pocela jesti odmah cim je dosla kuci.al situacija je daleko od idealne sto se tice dojenja.produkcija mlijeka smanjila se na pola sto zbog preskakanja obrlka sto zbog toga sto je i malena vukla puno maje kolicine mlijeka.posto sam bila u bolnici o 6-22hnisam se mogla izdajati tako da sad mlijeka nemam dovoljno.malenoj je diagnosticirana i sidropenicna anemija,pala je 300g na tezini.uspavana je i moram ju buditi za hranjenje.ostaje mi dilema dali da joj dajem bocicu nakon podoja ili ne.s obzirom da je oslabila,anemicna i pospana bojim ne davati joj adaptirano jer se na cici brzo umori ,mlijeka nema dovoljno i opet ostaje gladna.jucer navecer kad smo se vratili iz bolnice dala sam joj bocicu adaptiranog i prihvatila je i pojela 140 ml.neznam dali me mozete razumijeti,brinem se sto ce biti s nasim dojenjem,ali nakon toliko vremena njenog odbijanja hrane bila sam sretna sto je prihvatila i pojela tu jednu bocicu.uglavnom sam :? i svaki savjet je vise nego dobrodosao

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

adria, obzirom da nisam savjetnica i da ne znam kada će se koja od njih javiti najtoplije ti savjetujem da nazoveš SOS tel. za dojenje, to ti je najbrži i najlakši način da dođeš do potrebnih savjeta.

Ovako ti mogu reći da bi se trebala pokušati izdajati između podoja te tako povečati proizvodnju, da nudiš bebici dojku što više.
    Nije niti povremeno ponuditi AD kraj svijeta, najvažnije je da tvoja curica sada dobije koliko joj treba a
    kasnije se bočica lako izbaci.
    Bilo bi puno bolje da joj AD nudiš na šalicu ili špricu, da ne bi došlo do konfuzije bradavice pa onda imaš problem više.

Linkam ti par tekstova koji bi mogli biti od pomoći i nadam se da ih imaš vremena pročitati.

:D :D :D da ste stigle doma i da je stanje bolje.

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=111&Show=603

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=239&Show=1568

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=238&Show=2396

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=239&Show=1530

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Zdravlje bebe je najvažnije, super je što je malena došla kući :D
    Razgovaraj sa savjetnicama, svi ti ovdje možemo davati savjete ali mislim da bi ti baš razgovor uživo pomogao.
    Uvijek prvo ponudi dojku, tek onda adaptirano.
    Kad beba ojača malo po malo ćeš smanjivati AD.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Joooooj Kad samo pročitam ovakve slučajeve tlak mi skoči na 500! Kako je samo glupa ta njihova procedura i raspored! Znam kak ti je, ja se sa tim svakodnevno borim.
    Super da ste doma i ne ponovilo se!
    Sad u miru možete nastaviti sa (.)(.).
    Btw, o kojoj je bolnici riječ (ako se smije znati)?
    Inače, najbolje rješenje u takvoj situaciji mi se čini izdajanje i davanje izdojenog na špricu.

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

meni je u svakoj situaciji kad se smanjilo mlijeko a lovro nije mogao dovoljno navući proizvodnju pomogla električna izdajalica. svaki podoj bih završila sa izdajanjem do zadnje kapi. ono ako bi i posissao gotovo sve a ja izdojila 2 kapi- 2 kapi bih još povukla. čitam da se sad može medelina unajmiti pa možda da i o tom razmisliš

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

pardon htjela sam i link staviti. i zovi SOS za dojenje.
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...2ID=&Show=2744

želim vam brzo ozdravljenje i dugi sisajući staž!

adria avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

cure..svima puno hvala na savjetima...evo kako situacija sada kod nas stoji:kolicina mog mlijeka jos uvijek je duplo manja.bebica je jako uspavana zbog anemije tako da joj na zlicicu i spricu nemogu davati jer uglavnom zaspi na prsima pa je moram buditi iz dubokog sna da prihvati i bocicu.tehnika sisanja joj se nije promjenila i cika joj je jos uvijek draza od bocice.bocicu uvijek prvo pocne gurati jezikom i imam problem dok ne prihvati i pocne vuči.inace ne prihvaca zlicicu ni u budnom stanju..uglavnom sve ispljuva vani ,a u bolnici je usavrsila tehniku pljuvanja tako da jako malo uspijem ugurati u nju.posto smo od pocetka imali problem sa dojenjem zbog male porođajne tezine,pa produzene fizioloske zutice kupila sam i rucnu i elektricnu (kršitelj koda)ovu izdajalicu.ali kod nas se izgleda poklopilo hrpu problema.problem je u tome sto ja nemogu izdojiti ni na rucnu ,ni na elektricnu vise od 80 ml(to je bilo prije ovog smanjenja mlijeka).osjetim da ima mlijeka u prsima a neide vani na izdajalicu.interesira me dali se povecava kolicina mlijeka u prsima izdajanjem bez obzira dali mlijeko izlazi ili ne iz dojke.bebica inace nije nikad cesto visila na sisi,sisa joj ne sluzi za umirivanje jer je izuzetno mirna,nije placljiva.trazi je iskljucivo radi hranjenja i kad je gladna a to je u prosjeku svakih 2 ipol-3 sata.tada bude na prsima do 30 min.pustim je da vuce i kad nema nista vise u prsima ali ne predugo jer je to umara pa zaspi i ostaje gladna(odbija bocicu a u prsima nema dovoljno).pokusala sam joj nuditi cesce ali odbija kad nije gladna.tokom noci do 13h popodne je samo na prsima.kasnije nemam dovoljno mlijeka pa je stavljam prvo na prsa ,a onda je dohranjujem bocicom.srce me boli zbog svake bocice koju joj dajem jer smo se vec dobrano namucili oko dojenja.eto kad sam pomislila da su sve muke iza nas vraceni smo opet na pocetak.a sto se tice bolnice ja sam uglavnom sokirana s uvjetima u bolnici.higijenom,rukovanju s bebama,nemogucnoscu dojenja,needuciranoscu osoblja o dojenju...strasno!ne ponovilo se!nazvala bi SOS telefon-kamo mogu nabavit broj i u koje doba je dostupan?hvala vam svima jos jednom na savjetima,podrsci,linkovima na tekstove

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Evo broj SOS-a i kada se može zvati.
    http://www.roda.hr/vijesti.php?ID=61

adria avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kahna hvala...

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Drž se, adria!
    Izdajanje "na suho" isto povećava količinu mlijeka, mozak dobiva informaciju da mora proizvesti više.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Joj, sad sam tek uspjela pročitati Adria u kakvoj si situaciji s bebicom , neka je samo mali anđeo zdrav .
    Držim fige i molim se da bebačica dobije što više mlijekeca

adria avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

mi se jos uvijek borimo...zadovoljna sam s kolicinom hrane koju pojede jer je pocela jesti vise,ali jos uvijek je to u prosjeku kolicina koju pojede dvomjesecna beba.ne padamo na tezini,i tom se za sad radujem.neko vrijeme sam imala problem u ovom kombiniranju dojke i adaptiranog jer je nakon prsa odbijala bocicu a zapravo bi ostala gladna...zacudo moja L je beba koja voli siku vise od bocice.savijet pedijatrice je bio da pređemo na adaptirano u potpunosti.ali hvala bogu to se ipak promijenilo.jos uvijek je moja kolicina mlijeka manja nego sto bi trebala biti,ali beba od cike ne odustaje.trenutno je kod mene cetvero djece s kojima sam sama do 17 h i ne stignem se izdajati dovoljno cesto.da ne ulazim u detalje reci cu samo da je situacija takva do kraja sedmog mjeseca.onda cemo ostati same pa se nadam da cemo navuci vise mlijeka.svako toliko me pere nekakva velika tuga sto je iskljucivo ne dojim ali se nadam da cemo to uspijeti promijeniti..

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno