i mi imamo problem od ovog tjedna
maleni je star 24 dana i čini mi se da je zaboravio dojiti jer:
-morala sam ga ostaviti na čuvanju tati par puta pa je bio na izdojenom mlijeku na flašici
-cokta na cici
-ne zna uhvatiti cicu kako spada, već samo vrh
-naguta se dosta zraka tijekom tog neupješnog dojenja, pa se vrtimo u krug:
prvo cica, plač zbog ispadanja dojke zbog nepravilnog položaja, naguta se zraka, dignem ga da se podrigne, uz plač, nikako da se podrigne bar 5-10 minuta, stavim ga opet na cicu, opet uz plač zbog ispadanja cice i tako sat, dva...s tim da pred spavanje navečer obavezno ispovraća u mlazu zbog silnog zraka kojeg se naguta. kako opet plače nakon povraćanja, ja ga pokušavam staviti na cicu jer je traži.
probala sam i položaje kod prejakog refleksa , po danu još i nekak ide dojenje, ali po noći smo preumorni, i ja i on...
dudicu mu nemam namjeru dati, jer bi napravila još veću zbrku.
a problem je kaj moram biti odsutna 3 x tjedno zbog zdravsvenih razloga i to na 2 sata dnevno.
evo, sad sam se pokušala razbuditi, smiriti i polako ga učiti na pravilan položaj. ti pokušaji su trajali 2 sata. nešto je izvukao, ali uz plač , gutanje zraka i sad je zaspao premoren.
donekle ide ok ak su cice prepunjene, tad može lijepo uhvatiti kako treba, ali čim malo omekša aureola, bradavica ispada van.
dojila sam prva dva sina, s prvim je sve bilo super, s drugim sam imala prejaki refleks otpuštanja mlijeka, a sad ovo.
inače je do prije par dana sve bilo super, baš lijepo napreduje, bucka se...
hvala na pomoći, komentarima.