Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: HIPOHONDRIJA

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno HIPOHONDRIJA

CAO LJUDI!
    OTVARAM NOVU TEMU, JER MISLIM DA NAS IMA PUNO HIPIHONDRIČARA. MISLIM DA ZNAMO PREVIŠE O RAZNO RAZNIM BOLESTIMA, PA ČIM NAS MALO NEŠTO ZABOLI MISLIMO DA IMAMO NEIZLJEČIVE BOLESTI...
    KOLIKO NAS IMA? JAVITE SE AKO IMATE TAKVE PROBLEME....ISKUSTVA...

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

O da! Prijavljujem se. Hipohondar sam za sebe, sada za djecu. MM je lud sa mnome i ponekad je jedino on moj kompas da ne prošvikam totalno.

Jedno vrijeme me muče madeži-imam rak sigurno i još malo pa gotovo
    Pa nalaz papa testa-sigurno će mi nekaj naći.
    Dijete ima lišaj-kaj je pak to

I tako unedogled. Paranoja dođe i ode. Ali ne čitam časopise o zdravlju jer onda imam sve simptome.

Kaj misliš kaj radim sad na ovim temama?

marti_sk avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Sandrich prvotno napisa
    O da! Prijavljujem se. Hipohondar sam za sebe, sada za djecu. MM je lud sa mnome i ponekad je jedino on moj kompas da ne prošvikam totalno.
    Ovo moram potpisati!
    U petak sam dobila nesnosne bolove u ledja znaci pocela mi je i leva ruka trnuti (citaj ukocila sam se valjda neka jaka prehlada) i ja sam odmah zabrijala da imam infarkt i da mi je srce u pitanju pa sam sama sebi merila puls da nije bio MM da me urazumi posla bih na hitnu i znate sta rekla sam mu ako mi je stvarno srce u pitanju onda ti si kriv ako mi se nesto dogodi

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

ju-hu

ja uglavnom, imam pod kontrolom ta svoja razmišljanja i "bolesti", ali mi je najgore to kaj sam prije nekog vremena počela čitati sva uputstva o lijekovima koje dobijem, i nema šanse da nekaj popijem ako prije ne pročitam sve nuspojave. a naravno, ako su nuspojave neke teške, onda odbijam i lijek popiti. što je u neku ruku dobro, jer sam nekak pila sve i svašta, glavno da je kemija i da pomogne. sad više-manje trpim bolove tak dugo kak ide - sigurnija sam...

smirim se na neko vrijeme kad obavim recimo sistematski (firma nas vodi svake dvije godine) - ali kažem, samo na neko vrijeme.

eto, jučer sam si kupila zelenu magmu i spirulinu i, vjerujem da ne moram posebno naglasiti, razmišljala kad da to počnem piti jer ko zna kaj bi sve moglo biti...

zanimljivo, kad su mi djeca u pitanju nisam takva :/
    možda to znači da sam uz ovo "hipohondar" još i "self-centred person"??

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

E da, još sam se sjetila nečeg. Ne znam da li to spada u hipohondriju. :?

Hrana-da li je pokvarena ili ne. Mirišim, gledam...Pa koliko dugo stoji, koji je rok trajanja, kako se pripremalo i sl.

Najviše me muči koliko otvorene stvari mogu stajati u friđu ako ih ne potrošiš odmah. Svugdje piše najbolje upotrijebiti do..., ali i ne koliko može stajati otvoreno. :/

Uglavnom izluđujem sve jer ako imalo posumnjam u nekaj nema šanse da to pojedem ili dam djeci.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nisam baš pravi, ali sam tu negdje.

Hm...zadnje što pamtim je bilo to da sam htjela ići na hitnu pomoć jer me bolio pupak (sad je smješno, onda nije bilo)

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Bipsić prvotno napisa
    ju-hu

i nema šanse da nekaj popijem ako prije ne pročitam sve nuspojave. a naravno, ako su nuspojave neke teške, onda odbijam i lijek popiti. ?
    X k'o kuća

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

E da, još sam se sjetila nečeg. Ne znam da li to spada u hipohondriju. :?

Hrana-da li je pokvarena ili ne. Mirišim, gledam...Pa koliko dugo stoji, koji je rok trajanja, kako se pripremalo i sl.

Najviše me muči koliko otvorene stvari mogu stajati u friđu ako ih ne potrošiš odmah. Svugdje piše najbolje upotrijebiti do..., ali i ne koliko može stajati otvoreno. :/

Uglavnom izluđujem sve jer ako imalo posumnjam u nekaj nema šanse da to pojedem ili dam djeci.
    X

i ja se priključujem.......

bebano avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ha ha prijavljujem se i potpisujem ovo.. I da jos i ovo:

" ali mi je najgore to kaj sam prije nekog vremena počela čitati sva uputstva o lijekovima koje dobijem, i nema šanse da nekaj popijem ako prije ne pročitam sve nuspojave. a naravno, ako su nuspojave neke teške, onda odbijam i lijek popiti".

A takva sam ne samo kada sam ja u pitanju nego svi meni dragi. Strasno.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Uh, ja čitam svaki dan izvješća svjetske zdravstvene organizacije, već znam toliko o gripi da bih mogla cijepivo proizvesti u kućnoj radionosti Ako nije gripa onda su krpelji, ako nisu krpelji onda alergije... Ovo s čitanjem nuspojova isto potpisujem.
    maj amislim da jto mamama opsi radnog mjesta. Ako nismo jako oprezne za tren oka se nađe situacija u kojoj se svi čude - mama, kako to ne znate - gdje ste bili do sas

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

A tipfelereaaaaa. Sori. Žurba.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja nisam al MM je, i to teski hipohondar! Stalno ima neke terminalne bolesti, tumore, meninitis, tuberkulozu...ma stalno nesto a na bolovanju je bio mozda 10 dana u zivotu.

Jednom mu je nesto pao tlak pa mu se vrtilo, on je bio uvjeren da je gotov
    Lezao je u mraku (jer mu je naravno svjetlo jaaaako smetalo), bio je siguran da ima meningitis.
    Tocno se sjecam scene, on lezi u krevetu, u mraku, njegovi mama i tata i ja oko njega, on s hladnim oblogom na celu samo sto oporuku ne krene pisat.
    Sreca pa je bio mrak da ne vidi da se ja smijem, jer je stvarno bilo smijesno.
    Njegovi otisli spavat kadli mm dobije temp 37,2 i vice "odi zovi moju mamuuuu!"
    Ja mu se vec godina smijem zbog toga, sad ga je sram!

Ja nisam ni blizu hipohondra, nekako sama sebi znam postavit dijagnozu, znala sam da imam upalu slijepog crijeva, otisla u bolnicu, operirali mi i mir! Znala sam da imam upalu bubrega, dobila antibiotik i opet dobro.
    Ne panicarim uopce! Muz mis talno govori kako se divi mojoj hrabrosti!

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ja sam TOTALNI hipohondar, nesto slicno kao M od Koksy
    A tek sad u trudnoci jaoooooooo koma teska!!

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa
    "odi zovi moju mamuuuu!"

mm nije hipohondar, ali i on voli o svim svojim stanjima obavijestiti mamu. mame ipak liječe najbolje 8)

sori na OT

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •