Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: problemi i poteškoće kod dojenja

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno problemi i poteškoće kod dojenja

Imam problemčić pa bi molila nekoga da mi pomogne. Moj maleni ciki odlično, u mjesec dana 1 kg. Čini mi se da se brzo napapa pa izbaci veeeeeeeeeeeeeliku večinu onoga što pojede. Podignem ga tokom podoja da podrigne, nosim ga i ništa ne pomaže. Da li ga nakon tako obilnog izbacivanja hrane moram ponovo stavit na siku? Noću spava 6-8 sati, da li mu je to previše bez hrane?

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja ću samo odgovoriti za ovaj dio gdje navečer spava.
    Ne budi dijete dok tako lijepo napreduje.
    Nema zaista potrebe.
    Ja svoju L nisam budila tri mjeseca, nakon toga je počela zezati s papanjem preko dana pa joj je vjerojatno bilo puno i noć bez papanja.
    Inače od prvog dana života spavala je skoro cijelu noć, u početku se budila pred jutro, a sada se više nikako ne budi pa je budim ja jer ako ne ciki navečer slabije napreduje.

A da sam u miru s pedijatrom, ma u smkove navijem sat jednom po noći i jednom pred jutro i zadnje vrijeme smo svi presretni :D

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ovako kako ti je Pepita rekla; ako dijete lijepo napreduje, ako ima dovoljan broj mokrih i pokakanih pelena u 24 sata, ako imate minimalno 8 podoja u 24 sata... ne trebaš ga buditi.
    uživaj u njegovu snu i nastoj se i ti što više odmoriti.

vjerojatno bljucka zato što se prejede.
    naguta li se zraka tijekom podoja?
    jede li hakapljivo?
    stavljaš li ga na dojku dok plače?
    jesi li pokušala položaj u kojemu bi on bio uzdignut u odnosu na dojku?

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Hvala ljudi. Mučilo me jer je on dijete staro 5 tjedana, a kad smo već kod kakanja e tu je opet problem, neredovite stolice u zadnje vrijeme. Zovem pedijatra, a on kaže lijena crijeva, sve ok ako pušta vjetrove, ali mi se čini da se i s tim podosta bori, da se napinje, nema mira. Hoće li se to stabilizirat s vremenom i ima li to veze s mojom prehranom?[/quote][/code][/url][/list]

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Stavljam ga nakoseno na ciku, uvijek ga umirim ako plače, ali zbilja pohlepno jede, da li je moguće da se dijete naciki za 7-10 min? Ja mu dajem koliko god on traži i kad traži, ali on uzima zbilja previše, dali da ga skinem ranije ili da ga ostavljam da ciki koliko on hoće bez obzira na posljedice?

call me mommy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

koje posljedice?, ja svog uvijek ostavim kolko hoce,iako su nam podoji sve kraci,odnosno brze se najede,a onda samo gusta u cici. imam osjecaj da je s vremenom "naucio"kako se najesti.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Kad kažem posljedice, onda mislim na enormnu količinu hrane koju poslije podoja izbaci :shock: .

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

neka te to ne brine, to djeci ne smeta.

ako misliš da maleni ima problema s probavom, pokušaj ti jesti namirnice koje orvaraju; kruške, smokve, marelice, breskve, guste sokove, kompote (posebno od šljiva)...

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Kako duda varalica utječe na potražnju, odnosno da li može "odgoditi" potrebu za hranom? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :?

call me mommy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

moj ima dudu pred spavanje,s njome se uspava i pljune ju van, nekad mu je dam kada ga presvlacim, da ga malo zeznem, da ne vice u 2 ujutro,ali cim dode blizu sike odma ju baca. nisam primjetila da je zbog toga imao manju potrebu za hranom,jede potpuno isto kao i prije,ali on dudu jako malo i koristi.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Brcici prvotno napisa
    Kako duda varalica utječe na potražnju, odnosno da li može "odgoditi" potrebu za hranom?
    djeca na dojci ne zadovoljavaju samo nutritivne nego i emotivne potrebe.
    cijelo vrijeme, dakle, stimuliraju dojku i potiču na proizvodnju.
    ako dio tih potreba zadovoljavaju na dudi, može uzrokovati smanjenu produkciju.
    zato se duda ne preporuča barem u prvih 6-8 tjedana.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

I moj bebač je koristi na isti način kao i Call me mommy, ali s obzirom da se ne preporučuje njeno korištenje zabrinuo me njen utjecaj na prehrambene navike mog djeteta. :D

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Hvala ljudi. Mučilo me jer je on dijete staro 5 tjedana, a kad smo već kod kakanja e tu je opet problem, neredovite stolice u zadnje vrijeme. Zovem pedijatra, a on kaže lijena crijeva, sve ok ako pušta vjetrove, ali mi se čini da se i s tim podosta bori, da se napinje, nema mira. Hoće li se to stabilizirat s vremenom i ima li to veze s mojom prehranom?
    [/code][/url][/list][/quote]

Neredovite stolice nisu problem. Ako ti se ne pokaka 8 dana,onda ga vodi pedijatru. Bebač moje prijateljice nije se pokakao 10 dana i dobio je mali prst u guzu i krenulo je. Ako vidiš da se ti bebač muči,pokušaj mu malo gurnuti toplomjer ili mu daj malo čaja od kamilice s malo šećera. Što se tiče vjetrova i moj je imao probleme s tim. Sad je star 2 i pol mjeseca i stabiliziralo se,iako ponekad zaplače kad mora pustiti vjetar,a to je zato jer ga u tom trenutku malo zašrajfi u trbuščiću. Nadam se da sam ti pomogla. I mene je to mučilo

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Stavljam ga nakoseno na ciku, uvijek ga umirim ako plače, ali zbilja pohlepno jede, da li je moguće da se dijete naciki za 7-10 min? Ja mu dajem koliko god on traži i kad traži, ali on uzima zbilja previše, dali da ga skinem ranije ili da ga ostavljam da ciki koliko on hoće bez obzira na posljedice?
    Nikako ga nemoj skinuti ranije. Ako te tješi,moj nekad papa i samo 5 min,a nekad 15 min. To ne ovisi o ničemu. Bebe pojedu koliko njima treba. Ako želiš smanjiti njegovo izbacivanje mlijeka,nahrani ga napola,digni da se podrigne i onda ga dalje hrani. Moj se od početka nije baš podrigivao,pa sam ga počela dizati čim je prestao vuči cicu i podrignuo se za 5 sek. Ali nakon toga sam mu opet ponudila cicu,u slučaju da je ono prije bio samo mali predah :?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Andy*** prvotno napisa
    Ako vidiš da se ti bebač muči,pokušaj mu malo gurnuti toplomjer ili mu daj malo čaja od kamilice s malo šećera.
    ovo nije dobar savjet, draga niti toplomjer niti kamilica, pogotovo ne zasecerena. kakanje se vrlo lako rijesi stavljanjem bebe da kaki u kahlicu u pozi koja olaksava praznjenje, bez upotrebe invazivnih i potencijalno stetnih metoda kao sto je guranje necega u cmar.

osobno, ne bi nikad dala nikome da mojoj bebi potakne probavu tako da mu gurne nesto u guzu.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

mikka, potpis.
    Od ovih slinih toplomjera i koječega u guzu dolazi mi pitanje;
    dal je itko sebi išao nešto gurati u čmar kad ga je mučila probava,
    nikako da skužim zašto se TO preporuča za bebe :/

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

zato kaj se one ne mogu obraniti od "rukovanja"

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    zato kaj se one ne mogu obraniti od "rukovanja"
    Baš

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ako vidiš da se ti bebač muči,pokušaj mu malo gurnuti toplomjer ili mu daj malo čaja od kamilice s malo šećera.
    ovo nije dobar savjet, draga niti toplomjer niti kamilica, pogotovo ne zasecerena. kakanje se vrlo lako rijesi stavljanjem bebe da kaki u kahlicu u pozi koja olaksava praznjenje, bez upotrebe invazivnih i potencijalno stetnih metoda kao sto je guranje necega u cmar.

osobno, ne bi nikad dala nikome da mojoj bebi potakne probavu tako da mu gurne nesto u guzu.
    pa kako može mala beba koja još ne hoda na kahlicu? meni je zašećerenu kamlicu preporučila pedijatrica

call me mommy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewforum.php?f=94

evo ovo je cijeli podforum o takvom kakanju,bez pelena.

pčelica01 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

I moj se mali prva dva, tri mjeseca strasno mucio kad bi kakao ali to ga je proslo valjda se naucio kakat
    Pokusaj ga polec na leda i radit vjezbice dizat koljena prema bradi, mom je to puno pomoglo i svaki put nakon toga bi se pokakao ili pustio vjetric
    A to za bljuckanje pokusaj ga tijekom dojenja vise puta dignut da mu se slegne pa ga opet vrati na cicu, jer on brze vuce nego sto mozak moze svatiti koliko mu je dosta pa zbog toga i bljuca visak

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

moja neke dane kaka ko velika, a neke dane strajka. ja sam se s tim pomirila. nama na zalost ne pali niti jedna ovdje predlozena ideja, kad je probam prisloniti na koljena, bez pelene, da se pokaka na rucnik koji mi je ispod, samo mi se smije (kao, kaj sad mama, lijepo se gledamo, kaj ja sad nekaj trebam napraviti ) a kad je stavim na stolic za presvlacenje, pa joj prislanjam nozice uz trbuh, to uredno zavrsi bljuckanjem.

ah, ta djeca su fakat razlicita, Lovro bi kakao za vrijeme svakog hranjenja (cca 12 puta dnevno, i to bas kolicinski dosta, zato i je tak mrsav, i dan danas sve kaj pojede pokaka), dok Lorena malo kaka, malo ne kaka, al je zato bucka (ah, ima mamin metabolizam).

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pa kako može mala beba koja još ne hoda na kahlicu? meni je zašećerenu kamlicu preporučila pedijatrica
    pedijatri znaju nekad preporucivati kojesta. nazalost.

male bebe mogu itekako na kahlicu, treba ih znati primiti kako treba. cak je i bolje da se uce od pocetka da kake van pelena--em je higijenskije, em ekoloskije. call me mommy ti je dala link, pa ako ti se da procackaj malo, mozda se iznenadis

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

i mi imamo problem od ovog tjedna
    maleni je star 24 dana i čini mi se da je zaboravio dojiti jer:
    -morala sam ga ostaviti na čuvanju tati par puta pa je bio na izdojenom mlijeku na flašici
    -cokta na cici
    -ne zna uhvatiti cicu kako spada, već samo vrh
    -naguta se dosta zraka tijekom tog neupješnog dojenja, pa se vrtimo u krug:
    prvo cica, plač zbog ispadanja dojke zbog nepravilnog položaja, naguta se zraka, dignem ga da se podrigne, uz plač, nikako da se podrigne bar 5-10 minuta, stavim ga opet na cicu, opet uz plač zbog ispadanja cice i tako sat, dva...s tim da pred spavanje navečer obavezno ispovraća u mlazu zbog silnog zraka kojeg se naguta. kako opet plače nakon povraćanja, ja ga pokušavam staviti na cicu jer je traži.
    probala sam i položaje kod prejakog refleksa , po danu još i nekak ide dojenje, ali po noći smo preumorni, i ja i on...
    dudicu mu nemam namjeru dati, jer bi napravila još veću zbrku.
    a problem je kaj moram biti odsutna 3 x tjedno zbog zdravsvenih razloga i to na 2 sata dnevno.
    evo, sad sam se pokušala razbuditi, smiriti i polako ga učiti na pravilan položaj. ti pokušaji su trajali 2 sata. nešto je izvukao, ali uz plač , gutanje zraka i sad je zaspao premoren.
    donekle ide ok ak su cice prepunjene, tad može lijepo uhvatiti kako treba, ali čim malo omekša aureola, bradavica ispada van.
    dojila sam prva dva sina, s prvim je sve bilo super, s drugim sam imala prejaki refleks otpuštanja mlijeka, a sad ovo.
    inače je do prije par dana sve bilo super, baš lijepo napreduje, bucka se...
    hvala na pomoći, komentarima.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

molila bi za pomoć dojim već šest i pol mj. i do sada nisam imala takvih problema. Unazad deset dana mi mlijeko jako teško poteče. Moja bebica jako dugo mora sisati da bi mlijeko poteklo ili ja moram napraviti kompresiju da bi mlijeko krenulo. Takva je situacija desetak dana nadala sam se da će proći,ali nikako. Šta da radim , što bi to značilo? Zasada mi se ne čini da se proizvodnja mlijeka smanjila,ali bojim se da ne bi. :?

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

malen, adrenalin koći refleks otpuštanja mlijeka (odnosno stres, napetost),
    pokušaj se maksimalno opustiti, napravi si ugodnu atmosferu, zamraći prostoriju ili kako ti već odgovara,
    pa pokušajte tako dojiti.
    Razmišljanjem kada će stići LD i brigom kako "kasni" samo ćeš ga produžiti.
    Znam, nije se lako opustiti kada beba plače, ali pokušaj.

Od pomoći može biti i da ga stavljaš na dojku dok još nije jako gladan/nervozan, kako bi imala više vremena postaviti ga u ispravan položaj.

Jesi li dobila menstruaciju iza poroda, možda ti stiže prva pa ovo može biti razlog :/

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

malen našla sam tekst o zakašnjelom LD-u
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=111&Show=1294

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

kahna sa zakašnjenjem zahvaljujem na pomoći tih dana sam počela piti kavu i prestala odma nakon tvojih tekstova i problem je nestao ,a i ja sam se smirila pa možda i to ima utjecaj u svakom slučaju hvala

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •